Wedstrijd U9 : Michelbeke – KVC B : 1 - 17

-------------------------------------------------------

Door werkomstandigheden, kreeg ik vandaag als coach de B ploeg onder mijn hoede. Gezien onze maandelijkse wissels van spelers, maakt het toch niet veel verschil van spelersgroep en werd deze vanaf oktober ook nog eens door elkaar geschud.

Het veld lag er niet helemaal recht bij, maar in vergelijking met Cercle Melle, was dit zeker zelf een biljart.

In de eerste 2 minuten dienden beide ploegen beetje te zoeken naar de organisatie en was het al duidelijk dat Michelbeke een stugge ploeg is.

In de 3e minuut vond Dominik een gaatje en schoot hij de 0-1 op het bord.

Een halve minuut later zette Dominik zich door na aarzelen in de verdediging en knalde hij de 0-2 binnen.

Het spel ging toen wat op en neer en Thibo moest ook een drietal keer gepast tussenbeide komen. Gevolgd door een goed overzicht bij de opbouw, waar Thibo gepast kon uitvoetballen en zelf de tegenaanval inzette.

In de 7e minuut werd een foutje gemaakt op een 10meter van ons doel. De vrije trap werd keurig afgewerkt in het dak van ons doel en het stond 1-2.

Er kwamen wel wat aanvallen van onze ploeg, maar de bal werd net niet afgespeeld of onzuiver gepast.

De vleugeltjes kwamen soms teveel naar binnengelopen, waardoor de ruimte om te voetballen te klein werd, ondanks er veel ruimte lag op de flanken.

In de 14e minuut stak Igor de bal door naar Orlando, die de bal mooi afschermde voor Dominik, die niet twijfelde en van ver een raket afvuurde met de 1-3. De hattrick van Lewandowski was al binnen na 14 minuten.

In de eerste pauze werden onze spelers toch beetje wakker geschud, want Michelbeke liet zich niet zomaar kloppen. En onze verdediging moest toch al paar keer gepast tussenbeide komen of gelukkig stond Thibo pal in zijn doel om de bal uit de netten te houden.

Zoals ik iedere week probeer, hamer ik vooral op geen tegendoelpunten en wou ik dat de organisatie van achteruit zonder risico verliep.

Yento werd op de vleugel geposteerd en ik vroeg hem om in eerste plaats zijn verdedigende taak uit te voeren. Igor zette een mooie aanval op langs de rechtervleugel en bracht de bal voor doel, de keeper en verdediger twijfelden en Yento was er als de kippen bij met de 1-4.

Bij Michelbeke gingen de kopjes beetje naar beneden, maar ik was het eerste kwartier niet vergeten en wou toch onze ploeg scherp houden. Dilano veroverde de bal achteraan en gaf de bal mooi mee naar Igor, Orlando trok de verdediger mee naar zich, waardoor Igor de vrije ruimte had om de 1-5 te scoren.

Net voor rust kon Nio met een mooie passeerbeweging, de verdediger in de wind zetten en scoorde de 1-6 ruststand.

De uitslag leek geruststellend, maar als Michelbeke erin zou slagen om te scoren, zitten deze direct terug in de wedstrijd. Yento nam plaats in doel en beloofde de coach om de 0 te houden.

In de 34e minuut zorgde Orlando zijn stoorwerk voor een slechte pas van de verdediger in de voeten van Nio, die vond op zijn beurt Dominik en het stond 1-7.

Met een vrije trap na een fout op Thibo, kon Dilano de 1-8 in het hoekje trappen.

In dit kwartier zag ik veel aanvallen van onze ploeg, maar af en toe kon er getrapt worden naar doel, waar gekozen werd om de bal nog eens opzij te leggen. Of er werd getrapt met de “mindere voet” wat beetje kracht mistte, maar dit is altijd goed geprobeerd! Yento had het kwartier in doel zonder kleerscheuren doorstaan en toonde zelf aan de trainer dat hij ook rustig kan uitvoetballen zonder risico.

Het laatste kwartier werd ingezet bij een 1-8 stand en Nio nam deze laatste 15 minuten voor zijn rekening in doel.

Dilano kon als staart oprukken naar doel van de tegenstander en legde de bal mooi opzij naar Igor die er 1-9 van maakte.

Een collectieve aanval via Yento en Orlando naar Igor, zorgde voor een vlijmscherpe voorzet van Igor op de rechtervleugel waarbij de verdediger een own goal maakte, anders zou Yento of Orlando maar binnen te tikken hebben.    1-10.

Dominik stak de bal door naar Igor die zijn verdediger te snel af was en de bal opzij legde naar Dilano, 1-11.

Een minuut later bijna de identieke actie, maar in de plaats dat Dominik zelf naar doel trapte, legde deze opzij naar Dilano. 1-12.

Het licht ging helemaal uit bij Michelbeke, en de ene mooie collectieve aanval na de andere werd opgezet door onze boys. Dilano kon twee keer met de bal door de verdediging wandelen en legde eens af voor Dominik 1-13 gevolgd door een bal voor Thibo 1-14. Mooie doelpunten, als iemand zelf kan scoren, maar toch de bal opzij legt voor zijn ploegmaat. En de laatste doelpunten waren allemaal van deze makelij.

Thibo zijn sneltrein is moeilijk af te stoppen als deze op gang trekt en op 3 minuten had deze zijn hattrick al rond gemaakt met de 1-15 en 1-16 te scoren.

Waarvan een doelpuntje met zijn ‘mindere linkervoet’.

De kers op de taart kwam er van Dominik, die zijn heel puike wedstrijd bekroonde met de 1-17. En Nio had geen werk gehad in het laatste kwartier, waardoor hij zich als keeper kon tonen bij de penaltys na de wedstrijd. Daar ranselde hij toch een drietal penaltys knap uit zijn doel.

Met de nadruk op weinig tegendoelpunten, was ik als coach enorm tevreden.

Wat in het eerste half uur te weinig was, zag ik in het laatste half uur soms teveel, ballen opzij leggen. Maar het is zo leuk als je spelers ziet een goal gunnen aan hun ploegmaats ipv zelf te scoren.

Het uitvoetballen ging gedurende de hele wedstrijd heel verstandig en was er niets op aan te merken. Er werd gebruik gemaakt van de ‘mindere voet’ door de spelers waar het altijd goed geprobeerd is. Niemand speelde voor zichzelf en het laatste kwartier stond er helemaal geen maat op onze ploeg.

Een mooie en verdiende overwinning!

De ploeg : THIBO – IGOR – NIO – ORLANDO – YENTO – DILANO – DOMINIK

Doelpunten : Dominik : 6 – Thibo : 3 - Dilano : 3 – Igor : 2 – Nio : 1 – Yento : 1 – Own goal : 1