Wedstrijdverslag U9b Voorde-Appelterre - KVC 21-09-2019

Selectie: Nio, Jani, Andreas, Arthur, Lucas en Flor

Vandaag stond de verre verplaatsing naar Voorde-Appelterre op het programma. Deze tegenstander was een jeugdploeg van een eerste provencialer, dus waren we gewaarschuwd. Dominik kon er opnieuw niet bijzijn, net zoals Yento, dus kwam Nio ons versterken vandaag. De jongens hadden geen last van het vroege uur en de verre verplaatsing, dus had ik er het volste vertrouwen in.

Het vertrouwen werd dan ook niet geschonden en we kwamen al vroeg op voorsprong. Arthur veroverde de bal en zette zijn tegenstander in de wind en bracht ons 0-1 voor. We bleven druk zetten en de bal opeisen. We probeerden te combineren en dit wierp zijn vruchten af. Arthur onderschepte de bal en paste de bal naar de vrijstaande Lucas die er op zijn beurt de 0-2 van maakte, hij vierde zijn doelpunt in CR7 stijl. Arthur zat goed in de wedstrijd en maakte er 0-3 van. Flor moest ook bij de pinken blijven en kwam gepast tussen wanneer het nodig was. Toen werd er een mooie aanval op gang gezet. Andreas kreeg de bal van Flor en bediende in 1 tijd Nio, hij draaide mooi rond zijn tegenstander en legde de bal mooi achteruit naar Jani die in zijn alom gekende stijl, onverwoestbaar, binnen knalde. 0-4. Toen kregen we een hoekschop en deze werd perfect gegeven door Arthur en Nio knalde de bal binnen aan de 2de paal, 0-5. Het ging gelijk een beetje te vlot. Nog juist voor de rust kon Voorde-Appelterre tegenprikken, dom balverlies, waardoor de piloot oog in oog stond met Flor en hij aarzelde niet, 1-5, wat tevens de eindstand was na het 1ste kwart.

Tijdens de pauze werd ik als trainer beetje ongerust, ik hoorde zinnen zoals: het wordt een makkie, ik heb al é goals en ga er nog maken, … Ik wees hen erop dat het een goeie ploeg was en een de match nog 45 min. duurt. Bij Voorde-Appelterre werd er van doelman veranderd en werd deze piloot. Jani wreef al in zijn ogen toen hij zag dat er een meisje piloot stond.

We waren niet zo goed begonnen en liepen er een beetje verloren bij op het veld. Wat al vlug resulteerde in 2 doelpunten voor de thuisploeg, 3-5. We probeerden weinig SAMEN te spelen en deden veel alleen. We lieten ons rechtstreekse tegenstander lopen bij balverlies, kortom, ik zat met mijn handen in het haar. Mijn coachen bereikte mijn spelers niet en Voorde-Appelterre maakte gebruikt van de ruimte die ze kreeg. Arthur Zorgde wel nog via een hoekschop voor de 3-6, maar we gingen de rust in van het 2de kwart met 7-6 achterstand.

Tijdens de rust heb ik hen nog eens gewezen op het feit dat een wedstrijd 4x 15min. duurt en dat je nooit mag zeggen op voorhand dat het een makkie is. De hoofdjes gingen een beetje naar beneden, positief dat ze kwaad waren op zichzelf, maar er was nog niets verloren en ze hadden nog 2x 15min. om ze te tonen. Nio nam de plaats in van Flor in doel.

Het 3de kwart ging gelijk op, veel over en weer voetbal met kansjes aan beide kanten maar doelpunten bleven uit. Toen viel er toch een doelpunt aan de overkant en stond de 8-6 op het bord, we deden nochtans goed mee. Flor was intussen op het veld gekomen en hij drukte direct zijn stempel, weliswaar via een solo, maar de 8-7 was een feit. Het geloof kwam terug, de vechtlust kwam weer naar boven, maar de het combineren niet echt. Toch kwamen we via Arthur langszij en stonden de bordjes in evenwicht. Toch werd Nio nog 2x gepasseerd en stond de ruststand na 3de kwart op het bord, 10-8.

Tijdens de rust bleef ik hameren op het feit dat we meer de combinatie moesten opzoeken en SAMEN spelen, dat zag ik te weinig. De inzet en de vechtlust was er wel, dus deden ze toch wel hun best. Andreas ging de netten verdedigen in het 4de kwart, Nio wou nog iets forceren op het veld zei hij.

We begonnen dan ook met volle moed aan het laatste kwart en probeerden weer de combineren en dat bracht direct enkele kansen op maar zonder resultaat, de paal, net naast, of we botsten op een goede doelman. In voetbal geldt dan ook de regel dat wanneer je niet scoort je meestal een tegengoal slikt en dit was nu niet anders, 11-8. Toch lieten we het niet aan ons hart komen konden we tegenscoren na een mooie actie die werd opgebouwd van achteruit via Jani. Flor ging zijn vleugel af en kon de bal voorbrengen, waar Lucas klaar stond om hem binnen te trappen, 11-9. We bleven vechten voor iedere bal maar we konden niet verhinderen dat Voorde-Appelterre nog 2x kon scoren, 13-9. Onze inzet werd nog beloond met een mooi doelpunt van Nio, maar deze kwam jammer genoeg te laat waardoor het doelpunt van Nio voor de eindstand zorgde, 13-10.

We waren nochtans goed begonnen aan deze wedstrijd en ook onze portie ongeluk gehad, het samenspel was soms ook een beetje zoek vandaag wat ook aan de basis lag van onze nederlaag. Toch ben ik niet ontevreden want de boys bleven strijden tot op het einde van de wedstrijd en de werkpunten voor op de training deze week kwamen ook aan het licht.

Op naar volgende week, dan komt Sottegem bij ons op bezoek.

Doelpunten: Arthur: 4, Lucas: 2, Jani: 1, Nio: 2, Flor: 1

Eindstand 13-10