Verslag U13A : Bonanza- Nokere Kruishoutem

Spelers: Aisha, Rune, Senne, Gauthier, Maité, Quinten, Fabian, Arne

Kapitein: Sem

Vandaag stond onze laatste wedstrijd van het seizoen op de kalender. Een verre verplaatsing naar Bonanza waar we dit seizoen al 2 keer van wisten te winnen. Een moeilijke verplaatsing tegen een goed voetballende ploeg. Ik waarschuw mijn spelers om deze ploeg niet te onderschatten en vol in eigen kunnen te geloven en een laatste keer dit seizoen het beste van zichzelf te geven.

We starten de wedstrijd sterk en drukken de thuisploeg achteruit. Op een uitstekende grasmat die er zeer goed onderhouden bijligt kunnen we snel en verzorgd voetbal spelen. We voetballen de ene na de andere kans bij elkaar maar zoals wel vaker dit seizoen is scoren een probleem. De thuisploeg komt slechts sporadisch eens piepen maar Arne en Maité houden de sleutel op de deur achterin. Op het middenveld verdeeld en heerst Senne als een echte nummer 10. Scoren lukt geen van beide ploegen en zo staat het na 15 min 0-0. Voor wie dit openingskwartier zag is dit bijna niet te geloven, zoveel kansen maar geen doelpunten.

Tijdens de onderbreking vraag ik op dezelfde manier verder te spelen maar de kansen ook te verzilveren. Het tweede kwartier is terug op een hoog niveau maar ook de thuisploeg begint nu beter te spelen en voetballen een paar kansen bijeen. Gelukkig kunnen we net zoals het ganse seizoen rekenen op een sterke Aisha in doel. Fabian die een twijfelend eerste kwartier speelde heeft zich herpakt en zorgt op de rechterflank voor veel dreiging. Het is dan ook niet te verwonderen dat Fabian de assist heeft op Rune die de verdiende 0-1 weet te scoren in de 24ste minuut. De thuisploeg is wat van slag en wij drukken het gaspedaaal nog wat dieper in. In de 28ste minuut is het Quinten die de 0-2 op het bord zet. In de laatste twee minuten krijgen we nog 2 grote kansen maar scoren lukt net niet. Zo gaan we rusten met een 0-2 voorsprong.

Het derde kwart gaan we gewoon door op hetzelfde elan, kans op kans krijgen we . Sem mist tot twee keer toe een uitstekende kans en ook Rune mist kalmte voor doel. Senne die een beresterke partij speelt neemt de bal in de 42ste minuut vol op de slof en scoort zo de 0-3. Prachtig doelpunt!! Een minuutje later zet Gauthier zich goed door en brengt Rune alleen voor de keeper maar deze heeft een goede redding in huis. Aisha heeft een paar goede reddingen in huis en zorgt ervoor dat de thuisploeg niet kan scoren. Zo staan we na 45 minuten voetballen 0-3 voor.

We beginnen aan onze laatste 15 minuten van dit seizoen met de bedoeling om nog een paar keer te scoren en zo deze wedstrijd winnend af te sluiten. De laatste 15 minuten tonen de spelers nog eens héél duidelijk dat ze kunnen voetballen. Een paar fraaie combinatie’s leiden telkens tot gevaar maar het is wachten tot de 54ste minuut op het volgende doelpunt. Fabian verovert de bal op rechts , speelt de bal in de loop van Rune die deze keer wel kalm blijft en de bal met een lobje over de keeper de 0-4 wwet te scoren. In de 59ste minuut scoort de thuisploeg de 1-4 maar in het absolute slot van de partij is het Senne die met zijn tweede van de wedstrijd de eindstand op 1-5 brengt.

Vandaag toonde mijn ploeg dat we als team echt sterk zijn, zowel op als naast het veld is dit een toffe bende. De voortuitgang in deze ploeg was echt enorm dit seizoen, waar het voor nieuwjaar soms nog wat stroef liep ging het in 2019 steeds beter. Het was al een geslaagd seizoen met vele overwinningen, vorige week nog tornooiwinst en dan het seizoen afsluiten met zo’n prestatie? CHAPEAU !!! Dit was de zogenoemde kers op de taart. Normaal was dit vandaag mijn laatste wedstrijd als trainer van deze ploeg. Ik had echt een SUPER seizoen met deze groep en ik wil er ook direct bijzeggen dat ik hoop om in de toekomst nog eens jullie trainer te kunnen zijn. Bedankt spelers, ouders en supporters voor het schitterende seizoen.