Verslag U13: Munkzwalm B – Nokere Kruishoutem

Spelers: Jardy, Joppe, Menzo, Ymbert, Lukas, Baptiste, Pedro, Jarne

Kapitein: Sem

De laatste wedstrijd voor de winterstop was er eentje op bezoek bij Munkzwalm B. De heenwedstrijd was er eentje op het scherp van de snee die we nipt verloren met 1-2. In de kleedkamer vroeg ik mijn spelers om er nog één keer vol voor te gaan in deze laatste competitiewedstrijd. Ik vraag om te proberen verzorgd voetbal te brengen op het kunstgras van Munkzwalm en te proberen om uit het duel te voetballen.

We vatten de wedstrijd aan met de bedoeling er een leuke pot voetbal van te maken en te tonen dat we voetballend van niemand bang moeten zijn. We beginnen goed aan de wedstrijd en krijgen de eerste kans van de partij maar komen niet tot scoren. De thuisploeg moet het hebben van hun duelkracht en wij zijn te braaf in de duels. Na 9 minuten komt de thuisploeg met een gelukje op 1-0 maar vooral het te braaf verdedigen ligt aan de basis van deze tegentreffer. We zijn wat van slag maar proberen de rug te rechten, Joppe zet zich goed door maar wordt langs achteren onderste boven getrapt. Hiervoor mag je gerust een gele kaart trekken, maar zelfs een vrije trap kregen we niet. Joppe moest het veld even verlaten maar kon later gelukkig terug meespelen. We gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Tijdens de korte break vraag ik mijn spelers om rustig te blijven en te proberen om ons beste voetbal te spelen. Zo gezegd zo gedaan, we hebben het meeste balbezit en brengen met momenten mooi voetbal. De bal gaat goed rond en dat zorgt voor frustratie bij de thuisploeg. Na een goede actie van Jarne en terwijl de bal al lang weg is wordt diezelfde Jarne van het veld getrapt. De scheidsrechter neemt de juiste beslissing vrije trap en geel voor de verdediger. Jarne komt in het tweede kwartier niet meer in actie en zo moeten we schuiven in onze verdediging. Mijn ploeg is onder de indruk en komt niet meer tot voetballen in het tweede kwartier. Zo gaan we rusten met een 1-0 achterstand.

Het derde kwartier is de thuisploeg de betere ploeg en treffen ze tot tweemaal toe de paal. Jardy heeft enkele goede reddingen in huis en zorgt ervoor dat we in de wedstrijd blijven. De thuisploeg blijft bij de minste dreiging van ons fouten maken en het spel ligt veel te veel stil om er een mooie wedstrijd van te maken. In de 39ste minuut is Joppe opnieuw het slachtoffer, de verdediger trapt na en raakt Joppe vol op de heup. Joppe moet van het veld en Sem die ook al de nodige tikken incasseerde probeerde nog maar moest de wedstrijd staken met kniepijn. We houden stand en weten de bezoekers van ons doel weg te houden. Zo gaan we na 45 minuten voetbal rusten met een 1-0 tussenstand.

De laatste vijftien minuten komt Joppe opnieuw meespelen en vraag ik aan de spelers om te proberen om alsnog een goed resultaat te behalen. We hebben ook nu het meeste balbezit maar het is de thuisploeg die op 2-0 komt in de 49ste minuut. De kopjes gaan niet naar beneden integendeel, dit was blijkbaar het sein voor een zotte laatste 10 minuten. In de 53steminuut zorgt Lukas voor de aansluitingstreffer 2-1 met nog een zevental minuten op de klok. De thuisploeg is wat van slag maar zorgt wal snel opnieuw voor gevaar. Eerst raken ze een derde keer de paal en een minuutje later pakt Jardy uit met een wereldsave. Na een goed onderscheppen van Menzo komt de bal hoog voor doel op aangeven van …..( sorry maar in het heetst van de strijd heb ik niet gezien wie deze bal trapte). Deze hoge bal zorgt voor een geharrewar voor doel en het is Joppe die met het hoofd de 2-2 scoort in de 58ste minuut. We overleven de laatste twee minuten en zo slepen we alsnog een gelijkspel uit de brand.

Na een intense wedstrijd halen we op basis van de inzet en weerbaarheid van mijn ploeg een verdiend gelijkspel. De laatste tien minuten kon iedereen zien dat dit een ploeg is , een hechte ploeg die dit zowel op als naast het veld tonen. Ook Jaron die al lang geblesseerd is kwam zijn kameraden opnieuw aanmoedigen, wat toch aantoont dat dit niet alleen teamgenoten zijn maar ook beste kameraden. Dit gelijkspel is er eentje die bij mezelf als trainer aanvoelt al een overwinning. In de kleedkamer was er een klein feestje en werd er door de spelers spontaan’ Merci trainer’ gezongen en dit deed me oprecht veel plezier. Dikke bravo 👏🏻 voor dit team!!!⚽️🤜🏻🤛🏻💪🏻👍🏻