U12A ervaart dat 'flipperkastvoetbal' niet werkt.

Kluisbergen had ons in de heenwedstrijd vernederd met moddervoetbal (7-2).

Het erbarmelijke staat van het veld gaan we nu niet als excuus gebruiken.  Al deed een speler wel de moeite om het veld te rollen (struikelen door de slechte staat van het veld).

Kluisbergen is een collectief goed voetballende ploeg.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor het overlijden van een bompa van een van de spelertjes.

De trainer was uit op revanche.

Het eerste kwart was onmiddellijk duidelijk dat het moeilijk zou zijn om goed voetbal te brengen.  Kluisbergen dreigde een aantal keer met licht doelgevaar.  Wij kregen 2 mooie kansen. Een eerste na een mooie dieptepas die onze aanvaller alleen voor doel bracht maar hij trapte naast.  De tweede kans was na doorzetten en werd de paal geraakt vanuit een zeer scherpe hoek.

Beide ploegen brachten weinig voetbal en een 0-0 tussenstand was op dat moment een juiste weergave.

Het tweede kwart begonnen we goed en de match was in evenwicht.  Een mooie dieptepas werd foutief gestopt en de vrije trap die we hiervoor kregen werd verzilverd met een doelpunt (1-0).  De wil en drang om de voorsprong uit te bouwen was er, maar de afwerking lukte niet.  Het was Kluisbergen die het overwicht nam.  Onze doelman moest tot 3 keer uitkomen om een doelpunt te voorkomen.  Een reeks hoekschoppen kon Kluisbergen niet op gelijke hoogte brengen.

In het derde kwart zakten we volledig weg.  We hielden de bal niet meer bij. Het leek alsof de spelers schrik hadden van de bal. Wanneer we in balbezit waren, werd hij al na 1 seconden weer weggetrapt.   Duels werden niet meer aangegaan. We liepen er zelfs van weg !  Dit 'flipperkastvoetbal' werd na een hoekschop dan ook afgestraft met de gelijkmaker (1-1).  Niet veel later stonden de spelers in positie van 'ik stond erbij en keek er naar' en volgde de 1-2.  Onze doelman voorkwam een grotere achterstand door een aantal mooie tussenkomsten.  De trainer sprak hen dan ook aan over deze wanprestatie.

In het vierde kwart hadden enkele spelers de boodschap van de trainer begrepen, anderen niet. Kluisbergen dreigde nog een paar keer en ook wij hadden nog 1 kans op de gelijkmaker.

Na het fluitsignaal trokken de aanwezige supporters dan ook direct richting kantine.

De nabespreking was kort en krachtig.  Het was dan ook stil op weg naar en in de kleedkamer.  Gelukkig dat de trainer op tijd weg moest !

Aan de spelers om het tegendeel volgende week tegen  Oudenaarde te bewijzen.