U12A tonen hun efficiëntie in eerste thuismatch

De eerste thuismatch  tegen Machelen beloofde spannend te worden. Ideaal voetbal weer en een hobbelend veld. Gelukkig  had de putjes vuller  voor de match nog enkele konijnengaten gedicht.

De match werd op gang gefloten. De eerste minuten  werd er vooral op het middenveld gevoetbald.

Machelen probeerde net als ons via de flanken het spel te spelen. Machelen was duidelijk aanwezig en eiste meer en meer de bal op. Wij waren goed maar niet top. Iedereen zette zich in waardoor Machelen  geen open kans kreeg. Een snelle counter die bij de doelman begon  deed herinneringen oproepen van het WK België – Japan. Een diepe pas centraal , die mooi in het hoekje  gepast werd en onze snelle flank controleerde en behield het overzicht en past perfect naar de vrijstaande man voor doel die aar binnen te tikken had. 1-0. We speelden goed mee al was het Machelen die de bal opeiste. We kregen nog enkele kansen maar konden terecht met 1-0 het 2de kwart aanvangen.

In het 2de en 3de  kwart werd en niet gescoord. We lieten het balbezit aan Machelen die net als de Belgen tegen San Marino speelden. Veel balbezit en doelschoten die een been raakten of naast gingen.  Machelen kreeg veel hoekschoppen maar scoren lukte niet. De spanning steeg. We hielden goed stand  en konden een knappe aanval in elkaar steken die op de deklat strandde. Machelen was verwittigd. Het was een kwestie van verdedigend alert te blijven. De dreiging was groot maar onze konijnenpoot voorkwam echt gevaar. En als dat er al was stond onze doelman paraat.

Het 4de kwart begon ideaal. Een mooie pas in de  loop aanvaller die de doelman geen schijn van kans liet. 2-0. Een beetje onverdiend maar de voetbalwet was ons gunstig gezind. Machelen geloofde nog in een terugkeer. Wij vonden de combinatie en speelden de Machelse verdediging uit enkel jammer dat de paal in de weg stond. Onze verdediging speelde alert en georganiseerd. Met een splijtende pas centraal kon onze man op doel af lopen; Hij bleef rustig en legde mooi de bal in het mandje. 3-0 Match gespeeld. Machelen was licht gefrustreerd. We kregen nog enkel mogelijkheden maar de vermoeidheid  begon in het spel te sluipen. Of het verdiend of niet is kan je discussiëren. Feit is wel dat het super spannend was . De doelman een clean sheet  heeft en wij zeer efficiënt waren.

Een speler had een zeer mooie quote: ”Vandaag hebben we getoond dat we als team een onbreekbare muur zijn”.  De rij die gevormd werd tijdens de penalty reeks zegt meer dan woorden.

TOP jongens.