Wedstrijdverslag U9b Bonanza – KVC 19-10-2019

Selectie: Arthur, Dominik, Igor, Nio, Orlando, Thibo en Tibe

Vandaag stond de 1ste wedstrijd van de terugronde op de kalender. De trip ging naar Sint-Maria-Lierde, tegen de jongens van Bonanza. De heenwedstrijd hadden we thuis gewonnen met 8-5, was een gelijk opgaande wedstrijd, wat altijd leuk is, en ze hadden 3 owngoals gemaakt. Ik stond wel met een andere ploeg door ons rotatie systeem, maar had er alle vertrouwen in. We gaan altijd uit van onze eigen sterkte. Juist Yento kon er niet bijzijn vandaag. Thibo stond 1ste half uur in doel en Orlando het 2de half uur. Benieuwd of het keperen daar in de genen zit, zijn broer Jardy is namelijk ook keeper bij KVC, als ik mij niet vergis bij de U13.

Wij mochten beginnen maar in dit geval was dit geen voordeel. Na slordig balverlies kwam de bal bij de vleugel van Bonanza en hij schoot de bal in de verste hoek binnen, na nog geen minuut stond het al 1-0. Ik had al vlug door dat dit geen invloed had op de boys, we eisten de bal op en zochten de combinaties op, wat leidde tot enkele doelkansen, maar we botsen op een heel goeie doelman van Bonanza. Ik kreeg direct een déja vu van de heenmatch, daar was hij ook heel goed bezig. Hoekschop Bonanza, werd kort genomen, de doelman was ook mee vooruit geschoven, dan volgde de voorzet, maar werd onderschept door Arthur, nam de bal mee en zag dat het doel leeg was en trapte de bal van aan de middellijn binnen, 1-1. We bleven de baas, combineerden goed maar kregen de bal er niet in. Bonanza probeerde ook tegen te prikken maar botsten telkens op een sterke staart, Arthur/Igor of een attente Thibo. Het was die Thibo die bij een spelhervatting de open ruimte zag in Dominik daarin stuurde, hij nam de bal mee in zijn loop en knalde keihard, de bal hoog in doel. 1-2. De flow zat erin want kort daarna kreeg Tibe de bal van Arthur en nam de bal aan met zijn rechtse en knalde de bal met zijn linker overhoeks binnen. 1-3. Juist voor het einde van het 1ste kwart werd er jammer genoeg een mooie actie niet beloond. Igor, die staart stond die moment, ging de rechtse vleugel af met een fantastische dribbel waarbij hij 2 man uitschakelde en de bal perfect naar de 1ste loodste waar Dominic de bal in 1 tijd nipt naast tikte. Kort daarna mochten we voor de eerste keer rusten.

Ik was fier op de jongens en heb hen dit ook gezegd tijdens de rust. Dit had zijn effect niet gemist want het 2de kwart startte zoals het 1ste kwart met, na een goeie minuut, een doelpunt van Nio die, na een mooie dribbel van Dominik, scoorde op voorzet van Arthur. 1-4. Toen kon Bonanza nog eens tegenprikken, niet onverdiend want ze deden goed mee, zodat de stand op 2-4 kwam. Maar al vlug kwam er een antwoord van ons, Nio veroverde de bal en paste naar Orlando, hij draaide zich mooi weg en gaf de bal aan Dominik. Hij aarzelde niet en het werd 2-5. Het was leuk om de boys bezig te zien, ze zochten de combinatie op, wel tegen een ploeg die ook wou voetballen, en deze lukten veel van onze acties. Toch werd er een hele tijd niet gescoord, dat was de verdienste van de keeper van Bonanza, enkele mooie ballen uit de hoek, zelf van onder de lat gehaald. Deze jongen heeft er de aanleg voor, ook leuk om te zien. 3 minuten voor tijd kregen we een vrije trap na een fout op Dominik. Dominik mocht deze trap zelf nemen en Tibe was de man van de assist. Dominik aarzelde niet en schoot de bal keihard door de muur van Bonanza, de keeper had geen verhaal, 2-6. Toen ging Nio op wandel en botste na een fantastische dribbel terug op de doelman, jammer want zijn actie mocht beloond worden. Juist voor tijd kon Dominik de bal onderscheppen en maakte er 2-7 van.

Tijdens de rust verwisselden Thibo en Orlando van tenue en kon ik maar vragen aan de jongens om verder te blijven spelen zoals ze bezig waren.

Het 3de kwart kregen we na 40 sec een doelpunt tegen. Bonanza onderschepte de bal en ging alleen op Orlando af, die met de goeie reflex de bal uit zijn doel kon houden maar een goed gevolgde speler van Bonanza schoot de rebound binnen, 3-7. Jammer want Orlando verdiende meer met zijn reflex. Maar niet getreurd, Nio legde de bal achteruit naar Arthur bij de opgang en hij lanceerde in 1 tijd Igor. Hij nam de bal mee, recht naar doel en schoot de bal mooi in de hoek binnen, 3-8. Toen kwamen er nog kansen langs beide kanten maar de keepers hielden hun netten schoon. Het was aangenaam om te zien, ook al bleven de doelpunten uit. Blijkbaar heeft de training op balbezit zijn vruchten afgeworpen, daarvoor woordje dank aan collega Wouter, 😉. We gingen voor de laatste keer rusten met een 3-8 voorsprong.

Het 4de kwart verliep gelijk het 3de kwart, mooi voetbal, enkele kansen maar geen doelpunten. Toen viel er plots een doelpunt uit de lucht voor Bonanza. Na wat geharrewar viel hij voor de voeten van de piloot van Bonanza en trapte de bal beheerst binnen, Orlando kon er maar naar kijken. Toch werden we nog 2x beloond voor onze inzet vandaag, eerst kon Nio de bal onderscheppen en naar doel lopen. I.p.v. de tegenstander proberen uit te schakelen, zag hij Igor meelopen aan de andere kant en paste de bal in zijn loop. Igor nam de bal goed mee en schoot beheerst binnen. 4-9. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor Arthur, die de bal uit de voeten van de verdediging snoepte, en alleen naar doel ging. Zoals we hem kennen schoot hij de bal droog binnen, 4-10, wat meteen ook de eindstand werd.

Was vandaag een totaal andere wedstrijd of vorige week. We kregen nu ook wel meer ruimte omdat de tegenstander ook probeerde te voetballen, zoals wij dat deden. Maar toch, je moet het nog altijd uitvoeren ook. Goeie inzet, mentaliteit, ook gevoetbald met het hoofd en niet alleen met de voeten. Geniet van jullie weekend en wees maar trots op jezelf, vandaag was genieten.

Eindstand: 4-10

Doelpunten: Arthur: 2, Dominik: 4, Tibe: 1, Igor: 2, Nio: 1