Verslag U13A: Nokere Kruishoutem - Volkegem

Spelers: Aisha, Maité, Arne, Fabian, Rune, Joppe, Gauthier, Rune, Jaron

Kapitein: Menzo

Dit weekend stond een wedstrijd thuis tegen Volkegem op de kalender. De heenwedstrijd wonnen we met ruime cijfers en na onze zege van vorige week was het vertrouwen groot in een nieuwe winst. Joppe, Jaron en Menzo kwamen ons versterken en Arne was er terug bij na blessure. Vol goede bedoelingen beginnen we aan de wedstrijd. Het begin van de partij is goed van ons, de bal gaat goed rond en na 3 minuten staat het al 1 - 0 via Gauthier die zijn eerste van het seizoen weet te scoren. Wat volgt in het eerste kwartier is niet bijster goed van ons. We waren niet rustig genoeg aan de bal en kwamen niet aan combineren toe, iets wat op dit veld zo al moeilijk is. De bezoekers kunnen voor geen dreiging zorgen en zo staat het 1  -0 na een kwartier voetbal.

Als trainer ben ik niet content met wat ik gezien had en vuurde mijn spelers aan om meer rust te hebben aan de bal en te combineren. Het tweede kwartier is een stuk beter dan het eerste, mooie combinaties en een geweldige mentaliteit leiden tot kansen. Een paar goede reddingen van de keeper van Volkegem zorgen ervoor dat het 1 - 0 blijft, tot de 23ste minuut, want dan trapt Rune de bal vanuit een onmogelijke hoek toch binnen, mooi doelpunt. Een minuutje later is het Jaron die voor de 3 - 0 zorgt. Nog twee minuten later weet Rune zijn tweede te scoren. Zo gaan we de half time in met een 4 - 0 voorsprong.

Een sterk tweede kwart van mijn spelers. Gewoon verder doen en op zoek gaan naar meer doelpunten is de raad waarmee ik mijn spelers het veld opstuur. We gaan steeds beter spelen en drukken de bezoekers op eigen helft terug. We krijgen de ene kans na de andere. Fabian, Joppe en Gauthier kennen pech bij het afwerken, maar je voelt dat hier nog goals gaan vallen. Senne die opnieuw een zéér sterke partij speelde scoort de 5 - 0 met een lage schuiver die precies in het hoekje past. Telkens we balverlies leden stond een teamgenoot klaar om de bal te veroveren. Mooi om zien hoe iedereen het beste van zichzelf gaf. Rune scoorde zijn 3de van de wedstrijd en zo gingen we een laatste break in met een 6 - 0 voorsprong.

Het laatste kwartier bleven we verder spelen zoals we bezig waren en kregen we terug kans op kans. Gauthier trof de paal net als Rune. Fabian zag een zoveelste poging gestopt door de keeper en zo ging het maar door. Arne moest de wedstrijd staken met een terug opspelende blessure en Senne scoorde zijn 2de doelpunt van deze wedstrijd op corner. Zo winnen we vandaag met 7 - 0

Een sterke wedstrijd van mijn ploeg, enkel de eerste 15 minuten waren iets minder qua voetbal. De inzet was vanaf de eerste tot de laatste gewoon TOP!!! De wil en goesting die in deze ploeg zit is geweldig. Heel leuk als trainer om met zo’n gemotiveerde spelers te mogen werken. Telkens opnieuw zijn de spelers leergierig en willen ze bijleren zowel op training als op de wedstrijden. Dikke proficiat aan mijn spelers!!!