U11A verliezen nipt burenstrijd van Jong Zulte

Vandaag stond onze eerste competitiewedstrijd tegen  Jong Zulte op het programma. Ideaal voetbal weer en talrijk opgekomen supporters.  Na een evenwichtig begin kwamen we op achterstand na ongelukkig inspelen waar Jong Zulte van profiteerde 1-0. We hadden het moeilijk om direct in de wedstrijd te zitten. Lag het aan het lange natte gras? Het breed veld? De 2-0 kwam er opnieuw na onzeker uitvoetballen achterin 2-0. Jong Zulte maakte goed gebruik van de ruimte die ze kregen en speelde  het goed uit. De aansluitingstreffer kwam er na een mooi strakke voorzet vanop rechts. Een misverstand tussen doelman en verdediger maakte dat de goed gevolgde aanvaller met een puntertje scoorde 2-1. Jong Zulte deed ons met hun 3hoekjes lopen. We waren niet intensief genoeg en wachtten soms te lang om in duel te gaan. Hierdoor was het makkelijk voetballen voor Jong Zulte. Ze speelde ons 2 keer perfect uit omdat we te rap toehapten. Van 2-1 naar 3-1 en 4-1.  Een dreuntje die we snel te boven kwamen. Op aangeven van de trainer zetten we nu wel druk en Jong Zulte kreeg het moeilijk.  Slecht uitverdedigen en het stond 4-2.

Het 2de kwart was er meer evenwicht en ging het spel goed op en neer. Jong Zulte speelde hun systeem maar konden er met inzet een voet naast plaatsen.  Jong Zulte maakte er 5-2 van.  Met een knappe dieptepas werd de man centraal aangespeeld. Deze controleerde mooi de bal en trof in de draai raak. 5-3. Een open kans werd met een professionele fout teniet gedaan en het daarop volgend doelpunt werd afgekeurd omdat reeds gefloten werd. Jammer.

Het 3de kwart zagen we van onze ploeg wat we verwachten nl combinatie en diepgang. We gebruikten meer de ruimte en kregen kansen. Een dribbel centraal door de verdediging en alleen op doel moet je onze aanvaller niet gunnen. 5-4 Een mooi trap spatte uiteen op de daklat. We kregen een 3 tal mooie kansen op 5-5 maar telkens lag de doelman in de weg.

Het laatste kwart kregen we snel een tegendoelpunt 6-4. We gaven nog eens alles en met een knappe dieptepas scoorden we de aansluitingstreffer. We probeerden nog  maar de tijd  speelde in ons nadeel.  Een knappe prestatie. Er werd inzet getoond en een gelijkspel was een correctere uitslag geweest. Volgende week beter .