U12A tonen voetbalkwaliteiten op kunstgras

De pandoering in de thuismatch zat nog in het geheugen.  Dit vernoemen was meer dan voldoende  om zijn spelers te motiveren om beter te doen. Ook met de sterke midweek match van afgelopen woensdag kon hij het vertrouwen bij de mannen op punt brengen.

Ideaal weer en veld nl kunstgras.

Het eerste kwart waren we direct bij de les. We versmachtten Sint Denijs. We waren dominant en lieten Sint Denijs geen baltoets toe. De eerste kans  kwam er na een mooie aanval op rechts en het schot ging nipt voorlangs. Onze verdedigers speelden alert en lieten geen voetbal toe. Er moet hen iets beloofd zijn. Na de match kwam de beloofde  big bacon uit de mouw. Een mooie actie op links waar de man uitgespeeld werd, tikje opzij en meegegeven in de loop van de aanvaller en alleen op de doelman af. geen medelijden 0-1. Een vrije trap werd in de voeten van onze man gelegd die aarzelde niet en trof net naast de paal de doelnetten. 0-2. We wonnen bijna iedere duel en de teamgeest zorgde voor goed voetbal.

Het 2de kwart kwam Sint Denijs meer opzetten. We vonden niet direct ons goede spel van het eerste kwart en  dat zorgde ook dat we een tegengoal kregen 1-2. Het evenwicht was min of meer hersteld en de kansen waren er voor beide ploegen. Al waren wij net iets dreigender. Een prefect getrapte hoekschop werd knap met de knie binnengetikt aan de eerste paal. 1-3.Een mooie vrije trap werd nog door de thuisdoelman uit zijn netten geranseld.

De trainer wilde nog meer  de rust in het spel. Hij vroeg om de bal te laten werken. In het 3de kwart voerden de mannen die buitengewoon goed uit. Een aantal combinaties liet bij  de supporters en trainer de mond openvallen. Tot 2 keer toe werd 2 keer een 1-2  met 3 man opgezet net als op training. Jammer dat de afwerking niet lukte. Wat op links kan moet ook op de rechterflank kunnen. Een mooie diepte pas. terugleggen en opnieuw diep. Een knappe dribbel op de doellijn. Overzicht bewaren en perfect terugleggen en staalhard binnen.1-4. We kregen nog kansen maar schoten net iets te snel op doel of ernaast.

Het 4de kwart was opnieuw van een hoog niveau. Mooie duels die vaak door ons gewonnen werden. Een mooie actie en knap terug gelegd werd in eerste instantie nog gered maar de goed gevolgde man maakte er 1-5 van. We kregen enkel mogelijkheden om verder uit te lopen maar een goede doelman verhinderde dat. We speelden rustig de match uit. Sint Denijs kon nog tegenscoren en de 2-5 eindstand vastleggen. Een revanche die kan tellen.  Dat we een hechte ploeg zijn bewijzen de steunberichtjes van de gekwetste speler. We hebben van iedereen minstens 1 keer gewonnen enkel  tegen Kluisbergen speelden we 2 keer gelijk.Een dikke proficiat!!!