U12A verlamd door midweek voetbal en eerste vrieskou!

De laatste match voor de winterstop tegen Gavere moest een mooie afsluiter worden. De trainer legde de nadruk op de goede prestaties van de afgelopen week en vroeg deze verder te zetten. Niets was minder waar. Al van bij de opwarming voelde de trainer een gelatenheid. De trainer probeerde om de mannen op scherp te zetten.

Het 1ste kwart  kregen we een mogelijkheid maar die werd knap gered door de doelman. Achteraan deden we het goed. Er werd mooi uitverdedigd via een 3 hoek en het spel werd mooi naar de andere zijde verlegd. Bij de eerste verwittiging werden we door de scheids gered. Bal na een schot tegen deklat en al dan niet over de lijn. Indien er VAR zou geweest zijn dan was een achterstand een feit geweest.

Ons spel was ondermaats en we lieten Gavere de bal rond tikken.

We begonnen het 2de kwart met een 0-0. De spits werd met een diepe bal aangespeeld en deze trapte net naast. Ons spel niveau zakte steeds verder weg en raakte het vriespunt. Gavere kon zonder veel moeite 0-2 uitlopen. Wij probeerden te voetballen maar kregen de motor niet in gang. Het leek of we al onze energie in de cup gestoken hadden. Na affluiten van het 2de kwart was het beeld sprekend. Iedereen kwam als slakjes en ongeïnteresseerd naar de bank. De wil om te winnen was ver te zoeken.

Het 3de kwart konden we voor de eerste dreiging zorgen. We duelleerden op de doellijn en slaagden tot 3 keer toe om de kans te verprutsen. We kregen nog enkele kansen maar afwerken zat er niet in. De kleine opflakkering in dit kwart gaf de supporters moed.

Helaas slikten we een 3de  doelpunt 0-3. De wil om te winnen was aanwezig maar daarvoor moet je inzet en duelkracht tonen. Dit kwam zelden in ons spel voor. Al te vaak waren we aan het wandelen of bleven we staan wat natuurlijk in de kaart van Gavere speelde. Zij tikten dartel de bal rond en wonnen tijd. Toch konden we de eer redden na een knappe centrale run en mooi schot in de hoek. Gavere had enkele kansen maar het geloof dat we deze wedstrijd hadden kunnen winnen blijft nazinderen. Het kan gebeuren en iedere topploeg heeft zo wel eens een dag. In het vakjargon noemen we dit een off day.  We zullen nu naar de tornooien toe werken en aan de supporters tonen dat deze wedstrijd een uitzondering in mineur was.