U12A knokken zich als leeuwen naar de 2de ronde in de cup

U12A  knokken zich als leeuwen naar de 2de ronde in de cup

De heenwedstrijd in de cup werd  met 5-7 verloren. Zo stonden we voor een loodzware opdracht tegen een sterk Kluisbergen. We moesten met 3 doelpunten verschil winnen om door te gaan.

We speelden op een zeer slecht verlicht veld. Sabine Haagedoren had veel wind en regen voorspelt. Gelukkig bleef de regen uit maar de wind was er wel. We konden opwarmen tegen de wind in. Kluisbergen dacht ons te slim af te zijn en net voor de start  stond hun doelman in de goal om wind mee te starten. Later zou blijken dat dit geen goede zet was.

Het 1ste kwart deden de Kruisemse jongens het zeer goed. Ze behielden het overzicht en voetbalden tegen de wind in en bergop zoals gevraagd. Inzet en combinerend over de grond. De eerste kans was dan ook voor ons. Jammer van de goede doelman.  Kluisbergen kreeg geen kans om te voetballen. Eindelijk zag de traineer de drang om de bal te hebben. Hierbij dient wel vermeld te worden dat een aantal basis spelers door ziekte en kwetsuur er niet bij waren. De trainer had dan ook  met de delegue  overleg gepleegd ivm met de opstelling. Heel mooi was de aanwezigheid  van hen die niet konden spelen om hun ploeg aan te moedigen. De eerste hoekschop van Kluisbergen was meteen raak. Hij ging rechtstreeks binnen. De duisternis was hier duidelijk de oorzaak. 1-0.  de peptalk van de trainer voor de start  en tijdens de match zorgde dat de kopjes niet gingen hangen. We speelden op ons elan verder. We kregen kansen.  Een goed doorzetten na mistasten van de doelman kon onze aanvaller de bal terugleggen naar de vrije man centraal die de gelijkmaker maakte. 1-1. Een sterk  1ste kwart werd niet beloond met een voorsprong. Een knap schot landde op de deklat.

Het 2dfe kwart lieten we vlot voetbal zien en kregen we opnieuw mogelijkheden. De sterke thuisdoelman pareerde 3 knappe doelschoten en dwong bij een 1 op 1 onze aanvaller tot missen. Kluisbergen kon hun spel niet spelen door de positieve agressie van onze ploeg. Kluisbergen trof na een vrije trap de deklat. Onze doelman leert bij want de muur stond perfect. Bij een volgende aanvalsgolf kon onze aanvaller de doellijn bereiken en achter uit leggen waar de in lopende man knap binnen tikte. 1-2.  Een ideale uitslag om het 3de kwart wind mee aan te vangen.

Het 3de kwart voerden de jongens perfect uit wat de trainer vroeg. Een vrij trap spatte eerst nog op de kruising uiteen en een open kans werd nog de nek omgedraaid.  Maar dan… kwam ons moment de gloire. Een van de veel goed getrapte hoekschoppen werd in 1 tijd op de slof genomen en loei hard tegen de netten getrap. Een Zidanneke. 1-3. De hoop op een stunt groeide. Kluisbergen ondervond ook dat we een goede verdediging en doelman hadden. Deze laatste redde ons tot 2maal toe met een Courtois redding aan de eerste paal. Een uittrap belandde bij onze laatste man. Deze aarzelde niet. Hij nam de bal van op zijn eigen helft op de sloef en lobte de te ver uit doel staande doelman a la Ludo Couck 1-4. Kluisbergen was van slag. Een knappe dribbel en schot op doel  verraste de doelman. Deze grabbelde naar de bal en dankzij dreiging van onze man ging de bal over de lijn. 1-5.

Het 4de kwart kregen we nog mogelijkheden om uit lopen. Spijtig dat het energie level bij sommigen al bijna op nul stond. Toch bleven we inzet tonen en het duel aangaan. Kluisbergen kwam opzetten en dreigde maar wij speelden ineen zetel. Tot een vrije trap de spanning terug bracht. Een goede opgestelde muur bleef niet staan en de 2-5 was een feit. We speelden iets nerveuzer waardoor Kluisbergen voor gevaar kon zorgen. Een goed team met een goed slot (doelman) voorkwam een doelpunt.

De spanning bij staf en supporters was niet te houden. Sommige supporters kregen het warm en hielden het niet meer. De trainer gedroeg zich als Diego Simeone door heen en weer te lopen en luid coachend. Hij bespeelde de scheids en sprong net als alle Kruishoutems gezinde supporters  3 meter in de lucht bij het horen van het laatste fluitsignaal. Een vulkaanuitbarsting was er niets tegen. Een verdiende overwinning met een ticket naar de volgende ronde. Wie zegt dat winnen niet belangrijk is moet maar eens de vreugde beelden bekijken. Een tip om te motiveren kan een beloofde maaltijd bij de Mac Donalds zijn. De sturm und drang werd beloond. Bewijs waren de vreugde zangen die in de kleedkamer weerklonken. Het feestje werd  bij een etentje in de Mac Donalds afgesloten. Deze match deed denken aan de match Liverpool Barcelona en het bewijs dat de match nog altijd moet gespeeld worden. Iedereen steeg boven zichzelf uit en leverde een glans prestatie. Een dikke vette proficiat !!!!!! Goal en speler van de match??? I DO’NT  KNOW. IEDEREEN!!!

Ter info: Loting op 10 januari. Wedstrijden op 22 en 29 jan 2020.