Verslag U13: Nokere Kruishoutem - Munkzwalm B

Spelers: Joppe, Jardy, Menzo, Xander, Lukas, Pedro, Sem, Rune, Jarne

Kapitein: Baptiste

Na vorige week op Munkzwalm C  gespeeld te hebben kwam vandaag Munkzwalm B op bezoek bij ons. Rune van de U15 was onze extra speler vandaag. Munkzwalm heeft zelf ook 3 spelers die een jaartje ouder zijn dus mogen wij dat ook wel eens doen😉. Spelers met allerlei kwaaltjes kunnen wat extra rust gebruiken maar we roeien met de riemen die we hebben.

We starten de wedstrijd goed en hebben het meeste balbezit. Enkele keren kunnen we er mooi tussenuit voetballen, maar echt grote kansen krijgen we niet. De bezoekers moeten het vooral hebben van hun duelkracht en minder van verzorgd voetbal. Bij sommige duels gaan de bezoekers over de schreef en al snel is er een eerste slachtoffer gevallen die ik moet wisselen, nog niet volledig in positie spelen de bezoekers ons te gemakkelijk uit verband en scoren zo de 0 - 1. Niet echt verdiend deze achterstand en zeer zuur zo net voor de eerste pauze.

Het tweede kwartier is het exact hetzelfde spelbeeld als het eerste. De bezoekers rekenen vooral op hun grote, sterke centrale verdediger en deze kuist de boel achteraan iedere keer wel weer op. Een beetje frustrerend voor onze ploeg. Met momenten gaan de bezoekers te hevig in de duels en krijgen mijn spelers heel wat venijnige tikken te incasseren. Toch blijven we voetballend de oplossingen zoeken en met momenten spelen we de bezoekers echt weg, enkel in de zone van de waarheid is het net niet. In het tweede kwartier werd niet gescoord en zo bleef het 0-1.

Het derde kwartier is van mindere kwaliteit, we spelen te overhaast en hebben wat schrik gekregen van de harde duels. De bezoekers kunnen niet profiteren van ons minder goed voetbal en bakken er zelf ook niet zoveel van. Verder dan enkel schuchtere pogingen komen ze niet. Zo blijft alles mogelijk en staat het nog steeds 0-1.

Tijd om in het laatste kwartiertje op zoek te gaan naar een gelijkmaker, want laat het duidelijk zijn dat we na 45 minuten absoluut niet verdienen op achterstand te staan, ondanks een minder derde kwart van ons. We voetballen terug beter en laten de bal vlot rondgaan, de bezoekers proberen op alle manieren tijd te rekken en dit eigenlijk al na 40 minuten voetbal. We krijgen enkele kansen maar het wil telkens net niet lukken. Met nog 5 minuten te spelen treffen we de paal na een knap opgezette aanval, dit verdiende zeker beter. Twee minuten later is het opnieuw bijna gelijk maar word de bal van de lijn gehaald. Zoals we meer in voetbal valt de goal aan de overkant na een zoveelste weggekeilde bal die pardoes in de spits zijn voeten valt en deze vind wel de weg naar de netten, 0-2 met nog 3 minuten op de klok. Een verloren zaak zo lijkt het, maar mijn spelers geven niet gemakkelijk op en na een snelle aanval legt Jarne de bal panklaar voor Joppe die mildert tot 1-2. We zetten nog alles op alles maar we blijven steken op een 1-2 nederlaag.

Vandaag verdienen we absoluut niet om te verliezen zoals al vaker dit seizoen. Voor de eerste keer dit seizoen zag ik echt de ontgoocheling in de ogen van mijn spelers wat goed te begrijpen valt na zo’n wedstrijd. Vandaag was er weinig sportiviteit te merken bij de bezoekers in tegenstelling tot vorige week toen er een gemoedelijke en plezante sfeer heerste. Wie deze wedstrijd zag, kan bevestigen dat we op voetballend gebied zeker de betere waren maar opnieuw krijgen we niet waar we recht op hadden. Komende week mogen we een nieuwe speler verwelkomen en hopelijk kan deze snel meespelen zodat we wat extra wisselspelers hebben, wat zeker geen overbodige luxe gaat zijn. We gaan een weekje goed trainen en volgend weekend gaan we opnieuw ons uiterste best doen. Toch weer trots op mijn spelers!!💪🏻