Verslag weekend U12

Verslag  weekend

U12A beleven een uniek weekend. Vaak worden er  op het einde van het seizoen BBQ, ouders vs kids  wedstrijden georganiseerd als afsluiter van het seizoen.

De U12A hadden een ander idee nl weekend zee in Ter Helme.

Er volgt een verslag van de zaken die niet op foto terug te vinden zijn.

Op zaterdag 24 aug spraken de spelers af bij sponsor auto Frank om 9:00.  Na inladen van de valiezen en de voetbal zakken vertrokken we richting Nieuwpoort.  Wie in welke auto zat werd door het lot bepaald. Rond 9:20 vertrokken we richting  Nieuwpoort. De eerste halte was de parking in Jabbeke. Daar hielden we een uitgebreid koffiekoeken ontbijt met fruitsap en chocolademelk. De hongerigen werden op hun wenken bediend. Perfecte berekening van het aantal koeken van onze delegue. Een 2de lotbepalling  besliste wie waar zat om de laatste 30 minuten te overbruggen. De sfeer zat er duidelijk in want de wagens gingen van links naar rechts op hun vak. De handjes uit de ramen  gaven het ritme van de muziek aan. Aangekomen aan ons logement zagen we direct dat we een  toplocatie geboekt hadden. Mooie ruimtes, vriendelijk onthaal en goede uitleg. We konden nog niet op de kamers dus namen we onze spullen  en gingen richting strand. De groep werd aangevuld door een eerste verloren zoon. Het gerief werd aan het strand gedeponeerd en de wandeling richting go car kon beginnen. We huurden 2 go cars van 6 personen. Lukas toonde zijn race en stuur kwaliteiten. Arne was dan weer de perfecte GPS. Iedereen  mocht eens het roer nemen.  Dit bezorgde de staf enorme stress en zeker 2 jaren van hun leven. Stop; links, rechts werd talloze keren geroepen. Na een uurtje was de stressfactor voorbij en hadden de jongens een eerste fysieke inspanning achter de rug. Een wandeling doorheen de  St Bernardus feesten richting  Ter Helme waar we alle sandwishen met kaas, salami of boterhamworst  of choco achter de kiezen gooiden. Opnieuw een wandeling richting strand waar we met volle teugen genoten van het zeer mooie zomerweer.  Handdoeken rond de intieme delen om de zwembroek aan te doen. Een lekkere massage met zonnecrème en in spurt naar het water. Even twijfelen om kopje onder te gaan maar dan alle remmen los voor goed 2 uur zwem en balplezier in het water.  Mathis werd uit de diepe zee gered. Arne bleek een votbalwaterrat te zijn Tussendoor een cup tornooi spelen die door het duo Surafel  en Arne VD na een spannende apotheose gewonnen werd. Een tweede keer het water in  om dan richtring kamers te gaan. De kamers waren ruim en de groep werd over de 2 slaapruimtes verdeeld. Iedereen douchen en net op tijd klaar voor het avondmaal dat zeer uitgebreid en a volonté was. De zeelucht wakkerde bij sommigen het honger gevoel aan. Yentl kroonde zich tot peperkoning. Na het avondmaal werd de groep versterkt door nog 2 mannen. Er werd gezongen voor de verjaardag en cadeautjes werden uitgedeeld. De tijd drong want de volgende activiteit was gereserveerd nl bowlen. De zaal was voor ons alleen. Na 2 rondjes bowlen en drank kwam Surafel als beste eruit. De sfeer en spanning was buitengewoon en dit werd  nog groter wanneer er een spare of strike gegooid werd. Strike gooien zit in de familie Maertens. Het ene na het andere kruis kwam op het scherm. Als afsluiter werd de jongens op een ijsje getrakteerd om dan huiswaarts ter keren. Installeren voor de nacht en  na een babbeltje lichten uit en slapen. Om 8:15 werd iedereen gewekt. Geen vroege vogels. Kamer opruimen, valiezen maken en wachten op de laatste speler die met zijn privé jet vanuit Cyprus kwam. Een stevig ontbijt was nodige want een dropping met opdrachten stond klaar. De jongens genoten hier zichtbaar van en het eindpunt was zeker leuk. Al wisten ze niet dat ze elk 5euro voor het lunapark  zouden ontvangen. Nog een foto en dan sprint naar binnen. Pas jetons gekocht en het geluid van de jackpot weerklonk. Iedereen deed zijn uiterste best om punten te verzamelen. Na groepsbespreking werd beslist om  alle punten te bundelen en 1 mascotte voor de ploeg te kopen.  Hetzelfde poloke dragen wierp zijn vruchten af en we kregen nog 12 extra knuffels. Als dat geen sympathiek gebaar is. Nog een drankje en een wandeling in de hitte  om dan het middagmaal te nuttigen. Na het middagmaal auto’s in en richting Meulebeke voor een wedstrijd.

Een TOP weekend om in te kaderen!!!

Vermeldingswaardig is de zeer goede teamspirit en geloof het of niet. We hebben geen enkele opmerking of  terechtwijzing moeten doen. Dus beste ouders jullie hebben fantastische kids.

Wel wil ik nog een dankwoord richten naar Pieter en Davy zonder hen was dit weekend zeker niet gelukt .