U12A knokken zich naar een verdiende overwinning

U12A knokken zich naar een verdiende overwinning

 

De uitgestelde match tegen jong  zulte leverde midweek voetbal op.  Vaak hebben we slechte gevoelens bij midweek voetbal. Deze keer waren het de papa’s die talrijk aanwezig waren en niet de mama’s.

in het eerste kwart  werd al snel duidelijk dat mooi voetbal niet aan de orde zou zijn. Zulte liet dit niet toe door kort op de man met balbezit te jagen. Dit was hun verdienste. We  konden niet anders dan ons aan te passen. Zulte durfde overtredingen te maken  en dit bracht ons uit evenwicht waardoor we niet in ons spel geraakten.  Het eerste kwart hadden we overwicht zonder echt gevaarlijk te zijn. Ook Zulte zocht naar oplossingen en kansen. 0-0 was dan ook terecht.

Het 2de kwart  waren wij de betere ploeg al ging het voetballend moeilijk. We kregen kansjes maar net voor het einde kwam Zulte 0-1 voor.  Het vertrouwen in een goede afloop  bleef.

Het 3de kwart was pas op gang gefloten of de gelijkmaker stond al op het bord. Een knappe diepe ps naar de flank die mooi achteruit gelegd werd en al even mooi hoog in de verste hoek getrapt werd.1-1.  Zulte speelde goed  bij momenten maar het was meer werkvoetbal. Wij konden ook maar beperkt enkele mooie voetbal combinaties op de mat brengen. We kregen enkel kansen maar  die deden we de das om. Kwam dit door de duisternis? Na een knap doorzetten  werd de bal mooi voor doel gebracht en door aandringen van onze aanvaller werd de verdediger in de fout gelokt. Own goal en 2-1.

Sommige thuisspelers overtroffen zichzelf. Ze voerden perfect uit wat op training geleerd werd. In duel gaan, dribbel, pas. Als trainer is dit iets om fier op te zijn. Net als de inzet die sommigen tonen. Ik wil niet weten hoeveel kilometers die mannen afleggen.

Het 4de kwart was Zulte iets dreigender. Wij vingen hen goed op en speelden ons beste kwartje. Nu kwam er in sommige acties ons samenspel wel naar buiten.

Knappe voorzet vanop links werd knap binnen gekopt en de 3-1 was de doodsteek voor Zulte.

Al bij al een verdiende overwinning .  Een super fiere trainer en délègue. Bij deze wil ik ook onze delegue ad interim bedanken die zijn taak heel serieus opnam. Eveneens te vermelden was de inspanning om de mascotte nog op tijd op de match te krijgen. Stel je voor ….

Eindconclusie is dat de U12a opnieuw niet verliezen dankzij hun inzet en teamspirit.  Top mannen.


Print