Wedstrijdverslag 1/9/2018 : KFC Bonanza – Nokere Kruishoutem A Uitslag 1-2

Wedstrijdverslag 1/9/2018 : KFC Bonanza – Nokere Kruishoutem A      Uitslag 1-2

Spelers: Aisha, Maité, Kobe, Amelie, Joran, Arne, Gauthier, Rune, Senne, Fabian, Mauro

Kapitein: Aisha

Vandaag was 1september niet de eerste dag van het nieuwe schooljaar maar wel deze van de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Meteen een verre verplaatsing naar Bonanza stond op deze zonnige zaterdag op de kalender. Joran en Mauro van de U13B kwamen ons team versterken vandaag waarvoor dank. In de kleedkamer werden de spelers gebriefd en kreeg iedereen zijn positie en taken toegewezen.

Vol goeie moed beginnen we de wedstrijd, de eerste 5 minuten komen we niet in ons spel en we moeten de wedstrijd ondergaan. Aisha komt twee keer goed tussenbeide en Fabian red de bal op de lijn. Voor hetzelfde geld stonden we 2-0 achter. We komen wat beter in de wedstrijd en krijgen nu ook een aantal kleine kansjes. We laten de bal beter rondgaan maar grote kansen blijven uit aan beide kanten. Zo gaan we een eerste keer rusten met een 0-0 tussenstand.

Het tweede kwartier starten we terug slap en is het de thuisploeg die het heft in handen neemt. Grote kansen blijven uit en terug komen we wat beter in de wedstrijd. Onze eerste grote kans gaat verloren omdat Senne en Rune elkaar voor de voeten lopen, praten tegen elkaar op het veld voorkomt dit soort misverstanden. De wedstrijd gaat nu gelijk op en we stevenen af op een 0-0 ruststand. Net voor de rust dient Senne de wedstrijd te staken… hopelijk geen al te erge blessure.

Ons eerste halfuur was niet wat ik ervan verwacht had en als trainer is het mijn taak om de spelers erop te wijzen dat het beter moet in het laatste 30minuten. Wat meer rust aan de bal, meer duelkracht, meer geloof in eigen kunnen en inspanningen doen voor elkander zijn de dingen waar ik de spelers op aansprak.

Het derde kwartier beginnen we beter en beter te combineren, de spelers hadden de boodschap begrepen en dat stemde me als trainer tevreden. Eerst was Rune overhaastig maar iets later was hij wel rustig en stak de bal tussendoor op Arne die deze fraaie combinatie knap afwerkte. Zo staan we in de 36ste minuut 0-1 voor. Aan de overzijde staat Aisha attent te keeperen en komt een tweetal keer goed tussenbeide. We blijven in het derde kwartier wel de betere ploeg maar er sluipt terug wat overhaasting in de ploeg. Net voor de laatste pauze leggen we de mooiste combinatie van deze partij op de grasmat. We veroveren de bal op eigen helft waarna Kobe de bal doorspeelde op Fabian( die een sterke partij speelde) die speelt door op Arne die mooi opent op Rune en deze zet Joran alleen voor doel, Joran blijft rustig en trapt de bal tegen de netten. Zo gaan we rusten bij een 0-2 voorsprong.

Tijdens de laatste onderbreking is duidelijk dat er een aantal spelers door hun beste krachten zitten. Ik vraag als trainer om nog 15 minuten alles te geven en dezelfde inzet te tonen als in het derde kwartier. We komen onder druk te staan in de laatste 15 minuten en mogen Aisha dankbaar zijn want deze pakt uit met enkele knappe reddingen en komt geregeld tussenbeide op ballen in de rug van onze verdedigers. Gauthier, Maité, Fabian en Mauro kijken op geen inspanning en lopen hun flank op en af. Amelie die een moeilijk eerste halfuur had herpakte zich goed maar diende haar man te laten lopen en deze liet Aisha kansloos. 1-2 met nog twee minuten te spelen. Mijn spelers blijven kalm en panikeren niet. Ondertussen spelen we al ruim 3 minuten extra en krijgen nog een hoekschop tegen. De laatste kans voor de thuisploeg om alsnog een gelijkspel te verzilveren maar dit lukt hen niet meer. Na 4 minuten extra gespeeld te hebben fluit de scheids de wedstrijd ten einde en winnen we deze wedstrijd met 1-2. De spelers zijn net als hun trainer super content met deze overwinning en vieren dit uitbundig met elkaar en de talrijke supporters.

Als trainer zag ik een zwak eerste halfuur en een beter laatste halfuur. We nemen het goeie van deze wedstrijd mee naar de volgende trainingen en wedstrijden.We gaan hard werken om de minder goeie dingen te verbeteren. Fysiek staan we nog een eind van waar we moeten geraken en sommige spelers moeten fysiek nog heel wat bijtrainen. Het positieve is dat ik na 30 minuten met momenten het voetbal zag dat me blij maakt. Enkel mooie combinatie’s die ook twee keer tot een doelpunt leiden waar we op training al veel ongeoefend hadden stemmen me als trainer tevreden. Als ploeg moeten we genieten van deze eerste overwinning en komende week goed trainen om zo onze eerste thuiswedstrijd goed voor te bereiden.

Een dikke proficiat aan de ganse ploeg!!!