KVC A – C Melle 10 – 7

KVC A – C Melle  10 – 7

U9 kan afstand nemen van hun tegenstander in een dol slotkwartier

Vandaag stond de terugwedstrijd tegen Cercle Melle op programma. Met in het achterhoofd dat wij daar na 15 minuten 5-1 achterstonden op een weliswaar erbarmelijk veld, hamerde ik bij onze jongens op opperste concentratie van bij het begin. Onze vriend Xenne diende verstek te geven door ziekte, wat op de training de dag ervoor al te zien was bij onze altijd goedlachse Xenne.

De opwarming was veel belovend en iedereen was geconcentreerd en bij de pinken.

Maar, ondanks de focus, vond Melle in de eerste minuut een gaatje en scoorden deze onhoudbaar binnen bij keeper Tibe. 0-1. Tibe die de laatste weken zijn keeperskunsten terug heeft bovengehaald en ook op al op training ons met verstomming heeft verslagen met enkele heel knappe saves. We waren niet van slag en Igor profiteerde van balverlies bij de verdediging van Melle om de 1-1 binnen te trappen in de 3e minuut.

Onze ploeg was toch beetje laks in de duels en lieten hun mannetjes iets te makkelijk lopen, in de 4e minuut kwamen ze met 3 spelers van Melle op Dilano en keeper Tibe af en werd dit mooi uitgespeeld. 1-2.

Nog geen minuut later zette Julien de stand weer recht met een heel mooie actie van Igor die door Julien werd afgewerkt. 2-2.

We waren iets te braaf in de rechtstreekse duels en Melle kon daarvan profiteren door de 2-3 te scoren. Gelukkig was de verdediging van Melle ook niet feilloos en nam Yento met veel plezier het cadeautje aan. 3-3.

De match ging over en weer en Melle kwam bleef toch iets scherper in de duels, deze konden dan ook opnieuw voorkomen met 3-4.

In de 18e minuut vond Dilano een gaatje en met een knal van ver stonden de bordjes terug in evenwicht.

Beide ploegen kregen toen nog enkele kleine kansjes maar de keepers kwamen niet echt in de problemen. Yento, Tibe en Dominik probeerden kansen te verzilveren, maar hun schoten misten scherpte. Melle kwam voor het einde van de tweede helft al minuten niet op onze helft meer, maar bij de eerste uitbraak was het direct terug prijs en werd de 4-5 gescoord.

Dit werd dan ook de ruststand. Ik pepte onze jongens op om te blijven voortdoen zoals de laatste 10 min want buiten het tegendoelpuntje kwam Melle er niet aan te pas. We verzuimden echter om doelpuntjes te maken door te overhaast te trappen naar doel.

In de 34e min werd Igor vrijgespeeld en trapte deze heel rustig de bal naast de keeper in doel. 5-5.

Onze ploeg kon nog enkele mooie aanvallen opzetten, maar we bleven morsen met de kansen. Ik trok bijna mijn haar uit, toen ik Dominik, Igor en Thibo kansen zag missen.

We gingen de laatste rust in met een 5-5. Ik kon enkel zeggen om scherp te blijven verdedigen, want Melle kwam niet meer tot ons doel, maar als ze er komen, was het deze wedstrijd al vaak doelpunt en vooral onze kansjes af te werken.

46e min kon Julien de bal meenemen aan zijn vleugel en scoorde de 6-5. Met nog in dezelfde minuut strafte Dilano slordig uitverdedigen af met de 7-5.

Deze stand bleef zo behouden met nog enkele kansjes langs beide kanten, waar Tibe ook zijn keeperskunsten toonde tot in de 55e min, onze spits met de neus voor goals, weer eens op de juiste plek stond om zijn tor-instinct te tonen en Yento schoot de 8-5 binnen.

Een minuut later kon Cercle Melle scoren op een lange doorsteekpas waar de spits de bal voorbij Tibe schoot 8-6. Maar Thibo nam alle twijfels weg met ook zijn duit in het zakje te doen en zijn tegenstander op snelheid te pakken om de 9-6 in het hoekje te plaatsen.

Ons gekend treintje bij hoekschoppen, had in de 59e min nog succes waar Dilano de bal via de verdediger in doel schoot 10-6.

Maar het laatste wapenfeit was voor Melle, die met een uitbraak en de 10-7 eindstand net voor het fluitsignaal konden scoren.

Niet de mooiste wedstrijd, wel een spannende wedstrijd tot de 45e min. Dan kon onze ploeg toch afstand  nemen. De overwinning, was zeker een pleister voor de gemiste kansen, want het waren er veel vandaag en toch ook het iets of wat laks verdedigen, dat ik niet gewoon was in onze ploeg.

Het positieve onthouden we, dat is zeker weer de inzet en de vechtlust, anders kan je de stand niet nog omzetten naar een overwinning.

Proficiat boys en volgende week staat de verplaatsing naar Zeveren op het programma.

De ploeg : THIBO – DOMINIK – YENTO – IGOR – JULIEN – TIBE – DILANO

Doelpunten : Dilano : 3 – Yento : 2 – Igor : 2 – Julien : 2 – Thibo : 1