U12A ondergaan wet van de sterkste.

We wisten dat Sint Denijs de sterkste ploeg van de reeks was. Tijdens de opwarming viel hun technische sterkte al snel op. Hun zwakste schakel leek hun doelman.

Het fluitsignaal van de aftrap weergalmde nog in onze oren of Sint Denijs dreigde al na een mooie combinatie. Gedurende de ganse match vonden ze  de vrije man. Sint Denijs speelde de bal tot 3 maal diep waardoor de verdediging het noorden kwijt was. Onze doelman kon enkele reddingen verrichten maar de 0-1 was meer dan verdiend na opnieuw een splijtende pas.  We vochten als echte leeuwen en toonden bij momenten ook ons kunnen. Een mooie diepe pas werd op de slof genomen en de doelman blunderde waardoor we gelijk kwamen.1-1 Het eerste kwart konden we nog aanklampen en een kans creëren.  De 1-1 was licht gevleid maar niet onterecht.

Het 2de kwart voetbalden we goed en kregen een dot van een kans. De doelman redde en de geloste bal raakte de paal. De daarop volgende counter toont dat de bal sneller is dan de loper. Wij bleven nog nagenieten van onze kans terwijl Sint Denijs al volop aan het counteren was en goed gebruik maakte van het overtal aan spelers en de 1-2 maakten. Een te korte terugspeelpas gaf hen de kans om met 3 tegen 1 de 1-3 te maken. Dit was voor ons de doodsteek al speelden we het 2de kwart goed maar wel tegen de limiet. Er werd door sommige jongens veel gelopen en goed verdedigd. Sint Denijs slaagde erin om telkens  vrij te lopen en goede passes af te leveren.  Als ze dan toch  in de wind gezet werden kwam het onfaire gedrag naar boven  met duw en trekwerk. Wij waren net iets te fair maar dit is zeker geen reden voor het verlies.

In het 3de kwart werden we opnieuw gepakt na een dot van een kans en na niet snel genoeg in positie of terug lopen om te verdedigen. Het ging snel van 1-4 naar 1-6. Al kregen wij ook enkele mooie kansen om de kloof te dichten. We konden 3 keer op de doelman af gaan. Jammer genoeg zonder succes.

Het 4de kwart hielden we in het begin goed stand maar toch werd het nog 1-8. Ook in dit kwart waren er scoringskansen.

De eerste nederlaag was een feit. Tijdens de match gingen de kopjes even naar beneden maar na een positieve peptalk van de trainer verlieten we met opgeheven hoofd het terrein.

Uit deze wedstrijd nemen we vooral mee dat vrijlopen efficiënter is dan wachten op de bal. Het technisch en voetbalvermogen groter was bij Sint Denijs. Zij meer Grinta toonden en wij ons doodgelopen hebben.  Maar ondanks alles toch een pluim voor de jongens. Volgende week revanche tegen Gavere.