Verslag U13: Sottegem- Nokere Kruishoutem

Spelers: Joppe, Jardy, Menzo, Lukas, Preben, Sem, Pedro

Kapitein: Jarne

Een verre verplaatsing naar Zottegem voor onze wedstrijd vandaag, Jaron en Xander zijn nog steeds out met een blessure en ook Baptiste moest verstek geven door ziekte. Gelukkig was Preben bereidt om ons te komen vervoegen. Zo kon ik als trainer na veel moeite gedaan te hebben een forfait vermijden en zo kon deze bende doen wat ze o zo graag doen en dat is voetballen.

Geen wisselmogelijkheden vandaag dus vraag ik de spelers hun krachten goed in te delen. We starten misschien iets te rustig aan de partij en hebben het de eerste 5 minuten moeilijk om in ons spel te komen. We komen langzamerhand beter in de wedstrijd en beginnen goed te voetballen. Na 11 minuten komen we verdiend op voorsprong met een doelpunt van Sem, meteen ook de ruststand.

Als trainer ben ik best tevreden met het geleverde spel in het openingskwartier. Het tweede kwartier beginnen we opnieuw goed te voetballen en laten we de bal met momenten goed van voet tot voet gaan op het kunstgras hier. De thuisploeg voetbalt zich langzaam beter in de match en komen in de 27ste minuut op 1-1. We laten ons hoofd niet hangen en nemen opnieuw de bovenhand. In de 29ste minuut knutselen we een mooie aanval in elkaar en wordt Lukas alleen voor de keeper gebracht, Lukas blijft kalm en trapt de bal in de rechterwinkelhaak. Mooi doelpunt en zo net voor de rust 1-2 voor.

Tijdens de pauze vraag ik mijn spelers om zo verder te doen en zeg ik hen dat ik trots ben op wat ze hier de eerste dertig minuten getoond hadden. We blijven minstens de evenknie van de thuisploeg maar toch slikken we de 2-2 na 35 minuten voetbal op hoekschop die er helemaal geen was. Beide ploegen spelen een leuke wedstrijd en krijgen alletwee kleine kansjes. Eerst redt Jardy nog knap maar in de rebound weet Sottegem toch te scoren en komt zo na 43 minuten voetbal op 3-2 voorsprong. Deze 3-2 is ook meteen de stand bij de laatste pauze.

Van de laatste pauze maak ik als trainer gebruik om mijn spelers nog eens aan te vuren en vraag ik hen om de hoofdjes niet te laten hangen. Vol goede moed stappen we het veld op en zijn we van plan om nog vijftien minuten alles te geven. We drukken de thuisploeg achteruit en voetballen enkele kansen bij elkaar. Jarne en Pedro staan achteraan stevig op hun benen en Menzo blijft de rechterflank op en af gaan. In de 49ste minuut legt Preben de bal klaar op Joppe die rustig afwerkt en ons verdiend op gelijke hoogte brengt 3-3 met nog tien minuten te spelen. We zijn nog niet klaar met deze wedstrijd en klimmen zelfs op voorsprong in de 54ste  minuut via Sem die zich knap vrijloopt en rustig de 3-4 tegen de netten trapt op aangeven van Menzo. We krijgen nog de kans om de 3-5 maar de doelman redt knap. We lijken op weg naar de zege tot de thuisploeg in de 62ste minuut toch nog de 4-4 weet te scoren meteen ook de eindstand.

Vandaag leveren we met onze 8 spelers echt een topprestatie af. Zuur om in de extra tijd de zege nog kwijt te spelen maar toch vooral blij met wat mijn groep vandaag liet zien. Voetballend waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en zorgden voor een aangename partij voetbal. De wedstrijd van vandaag was er eentje waar je als trainer echt trots op bent. Spelers die uitvoeren wat hen gevraagd wordt en jongens die elkaar aanmoedigen zo moet dat zijn.  Zoals al meermaals gezegd dit seizoen echt een bende waar je als trainer graag mee wil werken. Het is niet altijd even gemakkelijk met onze kleine spelerskern en het doet deugd om in  deze omstandigheden toch dit soort prestatie’s neer te zetten. Dikke proficiat met de match van vandaag!!!