U9: LATEM A – KVC A

LATEM A – KVC A

Onze A ploeg heeft een sportieve revanche beet tegen een voetballend sterk Latem.

Vandaag stond de eerste terugmatch op het programma tegen Latem. We hadden onze thuiswedstrijd verloren met 4-9 en we moeten eerlijk zeggen dat we voetballes gekregen hadden. Naar aanleiding van de vorige wedstrijd werd al scherp getraind woensdag en voor de wedstrijd werden bij iedereen de taken nog eens ingepeperd.

De voornaamste taak tegen een sterke ploeg, is inzet, dit gedurende de hele wedstrijd. Zelf als we op achterstand zouden komen, blijven inzetten.

De wedstrijd vond plaats op kunstgras dus alles was aanwezig om voetbal te spelen.

De wedstrijd begon in de aanvangsminuten heel evenwichtig. Latem liet de bal goed rond gaan, maar verdedigend stonden we stevig op onze voeten. De vleugels hielden alles goed dicht. Een eerste schot op doel kwam van Latem, maar Thibo kon de bal klemvast nemen.

Tibe kon als piloot al 2 keer met zijn neus aan doel komen, maar kwam net tekort om te kunnen afdrukken of de keeper was snel op de bal.

In de 6e minuut stoorde Nio stevig op de verdediging, waardoor de bal voor de voeten van Dilano kwam. Dilano kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal in de linkerhoek. 0-1.

Een minuut later was er een hoekschop van onze ploeg. Nio geeft de hoekschop en Lucas, Arthur en Dominik vormen het treintje. De bal gaat naar de tweede paal, waar Dominik perfect kwam ingelopen voor de 0-2. Wat blijft het leuk als een tactische wedstrijdfase tot een doelpunt kan leiden.

Het spel ging op en neer en Latem liet zich niet uit zijn lood slaan. Thibo diende een aantal knappe saves te verrichten en Arthur hield de vleugels heel scherp bij de les.

In de 14e minuut kwam er een aanval van Latem waar we iets te soft op verdedigden waardoor deze de 1-2 scoorden. Bij het opgaan na dit doelpunt waren we nog niet aandachtig genoeg en intercepteerde Latem de bal om de 2-2 gelijkmaker te scoren.

Een minuut voor de eerste rust 2 doelpunten slikken was wel zuur, zeker de laatste was vermijdbaar.

We hadden echter al goed gevochten in de rechtstreekse duels dus bleef ik onze ploeg aanmoedigen om op dezelfde manier verder te doen.

We waren net begonnen of Latem kwam terug het snelst uit de startblokken en scoorden in de eerste minuut al de 3-2.

In de 16e minuut kon Dilano een lange bal versturen richting Tibe, deze stoorde heel dicht op de staart welke de bal opzij legde en Lucas er als de kippen bij was om met een harde knal met zijn gouden linker de 3-3 hoog in doel te trappen.

De duels werden iets harder maar bleven heel fair. Latem was een heel sportieve ploeg. In de 18e minuut was er een mooie aanval van Latem en scoorden deze de 4-3.

Opnieuw waren we niet uit ons lood geslagen en in de 20e minuut vond Tibe de vrijstaande Lucas die opnieuw de bal voorbij de keeper in het hoekje schoot. 4-4.

In de 25e minuut kon Arthur zich doorzetten op de linkervleugel en de 4-5 binnentrappen.

Latem was beetje van slag want een minuut later gebeurde hetzelfde aan de overzijde. “Lewandowski” Dominik was zijn tegenstander te snel af en scoorde de 4-6.

Een collectieve aanval waarbij Dominik de bal achteruit gaf aan Dilano, die op zijn beurt de bal naar de andere vleugel speelde en Arthur de bal voor doel bracht, zorgde voor de knappe 4-7 van Nio.

In de 29e minuut veroverde Dominik de bal en bracht deze voor doel, waar Nio er 4-8 van maakte. Dit was ook meteen de ruststand.

De tweede helft ging van start en Thibo bleef nog iets langer in doel staan. Latem was het felst gestart in de tweede helft maar Thibo stond nog steeds paraat om de ballen uit zijn doel te houden. In de 32e minuut had ons treintje terug zijn werking bij een hoekschop van Dilano, deze werd weggewerkt waar Arthur als staart hard kon uithalen. 4-9. Bij het opgaan was er beetje concentratieverlies bij onze ploeg, en kwam een speler helemaal alleen voor Thibo die knap de 5-9 binnenschoot.

In de 36e minuut kon een harde vlam van Dilano op afstand door de keeper van Latem uit zijn doel gehouden, maar de hoge bal werd in één tijd knap door Tibe in de volley genomen en stond het 5-10. Mooi doelpunt Tibe.

Latem bleef wel voetballen en liet de bal van voet tot voet rondgaan. Een counter werd afgewerkt met de 6-10.

Latem kwam terug meer in de match en zelfs Lucas moest als piloot een aanval van Latem afstoppen door helemaal naar ons doel te lopen en de bal uit de voeten van de aanvaller te halen. Heel goeie inzet van Lucas.

Dat bedoelde ik voor de wedstrijd met inzet. Blijven lopen en vechten voor elkaar.

In de 39e minuut kon Nio een bal opzij leggen voor Arthur die de 6-11 onhoudbaar binnenschoot.

Nog was Latem niet van slag en bleven zij voetballen. In de 44e minuut scoorden zij de 7-11. Voor het laatste kwartier kwam Tibe in doel te staan. Het verschil was maar 4 goals dus ik bleef onze ploeg scherp houden. De eerste taak bleef verdedigen!

In de 46e minuut was er een mooie doorsteekbal van Latem en konden deze de 8-11 voorbij Tibe plaatsen. In de 50e minuut was er een aanval langs de linkervleugel en kwam de bal voor doel waar terug een speler van Latem op de juiste plaatse stond om binnen te trappen. 9-11. Met nog 10 minuten te spelen.

In de 52e minuut was Arthur zijn tegenstander te snel af en scoorde deze met zijn de 9-12. Arthur kon rusten en Thibo kon als kapitein de laatste 7,5 minuten als veldspeler aanvatten.

Latem poogde nog 2 tal keer door te komen maar Tibe stond op de juiste plek om de ballen uit zijn doel te houden. In de 56e minuut werd een aanval afgestopt door Dilano en de bal meegegeven met Thibo, die helemaal van langs de linkervleugel zijn doelpuntje kon meepikken met zijn ‘mindere’ linkervoet. 9-13. Dit was ook meteen de eindstand.

Als je weet dat Latem een sterke ploeg is, dan doet een overwinning dubbel zo deugd. De inzet was top en wat bijkomstig is, maar ook leuk voor de ploeg is dat iedereen zijn doelpuntje kon meepikken. Iedere speler had zijn aandeel in deze overwinning !

Een dikke proficiat voor het hele team!

 

 

 

De ploeg : THIBO – LUCAS – DOMINIK – DILANO – TIBE – ARTHUR – NIO

 

Doelpunten : Arthur : 4 – Nio : 2 – Dominik : 2 – Lucas : 2 – Dilano : 1 – Tibe : 1 – Thibo : 1


Print