U11A slagen voor eerste test

Vandaag  vond met het tornooi in Volkegem  een eerste kennismaking  in wedstrijdvorm klaar voor onze jongens. Met een beperkt aantal trainingen in de benen  zakten we af.

Houtem – KVC:  2-1

Houtem had zijn eerste wedstrijd gewonnen. Het was een te duchten tegenstander met enkele technisch vaardige spelers. Voor onze ploeg was het wat wennen aan de nieuwe manier van spelen. We hielden gelijke tred met Houtem. het spel ging op en neer met licht voordeel voor ons. Met een gemeten dieptepas in de loop van onze aanvaller kon hij alleen op doel af. hij bleef rustig en legde de bal mooi naast de doelman in doel. 0-1. Houtem zette ons onder druk  zonder echt gevaarlijk te zijn. We konden moeilijk uit verdedigen. Een paar goede tussenkomsten van doelman en verdedigers konden een tegendoelpunt verhinderen. Houtem bleef komen en maakte gelijk met een onhoudbaar schot net naast de paal. 1-1. We kregen nog enkele kansen die net geen goede afloop kenden. De 2de helft ging Houtem op zijn elan verder en scoorden ze vanuit een hoekschop. 2-1 Onhoudbaar voor onze sterk keepende doelman. Na de 2-1 vonden we elkaar beter en konden we ons voetballend  meten met Houtem. Nu was het onze beurt om druk uit te oefenen. We kregen mogelijkheden enkel de scherpte ontbrak. Ook hadden ze een doelman die in vorm was. We troffen nog de lat en een supersave verhinderde de gelijkmaker.

Een gelijkspel zou logisch geweest zijn maar onze jongens leverden een sterke prestatie.

Volkegem – KVC:  1-6

Volkegem begon goed aan de wedstrijd maar een alerte doelman voorkwam onheil. We namen de wedstrijd in handen en Volkegem zag sterretjes. We wonnen de duels en lieten de bal rollen. Een knappe dieptepas gevolgd door knap schot en 0-1. Onze sterke verdediging had weinig werk. Een mooie voorzet werd knap met rechts gecontroleerd en met links binnengetrapt. 0-2. Een knappe voorzet van op links werd met het puntje in doel afgeweken. We voerden de druk op waardoor Volkegem in de fout ging en we 0-4 maakten. Volkegem dreigde en kon via een hard schot de nul wegwerken 1-4.We vonden elkaar beter met af en toe een missertje. We bleven druk uitoefenen en kansen creëren. Een mooie steel in het midden, gevolgd door een knappe pas en met 2 voor de doelman die met een pana te grazen genomen werd. 1-5  Het werd nog 1-6. Een duidelijke overwinning en een mooie 2de plaats met meeste gemaakte doelpunten.

Een geslaagde test voor de spelers die allemaal inzet en werklust toonden. Voor een eerste wedstrijd probeerden we te voetballen en dat zagen de talrijk meegekomen supporters graag.

Een dikke proficiat en de eerste beker is een feit.

Goed gedaan jongens.