Wedstrijd U9 : Rac Waregem – KVC A

-------------------------------------------------------

Door een forfait in onze reeks, was er gelukkig de mogelijkheid om een oefenwedstrijd tegen Racing Waregem af te werken. Door onze maandelijkse wissels, kreeg ik enkele nieuwe gezichten voor mij deze maand en bovendien hadden we een come-back van ons wittekopje Xenne!

Lucas, als nieuwe speler dit seizoen, had ik ook nog niet echt op gemak kunnen zien spelen in de wedstrijden, maar ik had al vernomen van Peter dat deze zijn mannetje kan staan als piloot.

Na 1 minuut spelen, begreep ik al waarom, met zijn snelheid was hij de verdediger te snel af, en schoot de bal mooi naast de keeper in doel. 0-1 (Zelf zijn mama had de goal gemist, zo snel had hij al gescoord ;-) )

Racing Waregem heeft verschillende ploegen op verschillende niveaus en wij kregen enkele beginnelingen voorgeschoteld, gemend met wel enkele stevige spelers die duidelijk wat in hun mars hadden.

Het spel ging wat op en neer, maar Flor had voor zichzelf ook uitgemaakt dat hij tov vorige week nog wat recht te zetten had en dit was vooral iets rustiger uitvoetballen.

Flor kon in de aanvangsminuten een tweetal keer gepast tussenbeide komen, en deed wat van hem verwacht werd, rustig opbouwen en uitvoetballen.

In de 6e minuut kon Julien de bal van aan de zijkant achteruit leggen naar de vrijstaande Arthur, die niet twijfelde en van ver uithaalde. 0-2

In de 8e minuut stond Andreas pas op het veld of kon hij ook slordig verdedigen van Racing Waregem afstraffen met de 0-3 mooi binnen te trappen.

Wat Arthur kon, dacht Jani ook te kunnen en deze besloot ook om van ver uit te halen, met als resultaat, 0-4. Mooie doelpunt!.

Het eerste kwartiertje zat erop en we hadden wel wat overwicht, maar ik vroeg om toch bij de les te blijven want Waregem had best drietal goeie spelers rondlopen.

Racing Waregem probeerde af en toe voetballend door onze verdediging te geraken, maar Jani stond pal om de aanvallen af te stoppen. Wanneer er toch eentje doorgeraakt, was ook Flor geconcentreerd om deze uit zijn doel te houden. De vleugeltje hadden hun taak ook goed begrepen, en gingen hun lijntje goed op en af, waardoor de aanvallen van Racing Waregem goed werden afgestopt.

In de 20e minuut kon Dilano zijn tegenstander mooi voorbij dribbelen en Andreas alleen op het doel van Racing Waregem laten afgaan, Andreas twijfelde niet en schoot de 0-5 binnen.

Xenne nam de laatste minuten in de eerste helft als staart op zich en ons wittekopje, deed met een grote glimlach op zijn gezicht, perfect wat van hem gevraagd werd “Xenne, niemand passeert u hé” waardoor Flor zelf geen werk had in de laatste minuten.

Zelf kwamen we ook niet meer tot scoren, want vooral Julien had beetje pech bij de afwerking. En ook moest hij zijn linkervoet eens durven gebruiken, om meer kans te hebben om te scoren.

Maar goed, als je de rust ingaat met 0-5, kan je als coach niet anders dan tevreden zijn. Ook Flor was heel blij met de nul te hebben gehouden en vooral veel rustiger uit te voetballen. Top Flor.

De tweede helft werd gestart, en Xenne schoof terug op naar de vleugel, waar Jani achteraan de deur ging gesloten houden en Andreas nam plaats in doel.

In de 31e minuut was er direct een waarschuwing van Waregem, dat zij zich niet gingen laten afslachten, maar ook Andreas ranselde de bal uit zijn doel.

In de 33e minuut werd Lucas de diepte ingestuurd, Lucas toonde nog eens dat hij een vinnig snel baasje is en was voor de verdediger op de bal om de 0-6 voorbij de keeper te trappen.

In de 36e minuut, was er toch concentratieverlies bij onze ploeg, waardoor met een gelukje de bal voor de voet van een aanvaller van Waregem terecht kwam, die had wel een keurig schot in huis en de eer was gered. 1-6.

In de 38e minuut kon Dilano met de bal van op de vleugel naar binnenkomen, Xenne trok de verdediger met zich mee vooraan, waardoor Dilano kon uithalen en de 1-7 binnenschoot.

Een minuut later stak Jani de bal diep naar Xenne, die voor doel de vrijstaande Arthur zag staan, en Arthur schoot de 1-8 binnen.

Xenne had genoeg zijn inzet getoond voor doelpunten aan te bieden aan zijn medespelers en tijd om zelf op de linkervleugel een mannetje te dribbelen en keihard uit halen. 1-9.

Dilano kon centraal zijn mannetje uitkappen en besloot om van ver uit te halen, waar de bal in de rechterbovenhoek in doel belandde. 1-10.

Een vrije trap van Racing Waregem, werd knap in doel geschoten bij Andreas en het stond 2-10.

Arthur kon mooi samenspel afronden met de 2-11, maar op een counter scoorde Waregem de 3-11.

Jani kon van achteraan, vrij rechtdoor lopen, voorbij alles en iedereen en dit moet je Jani niet laten doen, 3-12.

In het laatste kwartier kwamen dan 5 minuten van een totale black-out en was het even alleen Racing Waregem die ons van het kastje naar de muur speelde. Met als gevolg, 3 doelpunten op rij en plots stond het 6-12.

Flor kreeg voor de laatste minuten zijn kans als piloot en kreeg enkele kleine kansjes, maar had pech bij zijn afwerking.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van Arthur, een mooie actie werd door hem zelf afgerond met de 6-13 eindstand.

Buiten de 5 minuten, was het een heel verdienstelijke wedstrijd van onze jongens.

Enkele mooie aanvallen gezien met samenspel. Verdedigend heel sterk en georganiseerd gespeeld. En ook enkele mooie doelpunten op te bewonderen.

Misschien hadden wij een voordeel dat Racing Waregem steeds 4 wissels diende uit te voeren, wat het moeilijk maakt om constant niveau te houden in een wedstrijd. Maar het was ook de verdienste van de inzet van onze ploeg dat dit resultaat behaald werd.

Proficiat boys!

De ploeg : FLOR – ARTHUR – JANI – DILANO – JANI – JULIEN – XENNE – LUCAS (c)

Doelpunten : Arthur : 4 – Dilano : 2 – Jani : 2 – Andreas : 2 – Lucas : 2 – Xenne : 1