U12A winnen na achtervolgingswedstrijd

Mooi veld en ideale weersomstandigheden, in Semmerzake om Gavere te bekampen. De voorbeschouwing in de kleedkamer was goed. De trainer gaf aan wat hij verwachte.

Het eerste kwart gaven we niet direct thuis al zagen we opportuniteiten in een goede afloop. Gavere had enkele technisch sterke spelers. wij toonden inzet maar voetballend liep het stroef. Het ontbrak ons aan grinta. Gavere zat kort op de bal en wij niet. Gavere kwam 1-0 voor na een mooie pas diep.

Het spel was niet dat wat de trainer voor ogen had. Hij pepte de mannen op dit vroege uur op voor het 2de kwart.

Gavere dreigde en wij konden via een zeer mooie 3 hoeks combinatie waarbij de bal 3 keer achteruit gelegd werd de vrijlopende man vooraan bereiken. Die aarzelde niet en de bordjes stonden gelijk.

Gaver had niet veel nodig om te bekomen bij een hoekschop konden ze opnieuw op voorsprong komen door niet stevig of snel genoeg te reageren. In het 2de kwart was er sporadisch beter voetbal te zien maar nog steeds niet het gewenste niveau volgens de trainer. De korte passing liep moeilijk, weglopen in duels, niet doorgaan,… Gavere kwam via een slechte controle in balbezit en met hun snelheid was onze doelman kansloos. 3-1

De trainer kon zijn ogen niet geloven. Hij gaf duidelijk instructies wat hij wilde zien en vroeg of de wil om te winnen er was. Iedereen antwoorde positief. Een dikke proficiat voor de weerbaarheid en karakter van de ploeg. Ze herpakten zich. Plots lukte het wel om te combineren. Gavere liep meer en meer achter de bal. Onze centrale verdediger was opnieuw supersterk en dook de ruimte in. Een perfecte pas bracht hem alleen voor de doelman. Hij bleef rustig en plaatste de bal mooi naast de doelman. 3-0. Via een mooie pas diep raakten we nog de paal en de deklat via een vrije trap. Eerst werd een open kans op doel nog gemist maar de 2 keer liet onze spits de kans niet liggen en maakte gelijk.3-3nadat hij breed werd aangespeeld. Toch kwam Gavere 4-3 voor door teveel wissels bij KVC. Het was al moeilijk met 8 en met 7 wisten we al direct dat het ook niet ging lukken. Een onoplettendheid van de staf.

De trainer was tevreden over het 3de kwart. De overwinning zat erin en de wil om te winnen was er plots. Mooi diep en goed gecontroleerd en de verste hoek binnen. 4-4. Het spel ging mooi op en neer. De scheidsrechter begon licht in het voordeel van Gavere te fluiten. Ze kregen een vrije trap. Deze werd tegen de rug van onze 1 mans muur getrapt en de 2de man van ons gaf een perfect splijtende pas in de loop van de aanvaller die rustig bleef en on net voor affluiten de overwinning bezorgde.4-5

Een moeilijk maar verdiende zege. Tijdens de nabespreking werden de hekele punten nog eens aangehaald. De sfeer zat er direct in en het zege geroep weerklonk uit de kleedkamer. Een dikke proficiat voor de sterke heenronde. 5 keer winst, 1 keer gelijk en 1 keer verloren. Dat verdiend een pluim.