U13A: Huise - Ouwegem – Nokere Kruishoutem

Huise -  Ouwegem – Nokere Kruishoutem

Spelers:  Joppe, Rune, Sem, Menzo, Jaron, Arthur, Senne, Maité, Aisha

Kapitein: Fabian

Vorige week verloren we thuis tegen Oudenhove. Vandaag mochten we op bezoek bij de buren van Huise. De heenwedstrijd verloren we met 1-3, wetende dat Huise na nieuwjaar op één gelijkspel na alle wedstrijden gewonnen had, wisten we dat het vandaag een moeilijke opdracht zou worden. Arne is geblesseerd en Gauthier diende forfait te geven. Zo werden we vandaag aangevuld met Arthur, Joppe, Menzo, Jaron en Sem. Terug een serieuze puzzel om aan voldoende spelers te geraken voor deze wedstrijd. Ik vroeg aan de spelersgroep om de mindere wedstrijd van vorige week te vergeten en vandaag een betere prestatie neer te zetten.

We beginnen volle gas vooruit en de thuisploeg weet niet waar ze het hebben. We voetballen kans na kans bij elkaar maar scoren lukte ons niet. Als trainer voel je al rap dat alle spelers er zin in hebben. De eerste 10 minuten zijn indrukwekkend, constante druk op de bezoekers en met momenten spelen we mooi combinatie voetbal. De thuisploeg probeert in de partij te geraken maar Maité en Arthur houden de boel goed op slot. Fabian en Rune krijgen elk nog een mooie kans maar beide zijn niet koelbloedig genoeg voor doel. Zo staat het na 15 minuten voetbal 0-0.

Tijdens de break vraag ik mijn team om dezelfde druk te ontwikkelen van de eerste 10 minuten en het goede voetbal om te zetten in doelpunten. De boodschap is blijkbaar aangekomen, in de 20ste minuut scoort Arthur de 0-1. We blijven de beste ploeg maar moeten wel een beetje gas terugnemen. De thuisploeg, die echt wel een sterke ploeg is, komt iets beter in de wedstrijd. Op de tegenaanval wordt Rune in de diepte gestuurd en gaat alleen op de doelman af, Rune blijft rustig en plaats de bal naast de doelman binnen 0-2. Zo lijken we te gaan rusten met een dubbele voorsprong maar toch scoort de thuisploeg nog de 1-2 na een knappe aanval waar je als trainer bewondering moet voor hebben.

Het derde kwartier vatten we aan met de opdracht op de score uit te diepen en nog eens vol aan te zetten. Zo gevraagd zo gedaan. Het derde kwartier krijgen we kans op kans. We stuiten op een fantastische doelman van de thuisploeg. We kennen tot 3 maal pech, 2 keer lat en één keer paal houden ons van een verdiende derde treffer. In de 44ste minuut scoren we dan toch de 1-3 via Joppe, na een knappe één twee met Sem, een minuutje later scoren we de 1-4 via Arthur. Zo gaan we een laatste keer rusten met een 1-4 voorsprong. In het derde kwartier kregen we ongelofelijk veel kansen, een zeer sterk kwartier van mijn spelers.

De laatste 15 minuten kregen we het iets moeilijker maar echt in de problemen kwamen we niet. Senne die terug de dirigent was op het middenveld helpt onze verdedigers indien nodig en ook de flankspelers Menzo en Fabian schuwen het verdedigende werk niet. De enkele keren dat de thuisploeg er dan toch doorgeraakt staat Aisha goed op te letten. Al bij al spelen we het laatste kwartier rustig uit en pakken we zo een over verdiende zege op het veld van onze buren met een duidelijke 1-4 eindstand.

Als trainer ben ik echt tevreden van hetgeen ik vandaag gezien heb. Een fantastische inzet en een geweldige vechtlust in combinatie met verzorgd voetbal. Dit is het voetbal dat we iedere week willen brengen, het vraagt veel inzet en vechtlust van alle spelers. Deze manier van voetballen kan je enkel brengen als iedereen bereid is om als speler te vechten voor het team. Het mag gezegd zijn, de jongens die ons vandaag kwamen versterken dit ook weer zeer goed gedaan hebben. Wat we vandaag getoond hebben stemt me hoopvol voor de komende wedstrijden. Proficiat jongens en meiden met deze verdiende overwinning!!!