T MELLE A – KVC A

T MELLE A – KVC A

------------------------------------

Melle kon pas langszij komen in de slotfase tegen onze sterke U9 ploeg.

Woensdag 6 november, heel de dag geregend en de terugmatch naar Melle stond op het programma voor de Cup van het Nieuwsblad.

Twee weken geleden werd er thuis terecht verloren tegen een beter Melle met 4-11.

We komen aan om 17u15, en Melle is al bezig met hun keeper klaar te stomen voor de wedstrijd. Dit zegt al iets over het klasse niveau van beide ploegen.

Anders begin ik het verslag met de start van de wedstrijd, maar deze keer begin ik over het einde van de wedstrijd. Onze spelers zaten teleurgesteld op de bank na afloop. Waarom?  Melle had een onverdiend gelijkspel gehaald nadat onze ploeg tot 3 minuten voor het einde 4-6 voorstonden. De trainer van Melle, kwam speciaal op onze spelers afgestapt en stak hen een welverdiend hart onder de riem. De woorden van de trainer van Melle : “Jullie mogen heel fier zijn op jullie prestatie, we hebben een heel moeilijke wedstrijd gehad en jullie verdienden zelf een overwinning”. Zou een trainer die moeite doen, nadat hij met zijn ploeg geplaatst is voor de volgende ronde en dit eigenlijk hoort te vieren? Prachtige woorden, de trainer zei dat ze van geluk mochten spreken dat onze spelers beetje overweldigd waren in de heenwedstrijd.

De wedstrijd zelf dan. Nadat ik de tactische organisatie van onze ploeg meermaals en duidelijk uitlegde aan onze jongens, zei ik hen enkel dat ze zich moeten amuseren op het veld, en weten dat wij eigenlijk totaal de kans niet meer hebben om door te gaan, maar dat dit ook geen schande is. Enige dat ze nu moesten doen, is zich amuseren en zo goed mogelijk hun best doen want één voor één kunnen ze voetballen en ik was ervan overtuigd dat onze jongens niet minder waren dan die spelers van Melle.

De concentratie was aanwezig en de wil om te voetballen ook, dit zag je in de opwarming.

Thibo begon in doel, om te zien of Melle, die met dezelfde ploeg als in de heenwedstrijd speelde, ook deze keer met een felle start tegen onze ploeg zou spelen.

T Melle begon inderdaad direct fors aan de wedstrijd, maar vleugels Robbe en Dilano hadden hun opdracht goed begrepen en zetten hun tegenspelers muurvast. Na 2 minuten bracht het positiespel al zijn meerwaarde, Arthur kwam voor zijn manneke de inspeelbal intercepteren, rukte op met de bal naar voor en trapte de 0-1 binnen.

Goed begonnen! Melle was niet van slag en kon amper 2 minuten later met een uitgespeelde collectieve aanval de 1-1 op bord zetten. Het spel ging op en neer langs beide zijden, mooi en spannend cup voetbal werd op het perfect bespeelbaar veld gebracht. Er kwamen kleine uitbraken door onze piloot Dominik, maar deze moest vooral veel lopen om gaten toe te dekken. Omgekeerd kwam Melle er echter ook niet uit, want onze vleugels speelden ijzersterk positiespel en of nu Arthur of Jani staart stond, door onze verdediging breken lukte niet.

Na 15 minuten stond dan ook de logische 1-1 op het bord. Ik kon niet anders dan fier zijn op onze jongens, want de betere kansen waren voor onze ploeg en buiten de tegengoal, werden Melle het zwijgen opgelegd.

In de 17e min begon Dominik zijn draai te vinden vooraan, waar hij niet gewend is om te spelen. Deze kapte zijn tegenstrever uit en schoot de bal in de korte hoek. 1-2.

Heel spijtig maar een verdedigend risico van onze ploeg werd in de 18e minuut koud afgestraft door Melle met de 2-2. Ieder klein geschenk nemen tegenstanders in zulke matchen met dank aan.

Onze ploeg liet zich niet uit zijn lood slaan en probeerde het overwicht te blijven behouden, want dat had onze ploeg zeker wel.

In de 22e minuut kwam er een mooie doorsteekpas van de sterke verdediger van Melle, de voorspeler ging alleen op doelman Jani af en scoorde rustig de 3-2. Melle was vertrokken, dachten de trainers van Melle aan hun spreken te horen.

Arthurke nam post als piloot de laatste 5 minuten van de eerste helft. Robbe kon voor de zoveelste keer zijn tegenspeler voorbij dribbelen en legde de bal mooi af naar Arthur, die onhoudbaar de 3-3 op bord zette.

In de 28e minuut was er een identieke fase aan de andere vleugel, waar Dilano de bal voor doel bracht en Arthur er als de kippen bij was om de 3-4 ruststand te scoren.

De vreugde was immens groot bij onze ploeg en de teleurstelling des te groter bij Melle.

De ruststand was 3-4, maar het kon zelf 3-5 of 3-6 geweest zijn. De pech bij de laatste actie ontbrak soms maar op vlak van organisatie en positiespel had Melle geen verhaal tegenover onze sterke boys. Ze geraakten amper door onze stevige muur.

Melle was weliswaar gewoon om wekelijks tegen sterke tegenstanders te spelen en toonden toch in de 34e minuut hun kunnen. Van achteruit werd de bal naar de rechterhoek vooraangespeeld, met 2 baltikken werd de bal keurig voor doel gebracht, waar de ingelopen vleugel met een bufferkopstoot onze doelman Robbe het nakijken af. Wat een doelpunt. Daar hadden wij geen verhaal voor en had zelf onze ploeg een applaus voor. 4-4. Dit was een doelpunt uit het boekje.

Arthur en Dominik waren een echte lastpost voor de staart van Melle die heel balvaardig en sterk is en als Thibo vooraan post vatte, kon deze niet worden bijhouden met zijn startsnelheid.

Je voelde dat onze ploeg zich niet ging laten afslachten en ze wouden terug het spel in handen nemen. Thibo zorgde voor stoorwerk rechts vooraan, waardoor de bal van Melle niet echt weggeraakte bij hen achteraan, de bal kwam voor de voeten van Dominik en deze twijfelde niet maar schoot met een harde knal de 4-5 op het bord. Onhoudbaar deze raket voor de Melse betrouwbare keeper. Dominik werd het straatje ingestuurd en ging alleen op de keeper van Melle af, deze kwam echter gevat uit zijn doel met een harde blokkade als gevolg. Dominik moest even langs lichtgeblesseerd langs de kant. Zo dichtbij een doelpunt, en dan nog geblesseerd uitvallen.

Nog voor het laatste kwartier kon Dilano zijn duel winnen en de bal opzij leggen naar Arthur, een korte dribbel en rustig de bal naast de keeper in doel trappen. 4-6. Nog kwartier te spelen.  Dilano schakelde zijn tegenstander uit en ging samen met Thibo op de staart af, Dilano legde de bal perfect opzij, maar Thibo kraakte spijtig genoeg zijn schot dat net naast het doel ging. Supporters voelden dat er meer in zat en spraken zelf over “nog 5 goals en het zijn verlengingen.” Veel had ik als coach niet meer te zeggen, want spelers kozen zelf hun keeper, kozen zelf posities. Ik mocht als trainer de vervangingen nog bijhouden de laatste 15 minuten ;-)

Er kwamen nog kansjes voor Dilano, Arthur en Thibo maar de bal stuitte net te ver van de voet of de kans werd naast het doel getrapt.

In de 56e minuut een vrije trap na een vuile fout op Arthurke. Robbe legde de bal af, maar de tegenspeler van Melle die op amper 3 meter stond, kwam de bal uit de voeten halen van Arthur, door dat hij te dicht stond, en ging alleen op keeper Dominik af met de 4-5 tot gevolg. Klagen had geen nut, maar wat een zure goal. De scheids ging daar ook een beetje de mist in, maar dit was in de heenwedstrijd ook voorgevallen met een bal die buiten was, maar deze liet verder spelen met een doelpunt tot gevolg.

Wat indien de muur op de reglementaire afstand stond van 7 meter en Arthur kon trappen naar doel, met zijn tor-instinct in deze wedstrijd??

De trainer van Melle wou niet verliezen en pepte zijn troepen nog eens op om een resultaat te halen.

In de 58e minuut kwam er een diepe bal van Melle, sterke beer Jani was er echter als eerste bij bal en wou het dan iets te mooi doen, door naar binnen te komen en uit te voetballen, ipv de bal ver weg te trappen, Melle moet je dit niet cadeau geven en onderschepte de bal en scoorden de 6-6. Heel zuur en geen verwijt naar Jani want 58 minuten was hij niet te passeren.

Melle wou nog winnen maar we hielden stand. Bij het eindsignaal zag je de teleurstelling op de gezichten van onze ploeg. En terecht! Neen we verdienden over 2 wedstrijden niet om door te gaan, maar JA we waren in de terugmatch beter dan Melle en verdienden de overwinning.  De mooie woorden van de trainer van Melle kwamen dan ook heel warm aan.

Een topprestatie van alle 6 de spelers! Onze spelers hadden zich herpakt na de heenwedstrijd die werd verloren. Iedereen speelde perfect zijn positie, en als trainer kon ik daar niets op aanmerken. De opdrachten bij de hoekschoppen werden ook uitgevoerd en we hebben daar geen tegengoals door moeten incasseren. 75% van de rechtstreekse duels werden gewonnen. En mijn 4 keepers hebben zich 15 min volle bak ingezet en geen enkele goal geslikt waar ze iets aan konden doen.

Fier om zo een geweldige cup match te mogen zien. Supporters vonden het een mooie spannende wedstrijd en we konden de uitschakeling met opgeheven hoofd aanvaarden.

De conclusie na 2 wedstrijden was dat wij niet minder waren dan Melle, in tegendeel, maar dat zij meer gewend waren om samen te spelen en wedstrijden op zo’n niveau te spelen. En enkel dit is de reden van onze uitschakeling. Proficiat met de mooi Cup van Nieuwblad campagne voor onze ploeg!

 

De ploeg : THIBO – JANI – ARTHUR – ROBBE – DILANO – DOMINIK

 

Doelpunten : Arthur : 4 – Dominik : 2


Print