Wedstrijdverslag U9b KVC – Bonanza 31/8/19

Selectie: Arthur, Jani, Andreas, Flor, Lucas en Dominic

We zijn weer begonnen, de eerste competitiewedstrijd tegen Bonanza. Met de 2 tornooiwinsten in onze zak zat het vertrouwen goed. We hebben ons ingeschreven in niveau 2 dit jaar dus verwachten we toch wel wat tegenstand.

Yento, die normaal ook in de selectie zat, speelde vandaag onder Wouter zijn hoede omdat ze vandaag maar met 5 waren wegens verlof van Nio en Julien.

Flor startte in doel vandaag en was tevens ook onze kapitein vandaag.

We waren goed gestart aan de wedstrijd maar de jongens van Bonanza ook. De bal ging goed heen en weer en er waren enkele kleine kansjes aan beiden kanten. De keepers werden niet echt onder vuur genomen maar deden wat ze moesten doen. Toch konden we niet verhinderen dat Flor zich voor de eerste keer moest omdraaien na een aanval van Bonanza, de 0-1 was een feit. Maar we lieten de kopjes niet hangen en dat werd al snel duidelijk. We mochten centeren en Lucas paste de bal naar onze staart Jani die de bal direct diep stuurde naar Dominic. Dominic kapte naar binnen en trapte in de verste hoek binnen, 1-1. Altijd leuk als trainer dat de zaken waarop je traint terugziet in de wedstrijd. We kregen meer veldoverwicht en dit uitte zich uit in doelpunten, Arthur zorgde voor de 2-1 en Dominic kort daarna voor de 3-1. Bonanza probeerde wel aan ons doel te komen maar telkens stootten ze op een sterke Jani of stond Flor paraat. Toch konden ze niet verhinderen dat Bonanza kon tegenscoren, we gingen 3-2 de rust in.

We waren het 2de kwartier goed gestart maar telkens botsten we op een sterke doelman van Bonanza en zoals het in voetbal geschiedt kregen we er weer eentje tegen. De bordjes stonden weer gelijk, 3-3. We bleven verder ons spel spelen en konden enkele hoekschoppen versieren. Onze gekende treintjes stijl wierp zijn vruchten af, Bonanza wist niet goed hoe te verdedigen en trapte de bal in eigen doel, 4-3. We bleven druk zetten en Jani stuurde de bal naar Dominic die de bal voor doel bracht en opnieuw trapte een verdediger van Bonanza de bal in eigen doel, 5-3.

Het 3de kwartier was volledig voor ons. 6-3: own goal die tot stand kwam na een hoekschop. De 7-3 was voor Flor, die de bal beheerst binnen trapte na een assist van Arthur. Flor was blij met zijn doelpuntje, iets waar hij elke match toch graag op zoek naar gaat, πŸ˜‰. Β En daar was dan eindelijk de eerste goal van Lucas van het seizoen, en de ontlading was groot en werd gevierd in Ronaldo stijl. 8-3 na het 3de kwart.

Het 4de kwart verliep minder goed, Andreas moest het veld verlaten met buikpijn, waardoor Jani nog niet had kunnen rusten en dat eiste zijn tol. Ik heb nog eventjes Andreas ingebracht maar hij gaf aan dat het niet ging. Bonanza kon nog milderen tot 8-5 Dominik was een beetje ontgoocheld, 2 doelpunten binnen krijgen en bijna geen bal gezien, uit ervaring weet ik dat deze wedstrijden het moeilijkst zijn voor een keeper.

De eerste overwinning is binnen en toch weer een paar mooie dingen gezien van de jongens. De inzet was er en iedereen heeft zich geamuseerd, dus was dit een geslaagde eerste wedstrijd.

doelpunten: Dominic 2, Arthur 1, Flor 1, Lucas 1, own goal Bonanza 3.