Verslag U13: Nokere Kruishoutem- De Pinte

Spelers: Lukas, Jardy, Pedro, Arne, Menzo, Xander, Joppe, Preben

Kapitein: Jarne

Vandaag begonnen we aan de terugronde. We kregen het bezoek van De Pinte waar we de heenwedstrijd nipt wonnen. Tijdens de opwarming kregen de spelers allemaal hun taken en vroeg ik om vanaf het begin geconcentreerd te zijn. Baptiste kon er niet bij zijn, net als Jaron en Sem die met een blessure kampen. Arne en Preben kwamen ons uit de nood helpen en zo hadden we toch 1 spelers op de bank.

Vanaf minuut één nemen we de match in handen. De bal gaat goed van voet tot voet en in de 3de minuut staan we al 1-0 voor via Lukas die knap scoort op aangeven van Joppe. De bezoekers krijgen geen kans om in de wedstrijd te komen en we drukken hen op eigen helft terug. We creëren de ene mogelijkheid na de andere, we spelen knap voetbal en iedereen doet perfect wat ik voor de wedstrijd vroeg. Enkele kansen leveren geen doelpunt op maar net voor de eerste pauze is Jarne gevolgd op een schot van Lukas en trapt de rebound hard binnen. Zo gaan we rusten bij een 2-0.

Tijdens de rust vraag ik mijn spelers op op hetzelfde elan door te gaan en wat meer rust te hebben voor doel. Blijkbaar hadden de spelers goed opgelet want het tweede kwart was pas begonnen en Xander bracht ons op 3-0. Een minuutje later was het terug bingo via Jarne die de 4-0 scoorde. Plots gaat het wel heel snel. Twee maal Jarne, Lukas en Joppe elk eenmaal en zo staan we na een halfuur fantastisch voetbal 7-0 voor. Enkele doelpunten kwamen tot stand na actie’s waar op training veel op geoefend wordt. Als trainer heb je na zo’n kwartier weinig te zeggen tegen je spelers en kan je hen enkel op het hart drukken zo verder te doen en proberen om geen tegenstreffer te slikken.

Het derde kwartier namen we wat gas terug maar de bezoekers kunnen Jardy maar weinig bedreigen maar als het nodig is staat Jardy paraat. Wanneer je denkt dat we vandaag het beste wel gezien hadden kwam bedrogen uit want ons mooiste doelpunt moest nog komen. Onze 8ste doelpunt was er eentje volgens het boekje, een actie over acht verschillende stations die Joppe knap afronde en zo de 8-0 wist te scoren. Wat stond ik als trainer te genieten langs de lijn, dit zijn goals waar iedereen van geniet. Zelfs bij de bezoekers was er licht applaus bij deze goal. Deze 8-0 was ook meteen de stand bij de laatste break.

De laatste vijftien minuten leveren het zelfde spelbeeld op als de rest van de partij. We proberen nu echt wel om de nul te houden maar blijven aanvallen. De dubbele cijfers zijn binnen bereik en is nu een nieuwe doelstelling geworden . Jarne scoort zijn 4de van de dag en zet zo de 9-0 op het scorebord. In de laatste minuut is het Preben die knap weet te scoren en zo voor de 10-0 zorgt. Meteen ook de eindstand 10-0.

Een topprestatie van mijn spelers vandaag. Knap voetbal en hele mooie goals gezien vandaag. Iedereen op en naast het veld was aangenaam verrast van deze fantastische partij. Woensdag spelen we voor de cup van nieuwsblad en ook dan gaan we onze uiterste best doen, ook dit zal een leuke ervaring zijn voor deze spelersgroep. Dikke proficiat aan de ganse ploeg op het veld en de geblesseerde spelers die hun vrienden aanmoedigen.