U11A boeken verdiende overwinning tegen Machelen

Wedstrijdverslagen Jeugd Hits: 131

Ideaal voetbalweer om een derby te spelen tegen Machelen.

Wegens professionele verplichtingen kon de delegue niet aanwezig zijn. Gelukkig was de waarnemend delegue goed ingelicht van zijn taken die hij dan ook subliem uitvoerde.

De trainer was wat ziekjes en had de jongens de opdracht gegeven met volle inzet te spelen en zich te amuseren. Het 1ste kwart speelden we de ene na de andere kans bijeen. Een knappe dribbel werd nog gered maar bij de open kans die volgde werd de bal voorlangs getrapt. We konden een paar keer goed op doel schieten alleen was het net niet in hoekje waardoor de doelman zijn netten schoon hield. Machelen kwam sporadisch dreigen en kreeg een hoekschop die knap binnengekopt werd. 0-1. Eventjes werden de kopjes naar beneden gehouden. In de pauze wees de trainer op het overwicht en de kansen die we hadden.

Het 2de kwart was zeer gelijkopgaand. We kregen opnieuw enkele kansen maar Machelen ook. Een afstandsschot was onhoudbaar voor onze doelman en het stond 0-2. We speelden rustig ons spel en onze man zag vanop afstand de opening en waagde zijn kans met succes. 1-2.

In het derde kwart voetbalden we weer tal van kansen bijeen. Tot tweemaal toe werd de doelman en verdediging goed onder druk gezet wat ons balbezit opleverde. De kansen werden telkens over doel getrapt. Een werkpuntje voor de volgende training. Een andere open kans raakte bovenkant deklast. De inzet was aanwezig. Een flodder bal kwam centraal en onze man trapte die met een omhaal hoog richting doel. Onze aanvaller was alert en kopte de die buiten bereik van de doelman. 2-2. Een mooie voorzet werd nog tegen buitenkant paal getrapt. Een dwarse trap deed de doelman naar de bal grabbelen en in het gewoel kon onze man de bal al dan niet over de lijn tikken. De scheidsrechter wees naar de middenstip tot grote woede van Machelen. Volgens onze jongens die de fair play hoog houden was het doelpunt. 3-2 en zeker verdien.

Het vierde kwart was evenwichtig maar ook hier werden een aantal kansen niet goed afgewerkt. Opnieuw deklat en voorlangs schot verdienden meer. Onze aanvaller had een  geniale ingeven en dribbelde de laatste man en legde de bal rustig naast de doelman in het netje. 4-2.  overwinning binnen.

Dat de reporter zijn werk serieus neemt is een feit. Hij vertrok na de wedstrijd naar spoed om zijn appendix te laten verwijderen.

Hij dankt dan ook iedereen voor de vele steunbetuigingen.

Print