Poesele B – KVC U9A 9 - 13

                                          

Poesele B – KVC A   9 - 13

------------------------------------

U9A neemt afstand in het slotkwartier na een spannende wedstrijd

Op deze regenachtige zondag stond de verplaatsing naar Poesele op het programma.

De thuismatch werd met (te) zware 21-5 cijfers gewonnen, maar eigenlijk waren deze cijfers toen licht overdreven. Trainer Bart Piens van Poesele, zelf altijd een heel goede voetballer geweest, heeft ondertussen zijn ploegje al een aantal maanden onder zijn hoede en heeft die al veel van zijn voetbalkunsten bijgebracht.

Thibo en Flor speelden met de B ploeg, dus besloot ik om iedere 15 minuten een andere speler in doel te plaatsen. Igor nam met veel goesting als eerste plaats in het doel.

De regen begon meer en meer toe te nemen, maar daar zag je opnieuw het voordeel van kunstgras ter beschikking hebben. Het veld lag er uitstekend bij ondanks de regen.

Na 3 minuten kwam de eerste opening er voor Poesele en met een gemeten voorzet, werd de 1-0 binnengetikt.

In de 5e  minuut nam Robbe zijn tegenstander te grazen op snelheid en schoot de gelijkmaker naast de keeper in doel. 1-1.

Poesele legde best knap voetbal op de mat en ook in de duels durfden ze hun schouder zetten, wat minder het geval was in de heenmatch.

Het knappe samenspel leidde tot de 2-1 in de 6e min en 3-1 in de 7e minuut.

Onze spelers dienden een versnelling hoger te schakelen, vooral verdedigend moesten ze beetje feller zijn in de duels. In de 7e minuut werd de bal knap door Igor tussendoor gestoken en konden de verdedigers Robbe niet meer tegenhouden. 3-2.

Poesele bleef met momenten de bal goed rondtikken en het mocht  gezegd zijn dat deze ploeg duidelijk vorderingen gemaakt had tov de heenmatch. In de 11e minuut scoorden zij de 4-2 en een minuut later werd concentratieverlies bij onze ploeg afgestraft met de 5-2.

Net voor de eerste pauze zorgde een individuele flits van Robbe voor zijn hattrick(binnen de 15 min) en de 5-3.

De troepen werden samengeroepen en er werd nog eens duidelijk gezegd dat er meer schwung in onze ploeg nodig zal zijn om Poesele te kunnen verslaan. Ik vond dat onze jongens het eerste kwartier nog niet goed wakker waren.

Ondertussen wisselden Igor en Tibe van plaats in het doel. In de 15e minuut zorgde Dominik voor een mooie actie op de rechterzijde, gaf de bal mee aan Andreas in zijn loop en deze schoot de bal onder de keeper in doel. 5-4. 

Igor was gretig op het veld gekomen en kon de bal mooi veroveren van zijn tegenstander en mee oprukken, deze behield het overzicht en scoorde 5-5 gelijkmaker.

In de 28e minuut verstuurde Robbe een kruisbal naar de overzijde waar Dominik op de juiste plaats stond om de 5-6 in doel te trappen.

Poesele was door het gretiger voetballen van onze ploeg wakker geschoten en legde in de 29e minuut nog een mooie collectieve actie op de mat waarbij ze de 6-6 gelijkmaker voorbij Tibe trapten. Tibe die tot dan onze ploeg al enkele keren overeind hield met enkele mooie saves trouwens.

De ruststand werd gehaald met 6-6. Mooie wedstrijd voor de supporters, toch is het altijd leuker als we aan het langste eind kunnen trekken. Als trainer hoopte ik vooral dat onze jongens op zo’n mooie grasmat meer zouden zoeken naar samen combineren.

Xenne nam nog eens een kwartier in doel plaats en werd al vrij snel in de steek gelaten door zijn verdediging. Poesele profiteerde van de onoplettendheid en scoorde 7-6.

Het spel ging beetje op en neer, maar onze ploeg kon toch iets meer druk zetten op het doel van Poesele. De laatste pas of voorzet was echter slordig waardoor we niet direct konden scoren.

Tot de 39e minuut Lewandowski Dominik er genoeg van had en met een raketbom uithaalde. 7-7.

In de 40e minuut verschalkte Robbe zijn tegenstander en zag hij zijn maatje Dominik vrijlopen, die onze ploeg op voorsprong bracht met de 7-8.

Dit was ook de stand bij het laatste kwartier. Tibe die een sterke 15 min in doel had gestaan, offerde zich op om het laatste kwartier ook voor zich te nemen in doel.

Er was pas afgetrapt of Tibe moest al een save van jewelste verrichten om de gelijkmaker tegen te houden.

In de 48e minuut was er een hoekschop van onze ploeg. Het gekende treintje had deze keer succes bij de hoekschop van Dilano en Dominik knalde de 7-9 binnen.

Een minuut later dribbelde Dilano zijn tegenstander op de linkerzijde en hoorde hij Igor roepen dat hij vrijstond. De bal werd keurig opzij gelegd voor Igor en deze trapte de 7-10 onhoudbaar in doel.

De ban was nu wel gebroken en in de 52e minuut veroverde Dilano de bal en waagde zijn kans van ver, zijn schot verdween hoog in doel. 7- 11.

In de 54e minuut kreeg Poesele een vrije trap op een mooie afstand en daar hadden ze blijkbaar ook een vrije-trap specialist in de rangen lopen die de 8-11 hoog in doel van Tibe trapten.

In de 55e minuut stak Robbe de bal door naar Dilano, deze legde af voor Dominik en schoot de 8-12 binnen.

Poesele kon in de 57e minuut profiteren van twijfel in onze verdediging met de 9-12.

Maar in de 59e minuut was het laatste wapenfeit van onze ploeg.

De bal werd veroverd door Dominik Lewandowski en schoot snoeihard de 9-13 eindstand binnentrappen.

Uiteindelijk was het best een spannende wedstrijd met mooie doelpunten langs beide kanten.

Over de inzet en de overwinning, was ik als trainer heel tevreden. Enkel had ik gehoopt met zo’n voetbalmat dat vraagt naar voetballen, om iets meer de bal te zien rondgaan in onze ploeg.

Proficiat boys en we blijven voortwerken week na week!

 

De ploeg : DOMINIK – IGOR – ANDREAS – TIBE – DILANO – ROBBE – XENNE

 

Doelpunten : Dominik : 5 – Robbe : 4 – Igor : 2 – Dilano : 1 – Andreas : 1