U12A houden halfuur wapenstilstand op Zulte

Fris zonnig en een korte verplaatsing was het ideale voor een voetbalmatch. Kort voor de start moest de trainer zijn ploeg herschikken omdat een speler aangevallen was door een tafel en gehecht moest worden. Bij deze een vlot herstel gewenst. De wedstrijd begon met 1 minuut stilt ter gelegenheid van een overlijden bij Zulte.

De wedstrijd werd op gang gefloten en  de ganse ploeg zat met zijn gedachten bij de minuut stilte of was het de wapenstilstand. Er was weinig duelkracht. Weinig drive om de bal te hebben.  Niet doorgaan op de bal. We konden dan ook maar 1 keer dreigen. Zulte daarentegen kreeg kans na kans . Net naast, gered  jammer voor ons viel de openingstreffer net voor het einde 1-0.

Het 2de kwart was niet veel beter al was er nu wel inzet. De wil was er  maar nog steeds niet het enthousiasme om te willen winnen. Een soort gelatenheid hing over de ploeg. Ook in het 2de kwart konden we maar 1 keer op doel trappen.  Zulte kon er verdiend 2-0 maken.

In de pauze  bracht de trainer de  minpunten ter sprake en vroeg  de spelers om de kwaliteiten die ze bezitten te tonen.

Het 3 de kwart was plas op gang gefloten of de eerste kans was er. Zulte kwam in het 3de kwart niet aan 1 kans. Wij daarentegen  voetbalden goed en lieten bij momenten goed passing spel zien. De verdediging zat kort op de man. zulte voelde de omklemming en panikeerde. Ze trapten de bal soms gewoon buiten. Een mooi dribbel centraal werd mooi centraal in de vrije ruimte gepast en de snelle spits legde hem mooi in 1 tijd naast de doelman. 1-2. Zulte kreunde en wij hadden de drive gevonden.

Begin van het 4de kwart speelden we  als in het 3de. Druk op de bal proberen te combineren. Een mooi doorzetten op links leverde ons de bal op. Een harde trap op doel werd gelost en de gevolgde speler had maar binnen te tikken. Toch nam; hij de moeite om dit in 2 keer te doen. 2-2. We voelden dat de overwinning binnen ons bereik, lag. Een trap over doel verdiende meer. De opbouw van achteren was goed maar het middenveld was door hun krachten en daar kon Zulte van profiteren. Een mooie dribbel en pats de verste hoek binnen 3-2 . We hadden geen tijd meer ons te herpakken.

Conclusie bij de spelersachteraf was eensgezind. We verliezen de wedstrijd  in het eerste halfuur. De trainer was blij  met het zelfinzicht maar vooral met de getoonde weerbaarheid en het sterke 3de kwart. Ondanks de nederlaag toch tevredenheid. Na aandringen en korte hints was R… er eindelijk.:)