U11A maken geen aanspraak op overwinning

Wedstrijdverslagen Jeugd Hits: 112

U11A maken geen aanspraak op overwinning

Jong Zulte was de tegenstander. Een felle wind en redelijk fris waren de weersomstandigheden.

Het eerste kwart moesten we optornen tegen de wind en een goed voetballend Zulte. We konden sporadisch een tegenaanval opzetten. Het was Zulte die de ene kans na de andere bij elkaar voetbalde. Onze doelman en verdediging stonden sterk te spelen.  De hoop op een overwinning groeide toen we 0-0 aan het 2de kwart konden beginnen.

Zelfde weersomstandigheden en zelfde spelbeeld.  Veel kansen voor Zulte maar een goede verdediging. Onze sterk keepende doelman was kansloos op een schot in de linker bovenhoek. 0-1. Via een knappe actie kon onze spits de bal nog net tikken maar de tegendoelman haalde hem naast de paal uit doel. We kregen meer vat op het spel maar nog onvoldoende.

Het 3de kwart met wind mee moest het gebeuren. Toch was het Zulte die via combinatie over de grond ons pijn deed. Wij voetbalden niet en trapten te snel de bal naar voor. Misschien dachten we dat de wind ons ging helpen. Een gelost schot van Zulte dwarrelde ongelukkig binnen 0-2. Met de wind in de zeilen trokken we te weinig naar voor. zo gaven we Zulte  de kans om ons onder druk te zetten. Een enkel schot was het enige gevaar dat wij konden creëren.

Het 4de kwart was er eentje om snel te vergeten. Enkele dreigingen van onze kant en Zulte laten spelen. de inzet was groot maar in het vierde kwart sloeg de vermoeidheid in onze benen. We maakten geen enkel aanspraak op een overwinning of gelijkspel. We konden de rust in ons spel niet krijgen.

Toch een extra ervaring voor enkele mannen die op een ongewone plaats moesten spelen. Dit verklaart wellicht het mindere spel. De trainer was fier op de getoonde inzet en wil nog eens het belang van te komen trainen benadrukken.

Print