Wedstrijdverslag KVC – Ardennen 14-09-2019

Selectie: Flor, Jani, Lucas, Arthur, Yento, Andreas en Dilano

Vandaag stond de wedstrijd tegen Ardennen op het programma. Vorig seizoen 1x gewonnen, 1x gelijk en 2x verloren tegen hen, dus waren we gewaarschuwd. Dilano kwam ons na de wedstrijd van U9a versterken omdat ik toch wat body op het plein wou, nu Dominik niet kon meespelen, hij was aan het genieten van een dagje bellewaarde met mama Agnieszka.

Flor nam plaats in het doel en iedereen op zijn plaats dus konden we beginnen. Ardennen mocht beginnen en we begonnen direct druk te zetten wat in een hoekschop resulteerde. Ons gekend treintje was weer direct succesvol en Lucas zorgde voor de 1-0. Toen was het Andreas zijn beurt. Hij werd perfect gelanceerd door Jani en Andreas aarzelde niet en trapte de 2-0 binnen. We lieten Ardennen niet echt in de wedstrijd komen en probeerden toch de combinatie te zoeken. Ook Flor stond weer aandachtig te keepen waardoor de 0 op het bord bleef staan. Uit een geharrewar kwam de bal plots voor de voeten van Jani en die aarzelde niet en trapte van ongeveer 20m de bal hoog en droog binnen, 3-0. Juist voor het einde van het eerste kwart trok Arthur zich op gang langs zijn vleugel en bediende Dilano voor doel, 4-0. Dit was dan ook meteen de tussenstand na het 1ste kwart.

Het 2de kwart ging op hetzelfde elan door als het 1ste kwart. We veroverden nogal snel de bal en Dilano kreeg deze in de voeten gespeeld. Na het uitschakelen van zijn rechtstreekse tegenstander bediende hij Arthur, die onhoudbaar binnentrapte. De 5-0 was een feit. Ardennen kam er niet echt aan te pas en was duidelijk ook niet volledig dezelfde ploeg of vorig seizoen. Toen was Lucas terug aan de beurt, door prachtig stoorwerk maakte hij er de 6-0. Lucas is nog maar beginnen voetballen van dit seizoen maar begint goed zijn draai te vinden op het plein. We kregen nog enkele kansjes maar ze bleven onbenut. Ook Flor moest af en toe eens tussenkomen, maar zonder gevaar. Dilano, wie zijn techniek enorme progressie maakt buiten vorig jaar, bracht de bal in het spel, schakelde opnieuw zijn rechtstreekse tegenstander uit en bediende Arthur aan de 2de paal en BAM, 7-0. Toch kon Flor niet verhinderen om zijn netten schoon te houden en werd het nog voor het einde van het 2de kwart 7-1 na een hele mooie aanval van Ardennen. We gingen dan ook rusten.

Flor bleef in doel staan, omdat hij goed bezig was en ik dit op voorhand zo in mijn hoofd had omdat ik Ardennen niet wou onderschatten, dus gingen we de vooropgestelde opstelling voorlopig nog niet wijzigen.

En we bleven op ons elan doorgaan, Lucas ging ook eens solo en aarzelde niet als hij voor de keeper kwam, 8-1. We kregen nog enkele kansen via Andreas, Dilano, Yento en Arthur, maar telkens was het op de keeper of stond voor Yento het doelhout in de weg, 1x de lat en 1x de paal. Ook Flor stond niet te slapen en liet geen bal passeren. Toen vond Jani het genoeg en ging ‘ONVERWOESTBAAR’ met de bal aan de haal van vanachteren naar van voor en zette de 9-1 op het bord. We waren nog een beetje in de wolken van Jani zijn doelpunt waardoor Ardennen profiteerde van deze dromerigheid en er 9-2 van maakte, wat ook tevens de ruststand was na het 3de kwart.

Flor had graag nog een goaltje meegepikt zei hij, dus heb ik ervoor gekozen om Andreas het laatste kwart in doel te zetten. Dan mocht Flor de laatste 10 min. van de wedstrijd zich bewijzen.

Arthur was alleszins in zijn nopjes wat op 1-2-3 maakte hij een loepzuivere hattrick. Eerst met een onhoudbaar schot vanop afstand, daarna met zijn alom gekende dribbel en de bij de laatste had hij de bal afgesnoept en kurkdroog binnen geknald, en zoals we hem kennen vierde hij dit sober en sereen, den nieuwe Buffalo voor binnen 10 loopt rond op de pleine van KVC Nokere-Kruishoutem. Ardennen bleef wel voetballen met het hoofd omhoog, wat ook positief mag vermeld worden en maakte er met een prachtig afstandsschot 12-3 van, Andreas was kansloos op zo een knal van ver. Toen verloor Jani de bal en kon Ardennen milderen tot op 12-4. Jani was aangedaan van zijn fout en ging die meteen rechtzetten. Toen we mochten centeren kreeg hij de bal van Flor en lanceerde hij Arthur langs de linkervleugel met een fenomenale bal in 1 tijd, Tuurke controleerde de bal en knalde direct binnen, 13-4. Zoals gelezen stond Flor reeds op het veld en maakte hij belofte schuld. Eerst met een fantastische dribbel maakte hij er 14-4 van. Tenslotte onderschepte Flor de bal van de verdediging en legde de eindstand vast op 15-4.

Was een leuke wedstrijd om naar te kijken, zat afwisseling in het spel, afwerken kon iets beter (om dan ook iets van werkpunten te kunnen geven), zochten de combinatie op, weinig doelpunten geïncasseerd, kortom een tevreden trainer.

Volgende week staat Voorde-Appelterre op het programma, ploeg van 1ste provenciale, dus waarschijnlijk andere koek of vandaag maar met een goeie voorbereiding komende week moeten we deze ploeg ook wel aankunnen.

Doelpunten: Lucas: 3, Andreas: 1, Jani: 3, Dilano: 1, Arthur: 6, Flor: 2

Eindstand: 15-4