Verslag U 13A : Melsen – Nokere Kruishoutem

Verslag U 13A : Melsen – Nokere Kruishoutem

Spelers : Aisha, Maité, Jarne, Fabian, Rune, Sem, Lukas, Baptiste, Senne

Kapitein: Joppe

 

Vandaag mochten we gaan voetballen tegen Melsen. Onze  ploeg werd naar gewoonte aangevuld met spelers van de U12. Joppe, Jarne, Baptiste, Lukas en Sem kwamen ons vervolledigen. Arne en Gauthier waren er vandaag niet bij.

We spelen een beresterk eerste kwartier en krijgen kans op kans. Onze start is echt super, druk naar voor en iedereen doet zijn job. De doelman van Melsen staat sterk te keeperen. Ondanks de ontelbare kansen lukt het ons niet om te scoren in het eerste kwartier. Zo gaan we een eerste keer rusten bij een 0-0 tussenstand.

Voortdoen maar de kansen afwerken is het advies waar ik de spelers terug het veld op stuurde. Op een moeilijk te bespelen veld is het bijna onmogelijk om verzorgd voetbal te brengen. We doen ons best maar het is net iets minder goed dan de eerste 15 minuten. De thuisploeg komt slechts sporadisch opzetten zonder echt gevaarlijk te zijn. Er zit iets meer evenwicht in maar toch blijven we de betere ploeg. Scoren lukt geen van de beide ploegen en zo staat het na 30 minuten voetbal nog steeds 0-0.

Het derde kwartier is meer in evenwicht, beide ploegen doen hun best maar zoals eerder gezegd , het veld is de spelbreker en maakt goed voetbal bijna onmogelijk. Toch ben ik als trainer tevreden met de inzet van mijn ploeg. In de duels waren we soms te braaf en soms verloren we de bal door een gebrek aan communicatie onderling. Voor wie de wedstrijd zag was het bijna onbegrijpelijk dat het nog steeds 0-0 stond. Zo beloofde het nog een spannend laatste kwartier te worden.

Nog 15 minuten om op zoek te gaan naar doelpunten en de overwinning binnen te halen. De thuisploeg komt er nu echt niet meer uit en we drukken ze achteruit. Enkele hoekschoppen zorgen net zoals in het openingskwartier voor het nodige gevaar maar het is telkens net niet. Mijn ploeg gaat vol gas vooruit en net op het moment dat ik denk dat het niet gaat lukken scoort Rune de 0-1. Twee minuten is het opnieuw Rune die de 2-0 op het scorebord brengt. Met nog 5 minuten te spelen lijkt de zege binnen. Nog één keertje komt de thuisploeg opzetten zonder echt gevaarlijk te zijn. In de laatste minuut brengt Lukas met een heerlijke lob de eindstand op 0-3.

Terug een verdiende zege voor mijn spelers. Als trainer ben ik content met wat ik zag al blijft scoren met momenten een probleem. Afwerken zal dan ook centraal staan op de komende trainingen. Proficiat aan mijn spelers met deze zege.


Print