KVC A – Rac Waregem 14 - 6

KVC A – Rac Waregem   14 - 6

Nokere Kruishoutem haalt het gemakkelijk in de oefenpartij tegen Rac Waregem

Voor de laatste wedstrijd van de competitie waren wij vrij maar wouden gelukkig de buren van Racing Waregem opnieuw een oefenpartij met ons aangaan.

Naar aanleiding van de heenwedstrijd 6-13, wou Waregem beetje sterker voor de dag komen en deden er een 2tal provinciale mee met hun ploeg.

De wedstrijd was amper begonnen, mijn chrono net aan ’t werk gezet of Dominik kon de bal veroveren na de aftrap en na nog geen 15 seconden de 1-0 onhoudbaar binnen trappen.

Waregem was nog niet helemaal wakker in de beginfase want deze kwamen er in de aanvangsminuten niet aan te pas. Na 4 minuten kon Dilano als staart de bal veroveren, zijn tegenstander uitschakelen en van ver de 2-0 binnentrappen.

In de 6e minuut stond onze pocketspits Andreas op de juiste plaats om slecht uitverdedigen af te straffen en de 3-0 voorbij hun keeper te trappen.

We waren misschien iets te goed begonnen want dan begon onze concentratie beetje te verslappen. In de 7e minuut werd de bal in de diepte gestuurd en stonden er plots 2 jongens van Racing Waregem alleen voor keeper Thibo, deze had geen schijn van kans en het stond 3-1.

In de 9e minuut twijfelde Robbe iets te lang van op zijn vleugel bij het inkomen aan de zijlijn, en profiteerde Waregem om zijn bal af te snoepen en alleen op ons doel af te gaan. 3-2.

Gelukkig had Robbe in de 10e minuut een goeie pas in de voeten om Tibe te bedienen, deze draaide heel kort weg van zijn tegenstander en schoot de 4-2 binnen. Dit was ook meteen de stand na 15 minuten.

Ik vroeg onze jongens om toch iets meer voetbal op de mat te leggen. Ik vond ze bijna allemaal te overhaast spelen met als gevolg slordig heel veel slordigheden. Balletje controleren, naast zich kijken en pas geven zat er bijna niet in, maar wel bal beetje wild wegtrappen.

In de 16e minuut was het terug “Lewandowski” Dominik die slordig uitverdedigen kon afstraffen met een harde pegel. 5-2.

In de 17e minuut was Thibo te snel voor zijn tegenstander en hield deze het overzicht om de vrijstaande Dominik te bedienen. Dominik schoot de 6-2 naast de keeper binnen. Er kwamen nog enkele kleine kansjes maar Dominik, Robbe en Andreas zagen hun doelpogingen naast of over het doel gaan. Wanneer je zelf kansen mist, krijg je meestal het deksel op de neus en bij een uitbraak van Waregem werd de bal voorbij Keeper Tibe getrapt. 6-3.

In de 25e minuut was er een nieuwe flits van Dominik en deze konden ze bij Waregem toch niet stoppen. 7-3.

In de 27e minuut zag Keeper Tibe rustig een gaatje in de verdediging van Waregem, deze verstuurde de perfect getimede pas en Dominik kon de bal meenemen in zijn loop om er 8-3 van te maken.

Het laatste wapenfeit voor de rust kwam er van Waregem die de ruststand op

8-4 brachten.

Ik bleef ergens als trainer op mijn honger zitten want ik zag te weinig voetbal en teveel slordigheden. Geen controles, bal blind vooruit trappen..

In de eerste minuten van de tweede helft bleef het beetje zoeken, maar Robbe had amper werk in zijn doel toen.  Xenne had ondertussen plaats genomen op de staart-positie en daar kon Waregem ook geen weg mee. Xenne liep alle gaatjes dicht en liet zich niet passeren door de aanvallers van Waregem.

In de 40e minuut was onze ploeg nog een door elkaar geschud en kon Waregem wel een gaatje vinden om de 8-5 voorbij Robbe te trappen.

In de 41e minuut had onze ploeg al een antwoord klaar, Tibe zette een goeie aanval op met Andreas, deze zag Thibo voor doel staan, en Thibo schoot de 9-5 in doel.

In de 43e minuut was Dominik weer niet te stoppen voor Waregem en schoot hij zijn inmiddels 6e treffer al in doel. 10-5.

Dit was de stand voor het laatste kwartier aan te vatten. Voor dit kwartier nam Xenne plaats in doel. Xenne is gelukkig een polyvalente speler die overal wil en kan staan in belang van de ploeg.

In de 47e minuut was er een actie van Andreas die als een pijl uit een boog zijn verdediger omspeelde en de 11-5 binnenschoot. Een minuutje later was het opnieuw Andreas die zijn verdediger te snel af was en schoot hij de 12-5 en zijn hattrick voor deze wedstrijd in doel.

Waregem wou zich niet laten afslachten en toen mama Vanessa het aan het uitleggen was langs de kant, ranselde Xenne een 2tal ballen uit zijn doel. Knappe saves Xenne! Ook kwam er nog bij dat Xenne bij het uitverdedigen zijn tijd nam, maar ook dit verliep foutloos.

52e minuut kon Dilano mooi naar binnentrekken van op zijn vleugel en zag hij een gaatje om er 13-5 van te maken.

Wij waren nog in euforie van dit doelpunt of bij het aftrappen wandelde Waregem alleen op Xenne af en kreeg hij toch nog een doelpuntje om de oren waar hij niets kon aan doen. 13-6.

In de 55e minuut toonde Robbe zijn technische vaardigheden door de bal met zijn rechter voet naar de linker voet te slepen en hard de 14-6 in doel te trappen.

Dit was ook meteen de eindstand. Inzet was aanwezig bij de boys. Misschien ben ik als coach iets te kritisch, maar voetballend was ik wel wat teleurgesteld.

Het rustig opbouwen, actie opzetten langs de vleugel, waar we op getraind hebben, heb ik te weinig gezien. Nu nog enkele trainingen en tweetal tornooien voor sommigen, om dan een welverdiende winterstop in te gaan.

Proficiat voor de overwinning!

De ploeg : THIBO – DILANO – XENNE – DOMINIK – ROBBE – ANDREAS – TIBE

Doelpunten : Dominik: 6 – Andreas : 3 – Dilano : 2 – Tibe : 1 – Robbe : 1 – Thibo : 1