U11A behalen zeer mooie 8ste plek op sterk tornooi in Harelbeke

4 poules van 5 ploegen. Poule winnaars tegen elkaar.

RC Gent KVC: 5-0

Dat we aan een zware opgave begonnen op dit  tornooi  met interprovinciale ploegen wisten we. RC Gent Zette al direct de toon. Druk, techniek en snelheid van uitvoeren deed on lopen. We kwamen 1-0 achter  en kregen een mogelijkheid op 1-1 maar de efficiëntie ontbrak. RC Gent speelde als golith tegen David. We konden  nog een kans verzilveren maar scoren lukte niet. Ondanks de 5-0 was er toch positivisme. We hadden inzet en goed weerstand geboden. Maar in alle eerlijkheid was RC Gent een maatje te sterk.

Coudekerque -  KVC: 1-1

Coudekerque was een totale onbekende. Ze lieten ons wat komen en we kregen enkele mogelijkheden. Geleidelijk aan vond de tegenstander hun niveau. Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Coudekerque kwam 1-0 voor. We  maakten een tactische wissel met succes. In de rebound konden we gelijk maken 1-1. We kregen nog een zeer mooie gelegenheid op de overwinning maar de kans werd over doel besloten. Een terecht gelijkspel.

Kuurne -  KVC: 2-3

Dat er talenten rondlopen is geen nieuws. Dat 1 speler bij de U11 een ploeg op til neemt is een uitzondering. Moet nu wel lukken dat er zo iemand bij Kuurne speelt. Hij dweilde de flank af alsof het niets was. Onze verdediging bood zeer goed weerstand  en we konden voetballend wedijveren. Kuurne kwam na een mooie actie voor 1-0. We bleven voetballende oplossingen zoeken. Een hoge pas bal werd in 1 tijd over de doelman gelobt en 1-1. We kregen een open kans maar afwerken lukte niet. Onze verdediging  en doelman stond pal. Onze centrale man controleerde mooi de bal legde hem panklaar en vuurde af. 1-2. In het interview achteraf zei hij: “ik zag het gaatje en aarzelde niet”.

Kuurne zette alles op alles. Ze kwamen 2-2 gelijk. In de laatste seconde konden we op de counter op doel trappen en via een own goal de winning goal scoren. Wel met een gelukje en gesukkel van de verdediger. Maar binnen ins binnen en de winst ook. 2-3.

Deinze -  KVC: 0-5 ff 2 plaats in poule

Finalewedstrijd 7-8ste plek op basis van doelpunten.

Doorslaer-KVC:  2-0

Het lange wachten om de finaleplaats te spelen( meer dan 2uur) eiste zijn tol. De trainer probeerde de concentratie terug te krijgen tijdens een lichte opwarming. Dit lukte. We begonnen goed aan de wedstrijd, mooie dribbels en combinatie. De vermoeidheid deed het passen spel geen goed. Inzet en wil te over van de ganse ploeg. Ze wilden misschien net iets teveel de 7de plek. Doorslaer kwam via een gelukje 1-0 voor na een puntertje. Tot dan was er totale evenwicht. We speelden net iets te vaak de lange bal. Maar na zo’n lange dag is dit te begrijpen. We kregen nog kansen op de 1-1 maar het was net voor affluiten dat Doorslaer ons het genadeschot gaf. 2-0

Een zeer knappe prestatie waar iedereen alleen maar fier op kan zijn. Een tornooi om te koesteren zei de trainer en dit is het ook geworden.  Een heel DIKKE proficiat !!!!