KVC U9A – Gav Asper A : 8 - 6

KVC A – Gav Asper A : 8 - 6

KVC A zet de mindere prestatie van vorige week recht met een verdiende overwinning

Vandaag stond de thuismatch tegen Gavere Asper op het programma. Gavere Asper beschikt over 2 ploegen in hetzelfde niveau dus is het ook afwachten wat voor spelers er vandaag op het veld worden gebracht bij onze tegenstander. Startende doelman Flor stond al van voor de match met zenuwen op het veld, want zijn lief ging naar zijn match komen kijken. :-/

De nederlaag van vorige week lag nog steeds op de maag van de trainer dus spelde ik de jongens toch wel nog eens goed de les voor de wedstrijd en wees hen op hun taken, met als hoofdtaak : inzet!

De wedstrijd was goed begonnen met een kansje na 1 minuut voor Nio, meer de keeper van Gavere Asper redde de doelpoging.

In de 5e minuut kwam er een counter van Gavere Asper met een diepe bal, heel even was er een seconde van twijfel bij Flor in doel om naar de bal toe te komen of niet en daarvan profiteerde de aanvaller om toch als eerste op de bal te zijn en de 0-1 binnen te trappen. Niets aan te doen en zo ballen zijn altijd moeilijk voor keepers om in te schatten.

In de 9e minuut zetten Arthur op de rechterflank een één/tweetje op met Nio, welke keurig werd afgewerkt door Arthur. 1-1.

In de 10e minuut was het Nio zelf die zich kon vrijkappen en in de korte hoek de 2-1 binnenschoot.

Nog geen minuut later was Gavere Asper daar met een antwoord en werd een scherpe voorzet binnengetrapt. 2-2.

Er kwamen nog goeie kansen voor Nio en voor Arthur, maar wat een keeper had Gavere Asper in doel staan. Schoten die van waar ik stond, al binnen leken te gaan, kon die keeper nog uit zijn doel ranselen. Ook Jani probeerde het in de 14e minuut dan maar van ver, maar zijn bal ging hoog over doel. (waarop Jani direct als uitleg gaf dat het zijn mama haar schuld is door te grote kousen :-/ )

Na het eerste kwartier stond het dus 2-2. Als je rekening houdt maar de mooie reddingen van de keeper en vooral ook het vrijlopen en de passen waar we deze week op getraind hadden, dat heel goed verliep bij onze ploeg, was ik heel tevreden over mijn ploeg. Ik vroeg dan ook om op hetzelfde elan verder te gaan en dat doelpunten wel zouden volgen.  In de 17e minuut speelde Jani een bal naar Julien die op zijn beurt Dilano voor doel kon aanspelen, maar opnieuw stond de keeper van Gavere Asper op de juiste plaats. Echt een goed keeper die daar in doel staat.

In de 22e minuut werd een voorzet van de linkerflank afgewerkt door een speler die alleen voor doel werd gelaten van Gavere Asper en stond het 2-3.

Onze hoekschoppen blijven toch aartsgevaarlijk en bij de hoekschop van Dilano in de 27e minuut werd door druk van ons treintje een ongelukkige own goal gemaakt. 3-3.

Dit was ook meteen de ruststand. De inzet bleef aanwezig en vooral het vrijlopen en samenspel kwam er vandaag wel uit bij onze ploeg.

In doel wisselden Nio en Flor van positie en in de 31e minuut werd een mooie collectieve aanval afgerond met de 3-4 door Gavere Asper.

Arthurke had er stilaan genoeg van dat de keeper van Gavere Asper heel veel doelpogingen uit zijn doel hield en in de 34e en 36e minuut kon hij met 2 individuele acties onze ploeg op 5-4 voorsprong brengen.

In de 37e minuut speelde Dilano de bal diep naar Arthur en kon hij zelf op amper 3 minuten tijd zijn hattrick rond maken. 6-4.

Het laatste wapenfeit voor de laatste pauze was voor Gavere Asper welke in de 45e minuut onoplettendheid van onze ploeg afstrafte met de 6-5.

In de laatste pauze wisselden Nio en Jani nog eens van positie in doel.

Onze spelers hadden al 45 minuten mooi voetbal gebracht, lieten de bal goed van voet naar voet gaan en vooral het vrijlopen was prachtig om te zien. Het stond 6-5 en ik vertelde hen ook dat ze zo moesten blijven spelen, want de overwinning ging dan zeker bij onze ploeg blijven.

De eerste kansjes kwamen er voor Flor maar opnieuw stond de keeper van Gavere Asper in de weg of was de bal net iets te ver van zijn voet nadat hij wel knap zijn tegenspeler uitspeelde. De inzet en overgave van Flor was top om aan te zien voor de ploeg.

In de 51e minuut werd een bal voor doel slecht weggewerkt door Gavere Asper, Dilano kon de bal aannemen en zijn tegenspeler omspelen om van ver de 7-5 binnen te trappen.

In de 55e minuut was Gavere Asper er terug die zich niet bij een nederlaag wou neerleggen met de 7-6.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam in de 57e minuut. Arthur dribbelde zijn tegenstander en zag voor doel Nio staan die de voorzet van Arthur met zijn tip van de schoen nog net in doel kon werken. 8-6.

Dit was ook meteen de eindstand.

In vergelijking met vorige week, zou ik mij nu meer kunnen vinden hebben in een gelijkspel of zelf nederlaag, want onze jongens hadden echt alles gegeven. Inzet was top en de oefeningen van deze week op training hadden zijn vruchten afgeworpen. De keeper van Gavere Asper was van heel hoog niveau en redde heel veel doelpogingen uit zijn doel.

Julien en Xenne werden misschien niet vernoemd in het verslag, maar hun posities en hun stoorwerk was top op het veld. Xenne liep zijn ziel uit zijn lijf en kwam steeds voor de staart de bal opeisen. Julien toonde zijn technische vaardigheden dan alweer, met zijn tegenspeler op de vleugel gedurfd te omspelen of uit te tikken.

En achteraan was Jani een sluitstuk waar je op kon vertrouwen!

Het deed mij persoonlijk zeker deugd na de match op Machelen om met zo een overwinning te reageren.

De ploeg : JANI – NIO – FLOR – XENNE – JULIEN – ARTHUR – DILANO

Doelpunten : Arthur : 4 – Nio : 2 – Dilano : 1 – Owngoal : 1