Verslag U13: Munkzwalm C – Nokere Kruishoutem

Spelers: Joran, Joppe, Baptiste, Lukas, Xander, Pedro, Menzo, Jardy, Jarne

Kapitein: Sem

Na de midweek wedstrijd van woensdag stond op zondagochtend al een nieuwe wedstrijd op de kalender. Vroeg uit de veren want de wedstrijd startte al om 9uur. In de kleedkamer kreeg iedereen zijn specifieke taken toegewezen en vol goede moed gingen we het veld op. Na twee nederlagen was de honger naar een overwinning groot bij spelers en staf.

We beginnen messcherp aan de partij en nemen vanaf de eerste minuut de wedstrijd in handen. We drukken de thuisploeg achteruit en voetballen zeer goed op het kunstgras van Munkzwalm. We spelen verzorgd voetbal en zijn vooral dreigend met  voorzetten van Lukas vanop de linkse flank. Eerst is het een paar keer net niet, maar onder druk van Joppe en Sem duwt de verdediger op een zoveelste voorzet de bal in eigen doel en brengt ons zo 0-1 voor. We zorgen voor de ene aanval na de andere en krijgen enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar missen enkelere opgelegde kansen. Jardy is het eerste kwartier zo goed als werkloos, mede door het goed verdedigen van Pedro en Jarne. Zo gaan we rusten met een 0-1 voorsprong.

Het tweede kwartier drukken we het gaspedaal nog wat dieper in, aanval na aantal en kans op kans krijgen we. Dat we veel kansen nodig hebben om te scoren is ook vandaag  duidelijk zichtbaar. We moeten tussen de 20ste en 25ste minuut wat gas terugnemen en de thuisploeg komt wat opzetten zonder al te gevaarlijk te zijn. Toch lukt het ons om de score te verdubbelen via Lukas,  meteen ook de ruststand.

Het derde kwartier is iets meer in evenwicht en Jardy heeft iets meer werk maar al bij al hoeft hij geen al te moeilijke reddingen te doen. Wanneer Lukas al vroeg in het derde kwartier zijn tweede van de ochtend scoort en ons op 0-3 brengt lijkt de partij gespeeeld. Maar nog in dezelfde minuut scoort de thuisploeg de 1-3. Panikeren doen we niet en we schakelen terug een versnelling hoger. We lijken de weg naar doel gevonden te hebben want in de 43ste minuut is het Joran die op aangeven van Xander de 1-4 weet te scoren.

Zo rusten we bij een 1-4 tussenstand.

De laatste vijftien minuten blijven we doorgaan op hetzelfde elan en ons voetbal is met momenten echt oogstrelend. Knappe actie’s leiden opnieuw tot enkel goede kansen maar ook de keeper van de thuisploeg staat aardig te keeperen en behoede zijn ploeg al meermaals voor meer tegengoals. Toch moet hij zich na 58 minuten voetbal gewonnen geven, Joran duwt op hoekschop van Menzo de 1-5 tegen de netten. Het is Baptiste die na een knappe dribbel en een even knap schot de eindstand 1-6 vastlegd.

Mijn spelers speelden opnieuw een zeer sterke partij en ze beloonden zichzelf met deze mooie en verdiende overwinning. Als trainer stond ik met momenten echt te genieten langs de lijn. Er is al meer communicatie tussen de spelers onderling en dit zorgt dat er heel wat minder onnodig balverlies is. Het mag gezegd dat Jardy vanuit doel zijn ploeg goed bijstuurt en dit zeker verder moet blijven doen. Dit is een overwinning die ons als ploeg enorm deugd doet. Op naar de volgende wedstrijd.