U11A geven optie op winst weg in eerste kwart

U11A geven optie op winst weg in eerste kwart

Een verwittigd man is er 2 waard moet de trainer gedacht hebben tijdens de voorbespreking.

 Hij legde de nadruk op de sterk techniek van de tegenstander en vroeg om druk te zetten zonder er in te vliegen. De spelers hadden het precies anders begrepen .

De eerste midweek match leek in het eerste kwart op een afgang uit te draaien. In het begin konden we wat druk zetten en kregen we wat mogelijkheden. Plots sloeg de motor bij Kluisbergen aan en de onze viel juist zonder olie. In een mum van tijd stonden we 6-0 achter. Onze doelman voorkwam erger. Kluisbergen tikte ons zot en wij waren niet scherp genoeg om de bal te veroveren.  We kwamen telkens dat tikje te laat. We hapten te snel toe en Kluisbergen profiteerde.  We kwamen ook niet tot de oplossing om de bal voor doel degelijk weg te trappen waardoor het voor doel heet bleef.

Na een preek van de trainer beloofde het 2de kwart beterschap. We zochten de combinatie die moeilijk lukte op een zeer slecht bespeelbaar veld. Via een diepe pas langs de lijn konden we onze flank richting doel sturen. Hij dribbelde knap  zijn man voorbij en kon met een gelukje via de doelman de bal langs de dichtste paal binnen trappen. 6-1 Kluisbergen kwam  niet meer aan spelen toe. Wij kregen doelkans na doelkans maar het vizier stond niet scherp genoeg.   2 keer alleen op doel, na een mooie centrale 1-2; mooie schietkans, 4 hoekschoppen achtereen, 1 hoekschop werd in 1 tijd op de slof genoemn maar afmaken lukte niet;, blokbal net naast. Reden? Kluisbergen kwam dreigen en kon er nog 2 extra in het mandje leggen. 8-1.

Het 3de kwart vroeg de trainer om de getoonde inzet en spel te handhaven. Het team bleef op hun elan verder voetballen en het was Kluisbergen die sporadisch nog enkel mogelijkheden bijeen gevoetbald kreeg.

Wij hadden het overwicht en combineerden goed. Een 1-2 om de doelman te verschalken mislukte net. Veel kansen maar telkens over of naast of niet precies genoeg op doel. Toch konden we de 8-2 scoren na een mooi getrapte hoekschop die door de vrije man onhoudbaar binnengekopt  werd. We bleven de bal veroveren en aanvallen in elkaar knutselen. De doelpunten bleven echter uit.

Het 4de kwart zelfde spelbeeld. Kluisbergen  was harder en had dan ook nog bij dubieuze situaties het voordeel mee van de scheidsrechter mee. Wij konden nu wel onze voet naast Kluisbergen plaatsen maar het kalf was al verdronken. De verdediging gaf niets meer weg , tel daarbij een goede doelman en er wordt niet meer gescoord.

De trainer onthoudt zeker de sterke weerbaarheid en een sterk laatste half uur van het ganse team. Ondanks de nederlaag kon er toch genoten worden en met een positief gevoel huiswaarts gekeerd worden.


Print