Machelen A – KVC U9A 14 - 11

Machelen A – KVC A 14 - 11

Machelen zet een 2 – 8 achterstand om in een overwinning !

Dit weekend stond voor de 2e keer op rij voor de U9 de derby tegen Machelen op het programma. Nadat onze B ploeg gisteren de scalp van Machelen nam met een overtuigende 7 – 13 overwinning, lag vandaag de druk bij onze ploeg om hetzelfde te kunnen doen als onze B ploeg.

Bij Machelen zit er al een aantal jaar een technisch sterke speler Julien en deze was vandaag van de partij. Na amper 30 seconden omspeelde hij al Jani om de bal mooi in het hoekje schieten voorbij keeper Dilano. 1-0.

Onze ploeg was nog aan het slapen, maar dankzij dit doelpunt schoten ze wakker.

Na 4 minuten werd Flor mooi aangespeeld door Arthur, met een mooie beweging vooraf zette Flor de stand weer in evenwicht. 1-1.

Machelen zette net op of opnieuw waren we niet bij de pinken en kon die Julien van Machelen vrij gemakkelijk onze verdediging omspelen om er 2-1 van te maken.

In minuut 6 was Jani helemaal wakker geworden en was zijn tijd gekomen. Jani kon de bal veroveren van uit zijn staartpositie, trok met de bal recht naar voor, voorbij alles en iedereen en knalde de 2-2 in de netten.

Nog geen dertig seconden later had Jani bij Amerikaans voetbal zeker gescoord want zijn lob, van ver weliswaar, ging ver over doel.

In minuut 7 kon Jani terug de bal afsnoepen achteraan, trok zijn turbo op gang naar voor en probeerde opnieuw de lob. De bal ging mooi de lucht in over verdediging en keeper met 2-3 op het bord. Mooi doelpunt van Jani.

In dezelfde minuut kon Arthur de bal veroveren en scoorde in een scherpe hoek de 2-4.

In de 9e minuut zette Arthur een actie op aan de rechtervleugel, gaf een gemeten voorzet waar Andreas voor doel stond om de 2-5 in doel te trappen.

Andreas had er zin in want in de 10e minuut kreeg hij terug een mooie kans met de rug naar doel gericht, met een fantasiehakje probeerde hij de bal in doel te werken maar de verdedigers stonden hun keeper bij om een doelpunt te verhinderen.

In de 12e minuut kwam er een omgekeerde fase, Andreas speelde de bal af naar Arthur, deze hield zijn tegenstander af en scoorde 2-6.

In de 13e minuut trapte de keeper van Machelen uit van zijn doel naar hun piloot. Jani had dit doorzien en kwam nog voor de piloot de bal afsnoepen, op volle snelheid ging hij door en scoorde de bal in de kruising. 2-7. De hattrick van Jani was al een feit in 13 minuten.

In de 14e minuut kreeg Flor de bal toegespeeld, kapte zijn tegenstander uit om vervolgens met links de 2-8 binnen te trappen.

Net voor de pauze kende Machelen nog een geluk en kregen ze een cadeautje van onze ploeg welke ze in dank afnamen met de 3-8.

Dit was de stand na 15 minuten spelen. Veel doelpunten in het openingskwartier.

Natuurlijk als er 11 doelpunten gescoord worden in 15 minuten, kunnen er ook nog veel doelpunten gescoord worden in 45 minuten dus probeerde ik onze jongens scherp te houden om niet te verzwakken in de duels.

Dit was echter tevergeefs. Onze jongens dachten misschien dat de overwinning al binnen was en de fouten stapelden zich op.

In minuut 17 scoorde Machelen de 4-8.  Een hoekschop van Machelen in de 20e minuut was eigenlijk niet gevaarlijk, maar door dat er bij onze ploeg 3 spelers naar elkaar keken, kon een speler van Machelen er 5-8 van maken.

In de 23e, 25e en 26e minuut kwamen er dan 3 identieke tegengoals van Machelen. Deze konden perfect de bal in de diepte steken in de rug van onze vleugels waardoor de vleugels van Machelen alleen op doel konden afgaan. Zo stond het op 3 minuten zelf terug 8-8.

Dit was ook de ruststand. De scherpte in de duels was beetje weg en we probeerden  te weinig de combinatie op te zoeken.

Flor nam plaats in doel en ik probeerde onze spelers op te peppen om de duelkracht iets te verhogen. In de 31e minuut kon Machelen echter al direct tegenprikken met de 9-8.

In de 32e minuut was er een mooie aanval van Machelen waarbij zowel Arthur als Jani werden uitgetikt en Machelen op 10-8 kwam.

Arthurke, die stilaan zichtbaar gefrustreerd werd door enkele scheidsrechterlijke dwalingen, schoot zijn frustratie weg met een knal met zijn linker in het hoekje. 10-9.

Machelen begon echter meer in hun spel te komen en met momenten zag je ook wel knap samenspel, terwijl wij te weinig de bal van voet naar voet lieten gaan en sneller de bal gewoon wegtrapten.

In de 35e minuut werd Flor in de steek gelaten en scoorde Machelen de 11-9. Een minuut later was er een counter van Machelen die ook keurig werd afgewerkt. 12-9.

Onze jongens lieten beetje hun hoofdje hangen en de duels werden meer en meer door Machelen gewonnen. In de 42e minuut werd een aanval van Machelen afgerond met de 13-9. Dit was de stand voor het laatste kwartier. Ik pepte de jongens nog eens op, in 30 minuten van 2-8 naar 12-9 was toch heel pijnlijk om aan te zien.

Wat we in het eerste kwartier konden, moesten we toch ook in het laatste kwartier kunnen doen. In de 47e minuut kwam Arthur mooi naar binnen op de linkervleugel en schoot van ver de 13-10 binnen. Het spel bleef wel beetje rommelig en ik moet wel eerlijk zeggen dat Machelen er toch nog een aantal keer mooi uitkwam maar Flor er als de pinken bij was om de bal uit doel te houden voor zijn ploeg.

Onze ploeg kreeg nog enkele kleine kansen maar de bal wou maar niet goed vallen. In de 52e minuut was er een mooie doorsteekpak van Arthur, Dilano omspeelde zijn tegenstander en schoot de bal op de deklat, waarbij Arthur net tekort kwam om met zijn hoofd de bal in doel te werken.

In de 56e minuut was Arthur daar terug met een individuele actie en schoot hij de 13-11 binnen. Het signaal voor de trainer van Machelen om die “Julien” er terug in te brengen en op Arthur te laten postvatten.

Arthurke werd voor de laatste minuten fair uit de wedstrijd gehouden en Machelen scoorde in de 59e minuut de 14-11 eindstand.

Op vlak van spanning was het een mooie wedstrijd.

Ook de uitslag was helemaal onverwachts als je 2-8 voorkomt te staan maar in voetbal kan alles en dat is vandaag opnieuw bewezen. De meeste spelers waren na afloop van de wedstrijd teleurgesteld en dat siert hen wel. In voetbal kan je matchen verliezen en dat moet je aanvaarden.

Misschien waren niet alle tactische zetten van de trainer ook de juiste keuzes dus kan ik ook de hand in eigen boezem steken voor de nederlaag.

Desondanks wens ik mijn jongens proficiat voor hun inzet. En we blijven week na week voort werken om completer te kunnen worden als ploeg, zeker omdat we onze spelers door elkaar mengen en ze zo met iedereen kunnen samenspelen.

 

De ploeg : DILANO – FLOR – ARTHUR – JANI – XENNE – ANDREAS

 

Doelpunten : Arthur : 5 – Jani : 3 – Flor : 2 – Andreas : 1


Print