Verslag U13: Nokere Kruishoutem- Kluisbergen Sportief

Spelers: Jardy, Jarne, Joppe, Xander, Pedro, Menzo, Lukas, Preben, Sem, Jaron, Baptiste

Kapitein: Ymbert

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de terugronde op de kalender. De heenronde was heel goed van mijn ploeg, slechts één keer werd gelijk gespeeld en alle andere wedstrijden werden gewonnen. Onze bedoeling is om steeds beter te doen dan in de heenronde. Dus ook vandaag verwachte ik van mijn spelers dat ze opnieuw het beste van zichzelf zouden geven. Voor het eerst dit seizoen konden we beroep doen op onze volledige spelerskern.

We beginnen sterk aan de partij en na 3 minuten staan we al op voorsprong. Preben staat op de juiste plaats en duwt de 1-0 binnen. In de 5de minuut nemen we een hoekschop snel en spelen we Jarne aan,  deze kapt zich mooi vrij en trapt van op verre afstand de 2-0 binnen. We spelen mooi en verzorgd voetbal op een zo goed als onbespeelbaar veld en blijven constant voor gevaar zorgen. Een zoveelste aanval over rechts wordt door Joppe voorgebracht en door een speler van de bezoekers in eigen doel verwerkt, dit doelpunt komt op naam van Joppe. Een minuutje later staat Sem op de juiste plaats om een schitterende pass van Baptiste in doel te verwerken. Zo staan we 4-0 voor na een kwartiertje spelen.

Het tweede kwartier is een weerspiegeling van het eerste alleen is onze efficiëntie nu een stuk lager, we missen koelbloedigheid voor doel en soms gaan we te veel op zoek naar eigen succes. Toch spelen we best wel goed enkel de score uitbouwen lukt ons niet. De bezoekers kunnen Jardy niet bedreigen in het eerste halfuur mede door de sterkte van onze verdediging. In de 28ste minuut zorgt Ymbert nog voor de 5-0 meteen de ruststand.

Het derde kwartier vatten we aan met de bedoeling om de score verder uit te diepen en ook de cleansheet voor Jardy is één van onze doelstellingen. We blijven proberen om mooi voetbal te brengen maar dit is steeds moeilijker op dit veld die feitelijk geen veld mee genoemd kan worden. De bezoekers  krijgen geen kans om gevaarlijk te worden en wijzelf blijven continu voor gevaar zorgen. Jaron zorgt met twee doelpunten voor het vergroten van onze voorsprong en brengt ons zo op 7-0 voorsprong. We krijgen nog een handvol kansen in dit derde kwartier maar scoren lukt ons niet meer. Zo gaan we een laatste keer rusten met een 7-0 voorsprong.

Het laatste kwartier gaan we op zoek naar meer doelpunten en in de 52ste minuut scoort Sem de 8-0. Een minuutje later krijgen we dan toch een doelpunt binnen nadat een bal onnodig achteruit gespeeld werd en in de modder bleef steken, de bezoekers konden zo simpel de 1-8 scoren. Als trainer sprong ik bijna uit mijn vel bij dit tegendoelpunt want voor de wedstrijd en tijdens de pauze’s werd zo hard aangedrongen om steeds vooruit te voetballen. Soit,  de spelers zullen na mijn woede-uitbarsting niet rap meer een bal achteruit spelen denk ik ??. Dat is het nadeel van een trainer die veel eist van zijn spelersgroep. In de voorlaatste minuut scoort Xander nog de 9-1 die meteen goed was voor de eindstand.

Een beresterke prestatie in heel moeilijke omstandigheden van mijn ploeg. Vanaf de eerste minuut zag ik heel veel goesting bij mijn spelers. Op het tegendoelpunt na een bijna perfecte wedstrijd van mijn jongens. Opnieuw scoren we veel goals en opnieuw hebben we 7 verschillende doelpuntenmakers wat erop wijst dat het gevaar van alle kant komt bij deze ploeg. Woensdag krijgen we een inhaalwedstrijd voorgeschoteld tegen Petegem Schelde. We gaan proberen om onze zege reeks verder te zetten, we moeten hard verder blijven werken en zeker niet gaan zweven. Een dikke proficiat aan de ganse ploeg. Het extra bonnetje van de trainer hebben jullie dubbel en dik verdiend!!!