Verslag U13 A: Nokere Kruishoutem – Oudenhove

Wedstrijdverslagen Jeugd Hits: 110

Verslag  U13 A:  Nokere  Kruishoutem – Oudenhove

Spelers: Aisha, Maité, Arne, Rune, Timon, Beau, Fabian, Gauthier

Kapitein: Senne

Na 4 zeges op rij zouden we vandaag op zoek gaan naar een nieuwe overwinning. Timon en Beau kwamen ons vervolledigen en Gauthier was er voor het eerst in lange tijd ook terug bij.

We starten aarzelend aan de partij en de bezoekers zijn heer en meester. We komen niet in ons spel en ik mis inzet en gedrevenheid bij mijn team. Na 9 minuten komen de bezoekers verdiend op 0-1. We proberen te reageren en Fabian is tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Het eerste kwartier is echt niet goed van onze kant.

Tijdens de korte break probeer ik mijn spelers te motiveren en schud ze wakker. Blijkbaar was de boodschap niet goed doorgedrongen want het tweede kwart was rampzalig. Sommige spelers liepen er ongeconcentreed bij en deden niet wat hen was opgedragen. De bezoekers zijn beter maar echt geweldig sterk is deze ploeg niet. Trefzeker daarentegen zijn ze wel. Ze weten in het tweede kwartier driemaal te scoren en zo staan we 0-4 achter na een halfuur spelen. Dat ik als trainer niet opgezet was met het eerste halfuur zal iedereen op en rond het veld wel gezien en gehoord hebben. Ik herkende mijn eigen ploeg niet!!! De inzet en gedrevenheid om te willen winnen was bij mijn team ver te zoeken in het eerste halfuur.

Het derde kwartier komt er beterschap in ons spel en krijgen ook enkele kansen om te scoren maar een goede keeper en tweemaal het doelhout weerhouden ons van een doelpunt. Enkele spelers hebben zich goed herpakt maar een paar andere spelers lopen er maar wat tussen. De bezoekers van hun kant kunnen slechts sporadisch op onze helft komen voetballen maar scoren lukt ons in het derde kwart ook niet.

Het vierde kwartier is het beste wat we vandaag toonden. Terug tweemaal de lat en enkele goede reddingen van de doelman van Oudenhove houden ons van een doelpunt. Ik wil  ook vernoemen dat het grootste deel van de ploeg er wel vol voor wou gaan. In de laatste minuut wist Rune de eindstand op het bord te brengen 1-4.

Een slecht eerst halfuur met weinig wil en inzet ligt aan de basis van deze nederlaag. Ook de staat van het veld, die er week na week slechter en gevaarlijker bij komt te liggen maakt het moeilijk om goed te voetballen. Hier moet de komende seizoenen toch echt werk van gemaakt worden want voetballen op zo’n veld is geen cadeau. Zo weten we terug wat verliezen is en staan we weer met beide voetjes op de grond. Ik verwacht als trainer een stevige reactie volgende week op bezoek bij de buren van Huise Ouwegem.

Print