U13: Nokere Kruishoutem- Standaard Michelbeke

Nokere Kruishoutem- Standaard Michelbeke

Spelers: Jardy, Jarne, Arne, Senne, Joppe, Sem, Xander, Rune
Kapitein: Menzo

Onze eerste thuiswedstrijd was er eentje tegen Michelbeke. Een aantal spelers waren er niet bij en na het nodige puzzelwerk kwamen we dan toch nog aan 9 spelers.
De opwarming verliep niet echt vlekkeloos en de concentratie was ver te zoeken bij sommige spelers. We starten deze wedstrijd op de minst goede manier, na precies 34 seconden staan we al op achterstand, een te vermijden doelpunt. Na de 2de minuut staat het 1-1 na een heerlijke treffer van Xander met zijn mindere linkervoet. Een mooie reactie van mijn spelers na een vroege opdoffer. We nemen de partij in handen en voetballen voortdurend op de helft van de bezoekers. We voetballen enkele kansen bijeen maar scoren lukt ons niet. We treffen zowel de paal als de dwarsligger maar het geluk staat niet aan onze zijde😉.

Tijdens de onderbreking vraag ik mijn spelers om door gegaan zoals we bezig zijn maar de kansen ook af te werken, voor de rest spelen we goed. We voetballen continu op de helft van de bezoekers en wanneer deze eens komen dreigen dan staan Arne en Jarne goed op te letten. We dreigen een paar keer op hoekschop die telkens goed voor doel gebracht worden door Menzo. In de 21ste minuut komen we oververdiend op een 2-1 voorsprong via Joppe. Rune die als negende man en enkel in nood zou meespelen komt zijn broer Sem vervangen nadat deze last had van een kwaaltje. Meer dan een minuut had deze niet nodig om te scoren, meteen ook de ruststand 3-1.

Tijdens de pauze was de opdracht voor mijn spelersgroep duidelijk doorgaan en het verschil groter maken. Rune nam na twee minuten op het veld gestaan te hebben terug plaats op de bank en Sem kwam terug in zijn plaats. Blijkbaar was Sem zijn kwaaltje snel over want al in de 31ste minuut scoorde hij de 4-1. De bezoekers zijn van slag en plots gaat het wel héél snel, eerst is het tweemaal Joppe die de netten laat trillen en Senne doet dit nog eens over. Zo scoren we 4 keer op 10 minuten, waarvan tweemaal op corner die Menzo iedere keer zeer goed voor zijn rekening nam. Zo staan we 8-1 voor na 45 minuten voetbal en dan sta je als trainer te glunderen aan de zijlijn.

Het laatste kwartier gunnen we de bezoekers iets meer de bal en heeft Jardy meer werk. Jardy straalt zelfvertrouwen uit als keeper en is een betrouwbaar sluitstuk die ook nog eens aardig kan mee voetballen. Toch moet hij zich een tweede keer gewonnen geven na een knappe tegenaanval van de bezoekers. Zo staan het 8-2 na 54 minuten voetbal. We blijven mooi voetbal brengen en ik zie vele dingen op het veld waar we op training veel tijd aan besteden, dit doet u als trainer veel plezier. In de 58ste minuut zet Xander met zijn tweede doelpunt van de dag de eindstand 9-2 op het  scorebord brengt.

Wat ik vandaag zag van mij ploeg stemt me als trainer zeer tevreden. Mooi combinatievoetbal op een alles behalve goede grasmat  met veel kansen. De kansen moeten nog efficiënter afgewerkt worden want dit kan ons later op het seizoen wel eens zuur opbreken. We mogen niet gaan zweven en moeten de voetjes op de grond houden. Hard blijven werken op de trainingen is de boodschap. Op naar volgende week op bezoek bij Bonanza.