Onuitgegeven U11A ploegen weren zich als beren

Onuitgegeven U11A  ploegen weren zich als beren.

Net als de Rode Duivels ontbraken er bij de U11A een  aantal pionnen. De trainer kon beroep doen op enkele vaste stand ins. Waarvoor dank.

Sottegem is een goede ploeg en dat lieten ze blijken. Technisch goed en de vrije man zoekend.  Sottegem kwam met een gelukje op voorsprong na mistasten van onze doelman. 0-1. Tot hier aren we zeker de evenknie. Ons antwoord bleef niet lang uit.  Via de verdediger naar de flank die een 1-2 tje opzette met de centrale man en de diepte ingestuurd werd. Die kon in 2 tijden de bordjes gelijk brengen.1-1. We voetbalden goed en er was grote inzet. Sottegem kwam opnieuw gelukkig voor na en carambole goal. 1-2. De 1-3 was van mooie makelij  en werden we mooi uitgespeeld.

De spanning was aanwezig . Onze doelman toonde zijn kwaliteiten. Hij redde tot 2 keer toe knap en speelde mooi in.Waardoor de counter met 4 tegen 1 perfect kon uitgespeeld worden. Ik verwijs graag naar de counter tegen Japan. We kregen nog een aantal mooie kansen maar de doelman weigerde te plooien. Het was Sottegem  die opnieuw met een gelukje scoorde. 2-4. Een mooie steeds dezelfde tegenaanval waar we telkens in de val liepen zorgde voor een 2-5 stand. We zetten wel goed druk en de steel werd knap afgewerkt. 3-5.

In het 3de kwart lieten we de teugels los . Wat zo goed ging in de verdediging was plots als sneeuw voor de zon gesmolten. Van 3-5 e-naar 3-9. Sottegm tikte en speelde kat en muis en wij lieten het toe. Sottegem kon vlot de achterlijn halen en met 4 centraal de keuze make wie de doelpoging zou ondernemen. De drang om de bal te hebben ontbrak en altijd net die 2 stappen te laat.

Een korte, harde bolwassing deed enkele spelers schrikken. Blijkbaar hielp de speech van de trainer. De ploeg herpakte zich en vocht met volle inzet terug. Sottegem kon sporadisch dreigen. Onze flankverdedigers waren top en de centrale mannen toonden hun kwaliteiten. We speelden kansen bijeen en konden de bal diep steken naar de aanvaller en scoren. 4-10.

We kregen plots mogelijkheden. Een mooie combinatie werd nog gered, net als een steel  maar een 5de doelpunt kon niet uitblijven. De centrale aanvaller trok 3 man naar zich toe en kon net nog opzij tikken naar de ploegmaat die maar binnen te tikken had. 5-10.

De supporters en trainer zag een mooie match waar de spanning steeds aanwezig was. Jammer van het 3de kwart  maar daar wordt aan gewerkt. Want de kwaliteit en het talent is er.

Het was een faire harde wedstrijd waarbij ik toch nog  de fairplay wens te vernoemen van Sottegem bij de afsluitende penaltyreeks.  Beide ploegen riepen telkens in koor de naam van de speler die trapte. Ploegmaat of niet het maakte niet uit. Super. Het bewijs dat FUN het belangrijkste is!!!