Wedstrijdverslag KVC – Sottegem 28-09-2019

Selectie: Flor, Jani, Arthur, Dominik, Yento, Lucas en Andreas

Na de nederlaag van vorige week tegen Voorde-Appelterre en deze 2x getraind te hebben, hoopten we deze week beter voetbal te brengen en konden we de punten thuishouden vandaag. Heel de week extra aandacht gelegd op de combinatie, iets wat we vorig week te weinig hebben gebracht, dus hopelijk werpt het zijn vruchten af.

Flor stond de eerste 30min. in doel, Lucas mocht de laatste 30min. voor zijn rekening nemen.

Sottegem mocht beginnen en na 3 tikken was het zo ver, de 0-1 stond op het bord. Iedereen had geschrokken en was direct wakker geschud. Onze beurt om op te gaan en we scoorden direct tegen. Lucas kreeg de bal van Jani en aarzelde niet om de 1-1 op het bord te zetten. Toen ging het redelijk snel. 2-1 via een owngoal, Jani, die op aangeven van Arthur er de 3-1 van maakte. Toen werden er 2 doelpunten gemaakt na mooie combinaties: Yento kreeg de bal en paste die achteruit naar Jani, nam enkele meters en zag Dominik vrijstaan. Met een perfecte pas en de perfecte aanname maakte Dominik er 4-1 van. De 5-1 begon ook van achteraan. Jani kreeg de bal van Flor en bediende in 1 tijd Dominik op de rechtervleugel. Dominik ging zijn vleugel af, keek opzij en zag Andreas voor het doel staan. Andreas deed wat hij moest doen, scoren. Juist voor het einde van het 1ste kwart bediende Andreas Arthur en die zette de 6-1 ruststand op het bord. We kwamen niet echt in gevaar het eerste kwart, Toch was er een heel gedreven jongen bij Sottegem die Flor een paar keer aan het werk zette, maar Flor liet zich niet kennen en zat er telkens gepast tussen.

Het 2de kwart verliep op dezelfde manier als de eerste helft. We hadden meer balbezit en kwamen iets beter voor de dag, alleen we begonnen weer met oogklepjes te voetballen en deden weer veel alleen. Arthur zorgde met zijn dribbel voor de 7-1, Andreas door knap stoorwerk voor de 8-1, Dominik met een harde knal naar doel voor de 9-1. Misschien wel mooie doelpunten maar ik verwachtte meer combinatie. Dit omdat we veel ruimte kregen die we niet hebben benut. Veel vastlopen met de bal en sommige wouden te graag scoren, wat soms ook normaal is maar wanneer je naar doel trapt en je mist en er zijn 1 of 2 ploegmaats mee, is zoiets jammer vind ik. Sottegem kon nog milderen tot 9-2 met een verre trap op doel. Arthur maakte er tenslotte met een solo nog 10-2 van. Einde 2de kwart, tijd voor een babbeltje met de boys.

Lucas nam plaats in het doel en ik heb hen gevraagd om meer te profiteren van de ruimte en de combinaties op te zoeken, de driehoekskes zoals ze zeggen. We waren goed begonnen, Yento, die sterk stoorwerk verrichtte, zorgde ervoor dat de bal bij Andreas kwam en die maakte de 11-2. Toen kwamen onze kanonnen aan de beurt: eerst trapte Jani vanop afstand keihard binnen, toen was het Arthur die 2x aan het kanon stond. Het was ondertussen 14-2. Toen kon Sottegem nog eens dreigen maakten er met een mooie goal 14-3 van. Lucas was voor de eerste keer geklopt. We antwoordden direct met een fantastische goal. Yento paste de bal achteruit naar Flor, die op zijn beurt Dominik bediende. Dominic ging zijn vleugel af zag aan de 2de paal Arthur vrijstaan. Die aarzelde niet en de 15-3 was een feit. Toen liet Lucas hem verassen en stond het 15-4. We bleven domineren en Dominik zorgde er met een harde knal vanop aftstand voor de 16-4. Yento speelde piloot maar speelde te laag, ik bleef aandringen om op de staart te staan van Sottegem en dat wierp zijn vruchten af. Hij kreeg de bal, draaide mooi weg rond zijn tegenstander en maakte er 17-4 van. Een combinatie van Yento en Dominik gaf Arthur opnieuw de vrije ruimte en die maakte er 18-4 van, ook de eindstand van het 3de kwart.

Ik vroeg aan de jongens om te blijven spelen zoals het 3de kwart, was mooi voetbal om naar te kijken.

Het 4de kwart begon in mineur, Sottegem kon in enkele minuten 2 doelpunten maken en bracht de stand op 18-6. Toen kregen we een vrije trap en het was Dominik die Arthur bediende en daar stond de 19-6 op het bord. Dan kwam Sottegem nog eens opzetten en Lucas kon niet verhinderen dat ze er 19-7 van maakte. Hij heeft zich nochtans goed gesmeten in doel Lucas voor zijn eerste keer. Toen was het aan Flor zijn beurt die hoog in het doel de bal binnentrapte, 20-6. Arthur trok ook nog eens zijn motorke op gang en schudde de 21-6 uit zijn schoen. Toen was het jammer dat Flor de actie niet kon afmaken. Op voorzet van Dominik, probeerde Flor met een hakje vanachter zijn steunbeen de doelman te verschalken, maar zijn poging strandde op de paal. Maar de attente Arthur was goed gevolgd en mocht het cadeautje binnentikken, 22-7. De match liep stilaan op zijn einde maar de doelpunten bleven komen. Dominik op aangeven van Arthur, Flor die de bal van de keeper onderschept en Arthur, op aangeven van Dominik zorgde voor de eindstand, 25-7.

Ik was blij dat we in de 2de helft van de wedstrijd weer meer hebben proberen samen te voetballen en de combinatie te zoeken. Sommige tegendoelpunten waren te vermijden maar Lucas heeft zijn best gedaan en das het belangrijkste. Mooie dingen gezien vandaag en ze hebben getoond dat ze proberen om de zaken waar we deze week op getraind hebben in de wedstrijd te brengen.

Doelpunten: Lucas: 1, own goal: 1, Jani: 2, Dominik: 3, Andreas: 3, Arthur: 12, Yento: 1, Flor: 2

EINDSTAND: 25 - 7