U11A: “DE BEKER IS VAN ONS” “YES WE DID IT”

U11A: “DE BEKER IS VAN ONS”  “YES WE DID IT”

De druk van een eigen tornooi is net iets anders. Dit was voelbaar bij iedereen. De weergoden waren ons goed gezind.

Wielsbeke – KVC: 1-0

Wielsbeke was op papier een te duchten tegenstander. In praktijk bleek dit mee te vallen. We lieten  Wielsbeke niet voetballen en hadden veldoverwicht.  We kregen mogelijkheden op een doelpunt maar de efficiëntie ontbrak. Een vrije trap werd perfect genomen alleen de kopbal  was net niet goed genoeg. Toch zo de fase in een samenvatting zitten.  We voetbalden vrij en zorgeloos.  Een knap schot werd gepareerd door de doelman. Bij een echte eerste tegenaanval was het voor Wielsbeke metten raak. Nogmaals een bevestiging van de voetbalwet. Tegen dit Wielsbeke met dit spel verliezen zou onze finale kansen verminderen.  We kregen nog een open kans maar scoren lukte niet. Een poging strandde nog op de paal. Maar de score bleef 1-0.

Pittem – KVC: 1-3

Pittem werd  meteen bij de keel gegrepen. Pittem kon met moeite een combinatie bij elkaar spelen. We kwamen knap; 0-1 voor  na een overhoekse trap waar de doelman niet bij kon. 0-1. Een andere poging van ver werd knap doorgelaten  door de aanvaller waardoor de doelman verrast werd en 0-2. Een knappe combinatie leidde de  0-3 in.  Knap schot en match gespeeld. Pittem scoorde nog tegen maar te laat om onrust te veroorzaken. In deze wedstrijd wil ik nog eens stilstaan bij de fijne technieken precisie van onze verdediging. Met andere woorden doe het maar vanop 25 meter een flesje cola raken en de supporter besprenkelen.  Tussen haakjes daar wordt niet op getraind.

Munkzwalm – KVC: 0-4

Munkzwalm was een te duchten tegenstander afgaande op de resultaten. De ploeg werd tactisch aangepast door de trainer iets wat zelden gebeurt. Meestal gaat hij van eigen sterkte uit. Een knappe voorzet werd mooi onder controle gebracht en hoog in doel afgewerkt. 0-1  Moet wel lukken dat de trainer dit aan de speler voorspeld had. Munkzwalm moest een eerste tik verwerken. Wij stonden zeer scherp. Een knappe voorzet werd net naast gekopt. Bij de 2de open kans bleef onze aanvaller rustig en legde de bal naast de doelman in het mandje. 0-2. Een  perfect getrapte hoekschop, werd met de bovenbil, in doel gewerkt.0-3.  Munkzwalm zag sterretjes.. Het licht ging helemaal uit bij de 0-4. Een mooie rush op de rechter flank. Heel rustig over de grond centraal gespeeld en boem binnen. De trainer kon zijn ogen niet geloven.

Kluisbergen – KVC: 1-1

Winnen tegen Kluisbergen  en de finale was een zekerheid.  We speelden net iets te krampachtig en kwamen via een own goal 0-1 voor. Kluisbergen gaf niet af en zouden zij ons uit de finale houden? We speelden goed en enkele kansen leidden niet tot een 2de doelpunt. Het was Kluisbergen die roet in het eten gooide door te scoren. 1-1. . De trainer deed nog enkele tactische wissels om alsnog de winst binnen te halen. Sommige spelers hadden het hier wat moeilijk mee. Dit bewijst alleen maar hun gedrevenheid en daar kan een trainer alleen maar fier op zijn. Na het eindsignaal was het bang afwachten  naar het eindklassement. Dankzij de vliegende reporter werden we al snel op de hoogt gebracht dat de finale een feit was. Tegen wie was nog een vraagteken.

Finale:

Zwijnaarde – KVC: 1-2

Tijdens de pauze heeft de trainer de plooien gladgestreken. De spelers gaven zelf aan om voor de beker te gaan. Zwijnaarde speelt niveau 3 en had geen enkele wedstrijd sinds januari verloren.

De talrijke supporters zagen een  spannenede  zenuwslopende wedstrijd. Zelfs de allerkleinste supporter was aanwezig. We mogen zeker de ouders opa’s en oma’s en sympathisanten niet vergeten. De wedstrijd zelf dan.

Zwijnaarde deed ons de eerste 5 minuten pijn. We kwamen niet onder de druk uit al kregen ze geen echte kans. Mede door de sterke verdediging. Onze eerste mogelijkheid was een open kans die meer verdiende. Onze flanspeler deed alles perfect maar kon net niet de bal naast de doelman tikken wanneer hij alleen op doel af stormede. Zwijnaarde bleef komen. Onze  ploeg stond er van doelman tot aanval. Iedereen was top en deed zijn taak.  Bij een volgende aanval speelde onze verdediger met een fantastische pas de flan vrij die snelheid maakte en overhoeks binnen kant paal binnen trof. 0-1 De supporters, spelers en vooral de staf sprongen een wereld record hoog springen. Zwinaarde bleef dreigen . Een knap blok  werd door de flank centraal gepast en de aanvaller nam hem  in 1 tijd op de slof . De verrassing was groot voor de doelman en de  netten trilden. 0-2. Supporters in extase  om maar van de trainer te zwijgen. Over de delegue zullen we het nog hebben. Zwijnaarde kon nog tegenscoren waardoor de zeer spannende finale nog wat extra spankracht kreeg.  Een laatste ultieme redding van de doelman  en de aftellende tune bezorgden de spelers een nooit  spanning. Na het fluitsignaal was de vreugde bij spelers enorm. Eindelijk winst op eigen tornooi. De talrijke vreugde dansjes en de tot tranen bewogen delegue  die een droom in vervulling zag gaan kunnen maar moeilijk weergeven wat een sfeer er op het veld was. Zelf  spelers van U10 en U11B kwamen meevieren waarvoor dank. Een luid applaus van de supporters en de talrijke felicitaties waren op hun plaats voor deze mooie prestatie. Voetbal is een ploegsport  en iedereen is belangrijk. Dank aan iedereen en aan de muzikanten die  voor eventjes voetbal voor de muziek namen.  Het feest kon ingezet worden want dit is er ene van “ once in a life time of op zijn Vlaams: “De beker is van ons”

Duizendmaal dank !!!!!! aan iedereen die U11A genegen is .

Ik hoop dat iedereen er een goeie op gedronken heeft want dit is unieke gebeurtenis  die de geschiedenis zal mee  bepalen. Schol.