Wedstrijdverslag U9b Zegelsem - KVC 7/9/19

Wedstrijdverslag U9b Zegelsem - KVC 7/9/19

Selectie: Arthur, Jani, Andreas, Flor, Lucas, Yento en Dominic

Vandaag stond de verplaatsing naar Zegelsem op het programma. Yento was er terug bij dus waren we met 7. Flor stond opnieuw het eerste half uur in doel en Andreas mocht het laatste half uur voor zijn rekening nemen. Arthur is kapitein van dienst. Zegelsem had vorige week met 20-0 gewonnen van Michelbeke dus stonden de boys op scherp na dit weetje.

We hadden de toss gewonnen en we namen een vliegende start. Flor kreeg de bal en gaf deze Arthur die in zijn stijl langs de vleugel iedereen voorbijging. Aan de 2de paal kwam Dominik aangestormd en Arthur schotelde hem de bal voor op een presenteerblaadje, 0-1. Vrije trap KVC, Arthur legde de bal opzij naar Jani die de bal hoog in het doel binnentrapte, 0-2. Toen was het Lucas zijn beurt om te scoren op aangeven van Arthur, terug een prachtige voorzet, 0-3 en het bleef maar duren. Yento zette druk op de verdedigers van Zegelsem en onderschepte de bal, 0-4. De 5de goal was 1 van de mooiste van de dag. Flor paste de bal op de linkerkant naar Arthur die met een crosspass Andreas bediende op de rechtervleugel. Andreas paste op zijn beurt naar piloot Yento die afgezakt was op doel en zag dat Arthur op de linkerkant vrij stond en aarzelde niet om hem opzij te leggen en Arthur moest hem laar binnentikken, veel jongens zouden zelf getrapt hebben. Dit doet je als trainer glunderen dat ze soms zulke dingen beginnen zelf in te zien, dat het niet belangrijk is dat ze zelf de goal maken maar dat we als ploeg een goal maken. Tenslotte maakte Arthur er met een afstandsschot 0-6 van. Einde 1ste kwart.

In het 2de kwartier stond er geen maat op ons, Dominik ging er op zijn eentje vandoor en zorgde voor 0-7. Vrije trap Arthur op aangeven Jani, 0-8. Jani, die met veel vertrouwen speelde achteraan stuurde Arthur de diepte in. Arthur ging opnieuw zijn vleugel af en zag Dominik vrij staan aan de 2de paal, 0-9. We speelden redelijk hoog en gaf ik Jani en Flor de boodschap om goed aan te sluiten en dat werd beloond, Jani trapte de afvallende bal hoog in doel, 0-10. Op hoekschop, die genomen werd door Arthur, maakte Dominik er de 0-11 van. De jongens van Zegelsem waren een beetje het noorden kwijt, wat iets wat jammer was maar te verstaan, alles wat we probeerden lukte meestal vandaag. Het pleintje lag er nochtans in de middenstrook niet goed bij, veel buiten en aarde waardoor er veel op de flank/vleugel moest gespeeld worden. Ik dit de boys dan ook proberen duidelijk te maken voor de wedstrijd en in de opwarming en dit was blijkbaar goed overgekomen. Yento werd opnieuw diep gestuurd door Jani en kwam alleen voor doel en opnieuw zag hij Arthur naast hem en legde de bal zonder te aarzelen af naar Arthur die hem maar moest binnen leggen, echt top van Yento, 0-12. Arthur nam de volgende goal, assist Dominik, ook voor zijn rekening en Yento zette, na opnieuw goed stoorwerk, de 0-14 op het bord. De zeldzame keren dat Zegelsem ons doel bereikte stond Flor paraat en was hij gedreven om zijn netten schoon te houden en dit was hem dan ook gelukt. Proficiat Flor, elke match groei je verder als doelman op het veld.  Einde 2de kwart.

In de rust had ik al gezegd dat ik mijn opstelling iets wat ging aanpassen en Lucas en Yento wat meer ging uitspelen op de vleugel. Een positie dat ze nog niet echt onder de knie hebben maar in zulke wedstrijden ideaal om experimenteren en ze eens wat extra speelminuten te geven. We proberen altijd iedereen zoveel mogelijk speelminuten te geven, de ene wedstrijd al wat meer en de andere wedstrijd al iets minder. Als trainer is het ook je taak om daar evenwicht in te vinden, zowel in minuten als in kwaliteit van je team.

3de kwart: Andreas nam plaats in doel en Jani en Dominik zette ik eventjes op de bank, en Flor stond als staart op het veld. Juist Arthur bleef als vaste waarde op de vleugel staan. Toch gingen we goed van start en kon Yento scoren aan de 2de paal op aangeven   van Arthur. Toen was het opnieuw de beurt aan Lucas die na prachtig stoorwerk de bal kon afsnoepen en voorbij de keeper zijn 2de van de dag scoorde. Toen was het de beurt aan Zegelsem, na wat flauw verdedigen konden ze 3x scoren en kwam de stand op 3-16. Was blij voor de jongens van Zegelsem want met zo een grote score winnen of verliezen is voor niemand leuk. Ook zie ik dan aandachtspunten om op de training aan te werken waardoor de boys er kunnen uit leren. Dit was tevens de eindstand na het 3de kwart.

Tijdens het 4de kwart mochten Jani, Arthur en Dominik eens meer rusten om zo de andere jongens meer speelminuten te geven. Toch waren zij belangrijk voor de doelpunten in het 4de kwart. Flor scoorde de 3-17 na opnieuw goed stoorwerk. Dominik trok zich nog eens op gang en ging dwars door het midden iedereen voorbij en scoorde de 3-18. Toen ging Arthur nog eens zijn vleugel af, kapte zijn man en gaf een voorzet waar Flor aan de eerste paal opdook en beheerst de bal in doel deed verdwijnen. Toen was het nog eens de beurt aan Zegelsem, die er na een mooie actie 4-19 kon van maken. De laatste van de dag was voor Arthur, die zo de 4-20 eindstand op het bord zette. Andreas heeft misschien niet gescoord vandaag maar de inzet was en het vertrouwen groeide, zowel op het veld, als in het doel. Gewoon blijven geloven in jezelf, da’s het belangrijkste.

Als trainer kan ik alleen maar tevreden zijn over de wedstrijd van vandaag, mooie acties gezien, mooie combinaties en prachtig samenspel en weinig egoïsme, niet altijd gemakkelijk op zo een leeftijd. De werkpunten nemen we mee naar de volgende trainingen, maar eerst genieten boys, dit hebben jullie verdiend.

Volgende week spelen we thuis tegen Ardennen om 10u45.

Doelpunten: Dominik 5, Jani 2, Lucas 2, Yento 3, Arthur 6, Flor 2


Print