U11A presteren zeer sterk in laatste wedstrijd

Met Machelen stond een burenstrijd als laatste op het programma. Machelen had hun betere spelers opgetrommeld. Machelen begon zeer sterk aan de wedstrijd. In tegenstelling ton wij. De trainer vroeg om niet op de man met de bal te vliegen en wat deden de mannen net dat wat de trainer niet vroeg. De eerste 4 acties werden we telkens voor schut gezet. Het leverde Machelen een eerste grote kans op. Ok doordat we met 4 spelers stonden te kijken wat de speler van Machelen ging doen. Gelukkig was de doelman wakker en voorkwam hij een achterstand. Geleidelijk aan konden we adem happen. Onze doelman was zeer alert en voorkwam meerdere keren een tegen goal. We konden sporadisch een tegenaanval opzetten en de tegendoelman aan het werk zetten. 0-0 na het eerste kwart was voor ons een beetje gevleid.

Het 2de kwart zetten we volledig naar onze hand en Machelen werd voetballend een aantal keer gepakt. We kregen een aantal hoekschoppen die gevaar opleverden. Een mooie actie werd na controle in de draai op doel getrapt. Net binnen het bereik van de doelman. Machelen kwam nu sporadisch dreigen maar onze doelman stond steeds paraat . Schoten van dichtbij of veraf waren geen probleem. Je mag zeker niet concluderen dat de verdediging niet goed was integendeel. Iedereen vocht als leeuwen.  Wel moet ik toegeven dat er meerdere sterkere technische spelers bij Machelen speelden. Wij compenseerden en boden met inzet en wilskracht en teamgeest  meer dan verdienstelijk weerstand. Na het 2de kwart werd nog steeds niet gescoord. Spanning troef.

Het 3de kwart waren we zelfs de betere ploeg. We kwamen 2 keer alleen voor doel maar het grote veld  begon vat te krijgen op de vermoeidheid en scoren lukte net niet. Een mooie pas centraal, goede controle en spurtje naar doel  en mooi in de winkelhaak en 0-1. Super goal. We speelden voetbal en waren rustig aan de bal. De combinatie werd gezocht. De mooie dribbels en schijnbewegingen tonen aan dat er vertrouwen was.

Het 4 de kwart was pas begonnen en Machelen scoorde met een onhoudbare trap.1-1. Wij konden op een counter alleen op doel af maar ook de Machelense doelman was top vandaag. Net geen 1-2. De spanning steeg en een gelijkspel zou correct zijn. De vermoeidheid nam toe. De trainer wisselde en net na de wissel scoorde Machelen de 1-2. Een tactische mindere keuze van de trainer bleek achteraf. We speelden nog enkele combinaties bijeen . Het was Machelen die nog via een uitgespeelde kans de 1-3 maakte.

De arbiter feliciteerde de ganse ploeg. Een dikke pluim voor de verdediging en de doelman die top was. De middenvelders die de longen uit hun lijf gelopen hebben en de aanvallers die zich aanvallend en verdedigend gesmeten hebben.

Ook verliezen kan mooi zijn!!!  Dat bewezen onze mannen nadat de eerste ontgoocheling verdwenen was. Ze zagen de  goede  prestatie van hun wedstrijd en trakteerden zichzelf op een verdiende vreugdedans.  Het lijkt onlogisch maar fierder kan een trainer niet zijn op zo’n team.