Verslag U13: VKJ Geraardsbergen – Nokere Kruishoutem

Spelers: Jardy, Ymbert, Sem, Xander, Menzo, Jarne, Baptiste, Preben

Kapitein: Jaron

Nadat er vorige week een forfait was van De Pinte stond vandaag een verre verplaatsing naar Geraardsbergen op de kalender. We zijn nog steeds ongeslagen in 2020 en willen dit graag zolang mogelijk zo houden. Lukas , Joppe en Pedro waren er niet bij vandaag. Zo moest ik als trainer ook schuiven in de opstelling en was ik nieuwsgierig hoe sommige spelers zich uit de slag zouden trekken op hun nieuwe positie. Duidelijke afspraken werden gemaakt in de kleedkamer en iedereen had er duidelijk veel zin in.

We komen op het veld en enkele molshopen dienden eerst platgetrapt te worden voor we aan de wedstrijd konden beginnen.  Op een slechte grasmat was al snel duidelijk dat het niet evident zou zijn om verzorgd voetbal te spelen. Het eerste kwartier was het bij vooral onze verdediging die in actie kwam. De thuisploeg was de betere ploeg en kregen ook de beste kansen. Voor ons is het vooral overleven de eerste tien minuten. Pas na 10 min komen we beter in de wedstrijd en kunnen we een eerste keer dreigen. Na 14 minuten komen we een beetje tegen de gang van het spel in op voorsprong na een knappe goal van Menzo. Meteen ook de 0 - 1 tussenstand na een kwartier spelen.

Het tweede kwartier is meer in evenwicht dan het eerste, we proberen te combineren maar op dit veld is dit bijna onmogelijk. Onze verdediging met Jarne, Menzo en Xander staan hun mannetje en zorgen ervoor dat Jardy al bij al niet veel werk moet opknappen. Na 19 minuten komen we op 0 - 2 via Ymbert die zijn eerste goal van het seizoen wist te scoren. Veel strijd op het middenveld en heel veel inzet bij beide ploegen in dit tweede kwartier. Mooi om zien hoe iedereen zijn truitje nat en vuil😉wou maken voor de ploeg. Enkele goede kansen lieten we nog onbenut maar de thuisploeg kreeg ook enkele kansjes en raken tot tweemaal toe het doelhout in het tweede kwart van de match.

Verder doen en proberen om op zoek te gaan naar een derde doelpunt is de richtlijn die ik de spelers meegaf. Opnieuw is de inzet enorm bij mijn spelers, niet altijd het beste voetbal maar bewonderenswaardig hoe deze ploeg toont wat een hecht team dit is. Vechten voor elkaar is van groot belang als het voetballend iets moeizamer gaat. Na 38 minuten komen we op 0 - 3 na een doelpunt van Sem. Vanaf de 0 – 3 zie je de kopjes naar beneden gaan bij de thuisploeg , het sein voor ons om een versnelling hoger te schakelen en kansen te creëren. We krijgen enkele mogelijkheden maar het vizier van Sem staat niet goed afgesteld. Zo blijft het 0 – 3  met nog een kwartier te spelen.

Er heerst euforie bij mijn spelers maar al snel zet ik ze met de voetjes op de modderige grond. Voortdoen, de  voorsprong uitdiepen en niet gaan terugzakken voor eigen doel. Blijven aanvallen en de voorsprong vergroten is de opdracht voor mijn ploeg. Dat ze meestal goed luisteren is algemeen geweten 😉. In de 50ste minuut scoort Sem zijn tweede van de middag en brengt de score op 0 - 4. Nu gaat het plots heel snel, zo snel dat onze delege zelfs 2 goals niet zag.😉 In de 52ste minuut scoort Jaron met het hoofd en een minuutje later scoort Sem zijn derde van de middag . Zo staat het 0 - 6 na 53 minuten voetbal. In de 54ste minuut scoort Jarne net niet na een fantastische actie door het centrum van het veld. Uitstel maar geen afstel want in de 55ste minuut scoort Baptiste de 0 - 7  met een rake kopslag op een perfect getrapte corner van Menzo.

De thuisploeg scoort een eerredder in de 57ste minuut na een knappe aanval, tussenstand 1 - 7 maar nog is het niet gedaan. Sem scoort zijn vierde doelpunt nog en ook Preben pikt zijn goaltje mee. Zo winnen we met duidelijke  1 - 9 cijfers.

Een sterke wedstrijd van mij ploeg,  heel veel inzet en goesting bij mijn spelers  in zeer moeilijke omstandigheden, een  erbarmelijk slecht veld waarop goed voetbal onmogelijk was. Als je dan als team voor elkaar door het vuur wil gaan ben je al een hele stap vooruit en moet je hier als trainer respect voor hebben. De manier waarop mijn ploeg  zich hier na een moeilijke start presenteerde was fantastisch om te zien. Ook de supporters die dit slechte weer trotseerden dienen een bedankje te krijgen. De supporters waren dan ook zeer tevreden met wat de spelers vandaag toonden.