Nokere Kruishoutem- SV SOTTEGEM

 Nokere Kruishoutem- SV SOTTEGEM

 

Spelers: Jarne, Jardy, Xander, Menzo, Sem, Arne, Lukas, Senne, Sem, Baptiste

 

Kapitein: Joppe

 

Vandaag stond er een inhaalwedstrijd tegen Sottegem op de kalender. De opwarming verliep niet optimaal. Als trainer probeer ik mijn spelers op scherp te zetten door net voor de partij op hen in te spreken.

 

We beginnen goed aan de wedstrijd en nemen het heft in handen. We voetballen enkele kleine kansen bijeen maar een doelpunt maken zat er niet in. De bezoekers komen na 7 minuten een eerste keer opzetten en daar is de efficiëntie precies beter dan bij ons. Hun eerste kans is meteen bingo en zo staat het 0-1. De spelers zijn niet aangeslagen na deze opdoffer en gaan op zoek naar de gelijkmaker. In de 13de minuut brengt Joppe op aangeven van Sem de gelijkmaker op het scorebord, meteen ook de eerste ruststand 1-1.

 

Het tweede kwartier is meer in evenwicht en beide ploegen krijgen enkele kansen. Bij ons is er te weinig rust en teveel overhaasting wanneer we voor doel komen. De bezoekers hebben wel meer rust als ze in de zone van de waarheid komen maar gelukkig hebben we met Jardy een betrouwbaar sluitstuk in doel. Toch moet Jardy zich in de 28ste minuut gewonnen geven en zo staat het 1-2 aan de rust.

 

Het derde kwartier zijn we veruit de beste ploeg en voetballen we enkele héél goede kansen bijeen. Tot scoren komen we jammergenoeg niet, Joppe, Sem en Jarne missen op een haar na om de score in evenwicht te brengen. De bezoekers kunnen slechts sporadisch dreigen maar tot echt gevaar komt het niet. We zijn veruit de beste ploeg maar gaan toch met een 1-2 achterstand de laatste pauze in.

 

Het vierde kwartier gaan we op zoek naar de verdiende gelijkmaker of misschien zelfs nog de overwinning. We krijgen vele mogelijkheden en zijn de beste ploeg. De bezoekers dreigen nog een tweetal keer maar Jardy staat goed opgesteld en red knap. Wijzelf krijgen nog een aantal kansen maar jammergenoeg lukt het scoren ons de laatste wedstrijden net iets moeilijker. Zo verliezen we een tweede keer op rij.

 

Om dit soort wedstrijden te winnen moeten we dringend makkelijker gaan scoren. We brengen heel goed voetbal en leggen met momenten mooie actie’s op de mat. De trainster van de bezoekers had lof voor onze manier van voetballen en gaf ook eerlijk toe dat we zeker een gelijkspel verdienden. Voor de tweede week op rij zat er zeker meer in. Hopelijk kunnen we de lijn qua voetballen doortrekken en kunnen we ons scoringspercentage opdrijven de komende wedstrijden.

Zondag gaan we op bezoek bij Munkzwalm en ook daar gaan we onze uiterste best doen daar ben ik van overtuigd.

 


Print