Verslag U13A: Nokere Kruishoutem- Bonanza

Wedstrijdverslagen Jeugd Hits: 133

Verslag U13A: Nokere Kruishoutem- Bonanza

 Spelers: Rune, Jaron, Baptiste, Menzo, Senne, Arne, Maité, Fabian

 Kapitein: Aisha

 Op deze zonnige zaterdagochtend stond er een wedstrijd tegen Bonanza op de kalender. De voorbije week was iedereen binnen de club met verstomming geslagen door het plotse overlijden van Martijn Verzele. Deze was de neef van onze keeper Aisha, als eerbetoon kreeg Aisha de kapiteinsband om de arm en hielden we een indrukwekkende minuut stilte. Een aangrijpend moment voor iedereen die op en rond het veld stonden.

 We starten deze wedstrijd aan 200%. We spelen de bezoekers op een hoopje en voetballen kans na kans bij elkaar. Rune en Fabian missen koelbloedigheid voor doel en enkele keren mogen de bezoekers hun doelman dankbaar zijn voor een paar geweldige reddingen. We blijven druk naar voor zetten en mijn spelers kijken niet op een inspanning. In de 13de minuut lukt het dan toch om te scoren. Het is Fabian die nu wel rustig gevolgd is op één van de zoveelste doelpogingen en de bal binnen trapt. Meteen ook de tussenstand bij de 1-0.

 Het tweede kwartier gaan we op dezelfde manier door en blijven knap voetballen. Kans na kans krijgen we maar echt vlot scoren lukt ons niet vandaag. De bezoekers krijgen welgeteld één kans in het eerste halfuur maar Aisha heeft een goede reflex in huis. Rune mist nog een paar opgelegde kansen en zo blijft het 1-0 na een halfuur voetbal. We missen teveel kansen in het eerste halfuur want  mochten we iets scherper geweest zijn voor doel was deze wedstrijd al gespeeld na 30 minuten. Tijdens de rust vraag ik mijn spelers om iets efficiënter te zijn voor doel.

 Het derde kwartier is een kopie van het eerste halfuur met kansen voor ons maar telkens is het net niet. Jaron,Baptiste en Menzo van de U12 die ons vandaag kwamen versterken dragen hun steentje bij en spelen alle drie een goede wedstrijd. Senne staat sterk te spelen centraal op het middenveld en bediend onze spitsen met enkele mooie doorsteekpassen. Net voor het derde kwartier afgelopen is scoort Rune de 2-0.

 Het laatste kwartier nemen we wat gas terug, verstaanbaar wanneer je gezien hebt welke inzet en gedrevenheid  mijn team hier vandaag getoond heeft. Eerst kan Aisha nog goed redden maar een minuut later staat het dan toch 1-2 na een prachtig uitgespeelde counter van de bezoekers. De spelers panikeren niet en duwen met hun laatste krachten het gaspedaal nog eens volledig in. Onze verdediging onder leiding van Arne en Maité houden de boel achteraan op slot en vooraan is ee nu meer rust aan de bal . In de laatste 5 minuten scoort Rune nog twee maal en zo eindigd deze wedstrijd op 4-1.

 Een geweldige wedstrijd van mijn team!! Wat ik vandaag zag als trainer is gewoonweg fantastisch. Spelers die er allemaal vol voor wilden gaan en hun taken perfect uitvoerden. We speelden het voetbal die ik als trainer wil zien. We winnen zo een derde keer op rij en met spelers met zo.n mentaliteit en wilskracht kan dit leiden tot een mooie tweede seizoenshelft. Iedere week zie ik mijn ploeg groeien en werpen de soms intensieve trainingen hun vruchten af. We moeten attent blijven en verder hard blijven werken om mooie resultaten neer te zetten. Even genieten van deze mooie overwinning en volgende week op zoek naar 4 op een rij op bezoek bij Volkegem.

Print